Aminata gjemte seg på grunn av munnen sin, men nå skinner hun som en sol ☀️

Åtte år gamle Aminatas smil representerer kjernen i påsken – håp, glede og at noe som var ødelagt har blitt gjenopprettet.

Aminata ble født med leppe- og ganespalte i en landsby langt ute på landsbygda i Guinea. Etterhvert som hun ble eldre begynte andre å erte henne for hvordan hun så ut og hvordan hun spiste. Det er ikke så rart at hun begynte å trekke seg unna og skamme seg for å spise sammen med andre. Selv hjemme hos familien sin satt hun bare og pirket i maten. Det tar ikke så lang tid før ei lita jente blir underernært og slutter å vokse. Moren til Aminata gråt hver dag i fortvilelse over å se datteren blir dårligere og dårligere, og fordi hun og mannen ikke hadde råd til å betale for en operasjon.

Aminata – hjemme før hun ble operert. Hun trakk seg unna og skammet seg over munnen sin.

 

Heldigvis hadde Aminata en onkel som var en handlingens mann. Han hadde hørt ryktet om et sykehusskip som var på vei til Guinea der man kunne få gratis operasjoner. Han skyndte seg for å hente Aminata i landsbyen hennes og kjørte hele veien til kysten. Men de kom for sent fram og rakk ikke å få henne registrert for kirurgi. Men onkelen ga ikke opp og han kjørte videre med Aminata helt fram til der ”Africa Mercy” lå til kai og spurte om vi kunne hjelpe.

Aminata ser seg selv i speilet for første gang etter operasjonen. Her sammen med sykepleier Susy Horta.

 

Takket være støtte fra våre givere kunne vi hjelpe Aminata og reparere det vakre smilet hennes. Nå skal vi snart returnere til Afrika og Senegal for å hjelpe mange flere barn som Aminata. Vil du gi en gave til gratis operasjoner om bord? Takket være fantastiske frivillige som både jobber gratis og gavmilde bedriftspartnere som har donert medisinsk utstyr, vil din gave nå ekstra langt denne påsken. Uansett størrelsen på gaven vil den bidra til at de som trenger det mest i Senegal vil få hjelp, akkurat som Aminata.

Etter operasjonen spiser Aminata gjerne sammen med venner og familien. Hun er fri og glad nå og skammer seg ikke lenger.

 

— Vi klynget oss fast til håpet, fortalte onkelen oss etter operasjonen til Aminata.
—  Nå har hun så mange flere muligheter, og vi føler oss så velsignet.

Aminatas diagnose førte til at hun hadde trukket seg unna i mange år, men denne påsken kan hun la smilet sitt stråle og gi uttrykk for gleden som nå bobler inni henne.

Når vi nå returnerer til Afrika om noen måneder, vil vi møte mange barn som henne som har et desperat behov for vår hjelp slik at deres liv også kan bli forvandlet.

Vi gleder oss enormt til å komme i gang, og om du gir en gave i dag, kan du få være med på å bidra til at det skjer.

─ Vi skal ikke gi med dårlig samvittighet for at vi har det så godt, men med et ønske om å løfte andre frem.
Alexander Rybak, artist