Aminata fikk nytt liv med operasjon

Ousman var glad da søsteren hans ringte og fortalte at nå var han endelig blitt onkel til ei lita jente. Glede ble kortvarig da han fikk vite at Aminata ble født med leppe- og ganespalte. Han kunne høre hvor fortvilet søsteren var.

Det var vanskelig for Aminata å få i seg næring, og kroppen hennes hang etter i utviklingen. Selv som åtteåring, var hun ikke høyere eller tyngre enn kusinen på fire. Aminata skjemtes over måten hun spiste på, og insisterte på å spise alene. Hun småspiste bare litt av maten etter at de andre var ferdige. Selv ikke blant familien følte hun seg trygg.

Ousman gjorde det han kunne for å finne hjelp til niesen. Som så mange andre i hans del av verden, hadde de ikke penger til kirurgi.

Da de nesten hadde sluttet helt å håpe, fikk Ousman hørt en sending på radioen om Mercy Ships, som tilbød gratis kirurgi. Han hastet av gårde sammen med niesen til landsbyen, men da de kom dit, var forundersøkelsene alt over.

Men nå hadde ikke Ousman tenkt å gi seg. Han tok med seg Aminata til selve sykehusskipet, til «Africa Mercy». ̶ Vi er fattige, og dette sykehusskipet er det eneste vi har av håp. Jeg kunne ikke se rolig på at Aminata vokste opp nærmest som en utstøtt, sier Ousman.

Aminata fikk avtale om kirurgi, og moren var overlykkelig da Ousman fortalte nyheten på telefonen.

Det gikk fint med Aminata etter operasjonen. Hun var glad for at onkelen aldri hadde gitt opp å finne hjelp til henne. ̶ Å gi opp ville betydd slutten, sier han. Vi tør ikke tenke på hvordan livet ville blitt om Aminata ikke hadde fått denne operasjonen. Nå har hun så mange flere muligheter, og vi føler oss virkelig velsignet. Vi er veldig takknemlige for alt som er blitt gjort for familien vår.

 

─ Mercy Ships viste stor medlidenhet med vårt folk da «Africa Mercy» lå til kai i Liberia i over et år. På vegne av det liberiske folk vil jeg gjerne takke alle de internasjonale frivillige for det de har ofret og og for omsorgen de har vist mange fattige og nødlidende liberere.
Ellen Johnson Sirleaf, tidligere president, Liberia