Det er din dag, Justine!

Mercy Ships’ unge ortopediske pasienter er blant dem med lengst vei å gå til de er ferdigbehandlet. Justine (11) var først opp landgangen da sykehuset åpnet i Douala.

Riktignok måtte hun ha hjelp opp de 43 trinnene, men selve smilet kunne ikke årene med smerte og handikap ta fra henne. Endelig er det hennes tur! Ned disse trinnene akter hun å gå selv!

Om bord venter et helt knippe av fagfolk som skal ta hånd om Justine. De skjeve leddene blir rettet ut under operasjonen. Den er gratis, takket være Mercy Ships’ globale landsby av glade givere og frivillige ildsjeler som jobber ulønnet om bord.

Etter operasjonen venter en lengre periode med skinner til leddene er sterke nok til å tåle den lange opptreningen. Da skal Justine lære det så mange av oss tar for gitt – å sette den ene foten foran den andre. Gå på nytt. Hun kommer til å bli godt kjent med fysioterapeuten om bord.

På «Africa Mercy» får Justine også selskap av flere barn og unge i samme situasjon. Hun var altså ikke et håpløst, isolert tilfelle likevel, slik hun fort kunne trodd. I alt 165 barn og unge skal motta ortopediske operasjoner de ti månedene «Africa Mercy» er i Kamerun. Sykehusskipet er stedet for nye vennskap. En hel liten hær på krykker og gåstoler skal gå løs på det samme. De skal bli friskere og sterkere for hver dag.

Det blir begynnelsen på slutten for den lange listen av aktiviteter Justine har vært utestengt fra store deler av livet. Hun kan fortsette skolegangen, og delta i fysiske aktiviteter med andre barn. Det blir en stor seier etter år med erting og utestengning. Justine skal med igjen.

Om noen år stiller Justine på lik linje med alle andre, også på det kamerunske arbeidsmarkedet. Det er ikke lenger Justine som trenger hjelp. Nå kan hun bidra til fellesskapet og sette sine egne gode spor der hun får sitt daglige virke.

Det er dét vi snakker om når vi sier at Mercy Ships vil forandre nasjoner ─ ett menneske om gangen

 

 

─ Behovet er enormt og pasientkøen virker endeløs. Hver gang blir jeg berørt av at så mange pasienter har alvorlige medisinske problemer.
Gary Parker, frivillig kirurg