Historie

Det er her vår historie begynte. Flaggskipet i flåten vår gjennom nesten tre tiår var «Anastasis». Det italienske cruiseskipet bygget i 1953 ble opprinnelig kalt«Victoria». I 1978 ble det kjøpt som første skip i Mercy Ships’ flåte, og det 159 meter lange skipet ble omgjort til et mobilt sykehus. «Anastasis» inneholdt tre operasjonssaler med svært høy standard, sykehusavdeling med 40 senger, en tannklinikk, et laboratorium, en røntgenenhet og tre lasterom.

Etter at skipet ble ombygd og omdøpt til «Anastasis», seilte det 29 år i tjeneste for Mercy Ships. I denne tiden har anslagsvis 25.000 frivillige tjenestegjort som mannskap ombord. Skipet beholdt en del av sin italienske arv gjennom disse årene: Over 250 par møttes og ble kjærester. Det ble holdt flere bryllup ble ombord, inkludert ett på sjøen.

 

Utstyr og egenskaper

Det tidligere skipet ble endret til å inneholde tre fullt utstyrte operasjonssaler, sengepost, en tannklinikk, et laboratorium, en røntgenenhet og overnatting for 420 besetningsmedlemmer. Hun hadde også med seg over 20 biler for blant annet å frakte pasienter.

 

Lengde159 mBredde20,73 m
Tonnasje brt11.701ByggetTrieste (Italia)
FlaggstatMaltaMannskap420
Lastekapasitet3,060 m³ totalHovedmaskinDiesel Electric
Dypgående7,2m KlassifikasjonsselskapLloyds