Kunne mistet det venstre øyet

Benessa er mammas skatt; hun og søsteren. Moren vet ikke det beste hun skal gjøre for døtrene. Men én ting kunne hun ikke forhindre.
Da Benessa var baby, fikk hun fibromatose; en utvekst dekket av hår begynte å vokse over venstre øye. Uten tilgang til behandling, gikk tiden og tilstanden forverret seg. Da hun fylte fem, presset kulen seg nedover mot øyet og tvang det ut av stilling.
Det kom flere hevelser på hodet og leppene. Ikke nok med byrden av sykdom; Benessa ble plaget i ungeflokken. Hun trakk seg tilbake og prøvde å gjøre seg usynlig. Og hun nektet å begynne på skolen. Hun var konstant redd for hva hun kunne møte om hun beveget seg ute blant folk.
Benessas familie er fattige. Det er utfordrende nok å skaffe mat. Penger til kirurgi er helt utelukket. Foreldrene tryglet Gud om en løsning, hver eneste dag.

Da Benessas mor fikk høre om Mercy Ships, ble hun fra seg av glede. For første gang våget hun å tro at datteren kunne bli frisk.
Reisen til “Africa Mercy” var lang og anstrengende, men vel verdt det, skulle det vise seg.
Snart hadde Mercy Ships’ spesiallege fjernet svulsten som hadde plaget Benessa hele livet.
I ukene som fulgte etter operasjonen, ble Benessa overøst med kjærlighet og omsorgsfull pleie. Da begynte hun å vise frem sitt sanne jeg, bekymringsløs og glad. Nå var hun jo fri fra alt hun hadde vært redd for.
Hun gleder seg til og med til skolen, som hadde vært den aller største bøygen.
̶ Vi kan ikke få takket nok, sier en lykkelig mamma.
Det finnes ikke noen større gave enn god helse.

─ Vi er dypt takknemlige for og fullkomment tilfreds med alt Mercy Ships har utrettet på Madagaskar. Mercy Ships’ frivillige sparte seg aldri i arbeidet med å imøtekomme den madagassiske beholkningens behov for helsetjenester.Det er sagt at vår menneskelige storhet ikke kan måles i akkumulert velstand, men i den integritet og evne vi har til å ha positiv innflytelse på våre medmennesker. Mercy Ships’ ledelse har, sammen med hele besetningen, gitt det beste dere har for Madagaskars folkehelse.
Hery Rajaonarimampianina, Madagaskars president