Ernest har nå det beste i vente

─ Nå har jeg det beste foran meg. 

Kamerunske Ernest (27) kom til “Africa Mercy” med mye smerte og sorg og en ansiktssvulst som hadde vokst i ti år. Han tilbrakte mesteparten av sitt unge voksenliv på å skjule seg for omverdenen. Ernest ønsket mest av alt å dø.

 ─ Jeg var hjemme alene med disse tankene, sier han.

Da Ernest fikk høre om Mercy Ships, tenkte han at det var ingenting å tape på å dra til «Africa Mercy». ─ Det er flere i landsbyen min med lignende svulster, forteller Ernest. De var veldig skeptiske, og sa jeg kom til å dø. Men Ernest tenkte dette var reisen mot det eneste som kunne redde ham.

Ernest var kritisk syk da han nådde frem til sykehusskipet to dager senere. Svulsten blødde, men legene fikk hastet i gang blodoverføringer.

Da tilstanden var stabil, fikk Ernest det fem milliarder mennesker på kloden vår mangler ─ sikker kirurgi når det trengs. Kirurgen som opererte ham gjorde en viktig ting til. Han delte sin ekspertise med en lokal øre-nese-hals-lege som deltok på Mercy Ships’ mentorprosjekt.

Med den vellykkede operasjonen forandret Ernest seg følelsesmessig også. Den triste mannen som bare ville isolere seg ble trygg og optimistisk. Øynene gjenspeilte at han hadde fått tilbake troen på livet.

─ Han er en modig mann som ikke gir opp så lett, sier sykepleier Kirsten Murphy (USA). Jeg husker smilet hans da han fikk se seg selv i speilet etter operasjonen.

Ernest gledet seg til å reise hjem uten svulsten til et nytt liv sammen med familien. ─ Jeg gleder meg også til å vise skeptikerne at Mercy Ships har gjort meg frisk. Da jeg kom til «Africa Mercy», følte jeg at livet allerede var over. Nå har jeg det beste foran meg.

─ Behovet er enormt og pasientkøen virker endeløs. Hver gang blir jeg berørt av at så mange pasienter har alvorlige medisinske problemer.
Gary Parker, frivillig kirurg