Å være frivillig med Mercy Ships er unikt. Enten i Norge eller om bord på våre skip, endres livet ditt. Om bord vil du ha muligheten til å jobbe med mennesker fra hele verden på et sykehus som har de samme fasilitetene som hjemme. Samtidig som du hver dag kan oppleve den varme personligheten til mennesker i Afrika.

Vil du prøve hvordan det er å være frivillig med Mercy Ship? Klikk her.

Dette sier våre frivillige

─ Behovet er enormt og pasientkøen virker endeløs. Hver gang blir jeg berørt av at så mange pasienter har alvorlige medisinske problemer.

Gary Parker, frivillig kirurg

─ Bak statistikken er det en historie, et liv og en person som trenger nytt håp og medisinsk behandling. Vi ønsker at det berikende samarbeidet vi har med Mercy Ships skal vokse år etter år.

Madame Claudine Gbenagnon Talon, Benins førstedame

─ Mercy Ships viste stor medlidenhet med vårt folk da «Africa Mercy» lå til kai i Liberia i over et år. På vegne av det liberiske folk vil jeg gjerne takke alle de internasjonale frivillige for det de har ofret og og for omsorgen de har vist mange fattige og nødlidende liberere.

Ellen Johnson Sirleaf, tidligere president, Liberia

Hvordan er livet om bord?

Et nytt hjem

Når du kommer for å arbeide om bord, skal du også bo om bord. Dit nye "hjem" er sammen med mer enn 400 andre frivillige. Hver lugar ombord er utstyrt med et bad og et skrivebord, en garderobe og selvfølgelig en seng. Hvis du kommer alene, vi du sannsynligvis bo i en lugar med flere køyesenger. Dette betyr at du vil dele rom med tre til ni andre. Et lite antall lugarer er reservert for par.

Velsmakende

Om bord får du tre måltider hver dag. Maten er variert og inkluderer varme og kalde måltider. Kantinen er åpen hver dag for å gi god mat til alle frivillige og oversettere. Hvis du ønsker noe annet kan du kjøpe snacks og andre delikatesser i vår butikk eller i Starbucks Caféen.

Litt som hjemme

Skipet er faktisk en liten landsby, og tilbyr det meste av det du trenger. Det er et vaskeri, frisør, bank, treningsstudio, salongområder og en klinikk for tannpleie og medisinske konsultasjoner i nødstilfeller. Det er Wifi nesten overalt om bord, inkl. i din lugar.

Eventyr

Dette er en opplevelse for livet. Livslange vennskapet oppstår. For å behandle alle inntrykkene du får, kan du dra på helgetur med venner. Du kan også ta en tur til stranden, markedet eller bli en del av "Mercy Ministry", der du for eksempel besøker et barnehjem eller fengsel. Kontakten med lokalbefolkningen gir en ekstra dimensjon til denne unike opplevelse som du aldri vil glemme.

Interessert i å være en del av dette eventyret?

Hjelpe i Norge eller ombord i Afrika

I Norge eller om bord på skipet
Ikke alle har mulighet for å pakke kofferten og reise til Afrika. Vi trenger også hjelp her, og vi håper å se deg bli en del av vårt team.

Jobbmuligheter

Rørlegger

  • Sted: Africa Mercy
  • Avdeling: Marin engineering
  • Forpliktelse: 3 månader
Mer info her

Dentist

  • Sted: Africa Mercy
  • Avdeling: Dentist
  • Forpliktelse: 2 weeks
Mer info her

HVAC-ingeniør

  • Sted: Africa Mercy
  • Avdeling: Marin Engineering
  • Forpliktelse: Varierer
Mer info her

Du er allerede en frivillig

Spørsmål som ofte blir stilt

Være minimum av 18 år, være sunn, ha gode engelskkunnskaper, være klar til å jobbe som frivillig og til å betale for kost, losji og reiseutgifter.

Den minste varighet varierer avhengig av stillingene. Noen medisinske stillinger krever et minimum av to ukers engasjement (kirurger, anestesileger, kirurgisk, tannleger og andre). For de fleste andre jobber, er minimum 2 eller 3 måneder. Generelt ønsker vil frivillige som ønsker å være i lang tid.

Mange leger, men også: kokker, mekanikere, sveisere, fotografer, maritimt personell, tannleger, bakere, rørleggere, frisører, lærere, maskinister, resepsjonister, regnskapsførere, reingjøringsassistenter, elektrikere, dataeksperter, journalister og andre.
Du finner en oversikt over eksisterende stillinger om bord på «Africa Mercy» og minimum forpliktelsesperioden her:
http://apply.mercyships.org/FutureOpportunities.aspx

Listen over ledige stillinger blir oppdatert ukentlig av personalavdelingen og kan ses her: http://apply.mercyships.org/

Ja, hvis de oppfyller alle forutsetninger! Vi har ofte pensjonister som frivillig om bord.

Alle friske mennesker kan være frivillige, men vi tror at «Africa Mercy» ikke er et egnet sted for noen mennesker på grunn av de mange trapper og levekårene om bord (køyesenger, liten personlig plass, lugar med flere romkamerater). Afrika generelt kan også være et vanskelig miljø på grunn av varme, høy luftfuktighet og begrenset tilgang til medisinsk hjelp. Men vi har ingen offisielt aldersgrense for å være frivillig.

Nei, vi har ikke infrastrukturen eller ressurser som gjør det mulig for oss å tilby opplæringsplasser. I tillegg krever regjeringene i landene vi besøker at medisinsk personell er utdannet og anerkjent i sitt eget land.

For de fleste medisinske yrker (sykepleiere, leger, kirurger, laboranter, osv.), ber vi om minimum 2 års arbeidserfaring etter endt utdanning. For tannleger og assistenter, krever vi et minimum av et år.