Esther hadde rakitt

Esther (6) er full av personlighet; det skal ikke mye til før hun bobler over av glede. Hun har rakitt, en type beinskjørhet som gir skjeive bein fordi barnet ikke får nok næring i voksealderen. 

Mor Mabel er alene med datteren, og har gjort alt i sin makt for å finne en løsning. Hun blir møtt med uvennlig respons. Det er ingenting vi kan gjøre. Det er for seint. 

Esther ble ertet på grunn av beina. Det var tungt for en mor å se ei livlig jente bli mer og mer innesluttet. Nå turde Esther bare vise sitt sanne jeg hjemme, på trygg avstand fra plageåndene. Ellers betraktet hun leken fra sidelinjen med stadig dårligere selvbilde. 

Stort bedre gikk det ikke da Esther begynte på skolen. Det var som om livsgleden forsvant med den røffe behandlingen hun måtte tåle også der. Den virkelige Esther ble helt borte, til morens fortvilelse. 

̶  Hun ville ikke engang gjøre de tingene hun pleide å like, forteller Mabel. 

De to var stadig på farten for å finne noen i Kamerun som kunne hjelpe Esther. Slik fikk de høre om Mercy Ships, og slik ble det nok en reise  ̶  til «Africa Mercy» i havnebyen Cotonou. Denne gangen ble det ikke bomtur! Esther ble undersøkt og fikk time til gratis kirurgi om bord. 

På «Africa Mercy» ble Esther overøst med kjærlig pleie. Alle ble betatt av seksåringen, som ble mer og mer seg selv igjen. Snart hørtes latteren hennes over hele avdelingen. Da beina ble sterkere, gjorde det underverker for selvbildet også. 

Mabel fryder seg over å kunne sende datteren tilbake til skolen.  ̶  Vi skal danse hele veien hjem, ler hun. 

 

 

Tekst: Georgia Ainsworth
Oversettelse: Karin Høiland
Foto: Saul Loubassa Bighonda og Shawn Thompson