“African Voices Changemakers”

31 januar 2020

 

To av Mercy Ships egne «African Changemakers” skal snakke om sine erfaringer på CNN International fra 31 januar til 3 februar. 

CNN Internationals program “African Voices Changemakers setter søkelys på spesielle mennesker som har vært spydspisser for forandring på det afrikanske kontinentet. Her kan du møte to av dem:  

Dr. Fifonsi Odry Agbessi 

Dr. Abgessi er Benins første kirurg innen rekonstruerende plastisk kirurgi. Kvinnelige vestafrikanske kirurger kan telles én hand. Hun valgte yrke som tolvåring da hun så et TV-program om en kvinne som var blitt utsatt for et syreangrep. 

̶  Mannen hennes hadde brent henne. Ansiktet var som limt fast til halsen. Hun kunne aldri se noen i øynene, forteller dr. Abgessi, som bestemte seg der og da for å hjelpe sitt eget land og folk. Nå arbeider hun i flere vestafrikanske land og hjelper Mercy Ships med å utdanne flere kirurgiske fagfolk. Her kan du lese mer om henne: 

Denise Ngum 

Denise Ngum var 14 år da hun begynte å interessere seg for elektronikk. Hun studerte ved et kamerunsk universitet, men oppdaget at hindringene stod i kø da hun skulle søke jobb etterpå. At hun er kvinne var den største hindringen. 

̶̶  Jeg fikk ikke jobb som elektriker. Jeg syr på fritiden, men nå ble hobbyen yrket mitt. Det var den muligheten jeg hadde, forteller Denise. 

Da Mercy Ships kom til Kamerun, ville Denise gjerne hjelpe. Hun tenkte hun kom til å støte på de samme utfordringene her, og var skeptisk til å søke som elektriker. Hun ble positivt overrasket da hun fikk jobben, som hun har hatt i to år nå.  Hun har ingen planer om å bytte arbeidsplass i nær fremtid. 

CNNsAfrican Voices” sendes på Sky channel 506: 

fredag 31. januar – 08:30, 23:30. 

lørdag 1. februar – 11:30, 16:30 

søndag 2. februar – 04:00, 08:30 og 19:00 

mandag 3. februar – 04:30 

Har du ikke Sky? Nå er programmene tilgjengelig her når .