Familie i tjeneste for Mercy Ships

Mercy Ships
Mercy Ships

Hvem er dere?
– Vi er en familie på seks som består av Martin (5), Emerik (7), Samuel (10), Oliver (13), Ole (44) og meg, Kamilla (41). Ole er sivilingeniør og jeg er tannlege, og til vanlig bor vi i Larvik i Vestfold og går i Stavern Frikirke.

– Hvordan endte dere som familie opp med å reise ut med Mercy Ships?
– I over 10 år har vi hatt tanker om å gjøre noe annet som familie og samtidig få brukt yrkene våre. Mercy Ships ble vi blant annet kjent med gjennom barne-TV-serien ¨Fride på Skipet¨, og vi har også slekt og venner som tidligere har jobbet om bord på “Africa Mercy” og “Anastasis”. Selv er jeg misjonærbarn og bodde noen år i Kenya og Tanzania som liten, så jeg har alltid kjent at Afrika ligger mitt hjerte nært.

– Hvorfor nettopp Mercy Ships?
– Mercy Ships er en organisasjon med verdier som appellerer til oss, og pasienthistoriene og innblikket i deres arbeid har gjort dype inntrykk. De ønsker å følge Jesu 2000 år gamle eksempel om å gi håp og framtid til dem som ved en tilfeldighet er født et sted hvor sykehus og annen helsehjelp er svært begrenset. Mercy Ships ønsker å hjelpe de aller fattigste langs vestkysten av Afrika. De ønsker å være med på å jevne ut den enorme urettferdigheten i verden. Sist, men ikke minst, ønsker de å vise nestekjærlighet i praksis og på den måten lede mennesker til Jesus. Som nevnt tidligere, er dette en organisasjon som trenger folk i alle slags yrker og på den måten var nettopp Mercy Ships den rette organisasjonen for oss.

Kamilla Urdal, Primary Caregiver.

– Hvordan har dere klart å realisere dette
familie-eventyret?

– Vi var kjent med at de frivillige i organisasjonen selv betaler for å jobbe. Med dette i bakhodet var det enklere å spørre venner og familie om å være støttespillere for Mercy Ships’ arbeid gjennom oss. Det er kanskje unorsk å spørre andre om økonomisk støtte, men gjennom deres støtte i både bønn og gaver, lar vi dem delta og bli kjent med arbeidet til Mercy Ships. Vi har selv satt pris på å kunne støtte et konkret prosjekt drevet av noen vi kjenner.

– Nå har dere vært ombord i ti måneder. Hvordan har det gått så langt?
– Vi har hatt noen svært innholdsrike måneder om bord på “Global Mercy”. De første tre månedene var utfordrende med tanke på språket, særlig for de to minste på fem og sju år. De to eldste kunne en del engelsk fra før, men det internasjonale skolesystemet er mer krevende og det er lengre skoledager. Vi brukte alle mye energi på å prøve å forstå og lære oss kulturen og språket. Det er mye nytt og spennende med å fl ytte til, og bo om bord på et skip. Ikke minst å bli kjent med nye mennesker fra hele verden! Men nå føler vi at vi har funnet vår plass. Vi har fått oss nye vennskap og tiden har egentlig gått veldig fort.

Har du noen opplevelser som har gjort sterkt inntrykk på deg?
– For min del var det særlig spennende å få lov til å jobbe som tannlege om bord på “Africa Mercy” i to uker mens begge skipene lå til kai i Dakar. Der fikk jeg også være med inn på sykehuset og hilse på en nyoperert brannskadet pasient som hadde tannpine. Det var sterkt å se alle pasientene og på nært hold få se hvilket fantastisk arbeid vi faktisk er med på! Det gjorde også veldig inntrykk å høre at tre små babyer nettopp var blitt reddet på nyfødt intensivavdeling. De ansatte hadde uken i forveien vært på kurs om førstehjelp på “Global Mercy” og lært det de trengte for å hjelpe de nyfødte barna.

– Hvordan trives barna deres? Hvilken effekt tror du årene ombord vil ha på dem?
– Vi er veldig takknemlige for at barna trives godt på skolen her på skipet. Klassene er små, noe som gjør at det er et begrenset antall lekekamerater. Likevel leker barna godt på tvers av alder og kjønn og har knyttet til seg gode vennskap. Små klasser gjør også at lærerne får mer tid til hver elev og gjennom det får et mer personlig forhold til både klassen sin og oss som foreldre. Vi tror at de vil få et videre verdensbilde og se hvor godt vi faktisk har det som bor i Norge. Barna har både bønn, bibelhistorier og andakt på skolen daglig, og vi merker at troen har fått en større og mer naturlig plass i hverdagen vår som familie. Vi tror at disse årene vil sette dype spor i oss alle og ber om at Gud må vise oss hva han har for oss i løpet av oppholdet vårt.

Ole Urdal, HVACR Engineer.

– “Global Mercy” reiser til Senegal på nyåret. Hva ser dere mest fram til?
– Vi ser fram til den dagen første pasient går opp landgangen her på “Global Mercy”. Forhåpentligvis vil dette bli i løpet av våren 2023. Det blir en fantastisk STOR dag som vi har jobbet og sett fram imot lenge! Vi gleder oss til endelig å kunne få gjøre det skipet er bygd til å gjøre.

– Hvis du vil si noe, gi en oppfordring til Mercy Magasinets lesere, hva ville det være?
– Om du eller dere vurderer å jobbe for Mercy Ships, så vil vi anbefale dette på det sterkeste! Dersom dette er en tanke som stadig dukker opp uten at du helt klarer å legge den fra deg igjen, så vil vi oppmuntre deg til å ta kontakt med Mercy Ships Norge. Det vil aldri være et perfekt tidspunkt. Man må bare hoppe i det! Vi har fått merke at Gud har omsorg for oss på alle måter. Er det noe dere lurer på, kan dere også ta kontakt med en av oss som allerede har tjenestegjort for Mercy Ships. Følg oss gjerne på vår instagramkonto: #mercyshipsurdal

Med ønske om en god jul.
Martin, Erik, Samuel, Oliver, Kamilla og Ole

Synes du dette er bra?
Del historien med dine venner

Flere mannskapshistorier

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Afrika i hjertet av det vi gjør

Start ditt livs

eventyr

Rekrutteringen av nye frivillige for 2024 har begynt!

Nå har vi to sykehusskip og vi mer enn doble kapasiteten. Vi har behov for over 3000 frivillige årlig om bord våre sykehusskip. 

Nå trenger vi deg:

  • Helsepersonell
  • Maritimt mannskap
  • Fotograf
  • Rørlegger
  • Elektriker
  • Barista
  • Regnskap
  • Administrasjon
  • Lærer
  • Bilmekaniker
  • Kokke/stuert
  • Rengjører
  • Kantinepersonell
  • Vertskap
  • Osv… osv…
Flere aktuelle artiker og historier
  • Alle
  • Pressemeldinger
  • Historier fra frivillige
  • Pasienthistorier
  • Historier fra Afrika
  • Lederartikler
  • Se hva som skjer
Alle
  • Alle
  • Pressemeldinger
  • Historier fra frivillige
  • Pasienthistorier
  • Historier fra Afrika
  • Lederartikler
  • Se hva som skjer
Historier fra frivillige

Hva kan jeg forvente meg?

På kaia står Priscilla og tripper spent. Hun venter på å kunne følge Rosalinda opp landgangen som feltoppdragets, og hennes, aller første pasient. «Det er en gave og en stor ære.»

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Sykepleierne Solveig, Thea og Sven

«Jeg kan ikke se deg.», hadde han sagt. Gråtkvalt forteller Solveig at hun kunne fortelle han at «i morgen kan du.» Pasientens ansikt uttrykte at han kunne nesten ikke tro på det. «Det er helt fantastisk å få være med på.»

Les artikkelen
Pasienthistorier

Der er han med djevelarmene!

“Tilstanden min gjorde det svært vanskelig for mor og far. Jeg ville være helt sikker på at jeg fikk operasjon før jeg sa noe til dem,” forklarte han.

Les artikkelen
Historier fra Afrika

«Festen fortsetter.»

I 2017 begynte tanken på å reise ut igjen å melde seg, og ikke lenge etter mottok han en telefonsamtale fra kapteinen på Africa Mercy. Allerede dagen etter reiste han til Benin og mønstret på.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Lusette sitt nye smil

Møt Lusette, en 54 år gammel håndverker og mor fra Madagaskar. I store deler av …

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Africa Mercy er tilbake på Madagaskar.

Pasientene er utvalgt i samarbeid med helsedepartementet, og kommer fra 12 ulike regioner i Madagaskar. For å kunne nå ut til så mange som mulig, samarbeider Mercy Ships med lokale radiostasjoner i flere av landets regioner.

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Utdannelse innen anestesi for sykepleiere i Sierra Leone

Ikke bare vil studieløpet fremme deres egne karrierer, men spesialiseringen vil også øke den helsefaglige kapasiteten i Sierra Leone. «Det er en veldig høy kvalitet på utdanningen,» skryter Mohammed Bangura, en av studentene.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Endelig kan Marie Elisa forsørge familien sin igjen

«Vi så Marie Elisa gå gjennom markedet, og tre av oss ropte: ‘Stopp bussen!'» husker Maddy Hartung, en frivillig sykepleier fra Australia. De steg ut av bussen, vevde seg gjennom den nysgjerrige folkemengden, introduserte seg selv og delte bilder av pasienter som hadde fått livsforvandlende kirurgi på skipet.

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Fra reisende sykepleier til frivillig om bord

Som 12 åring mistet Trent et ben etter å ha fått benkreft og gått igjennom 11 operasjoner. Og fremdeles er det dager når protesen gjør vondt. «Det minner meg om at denne verden ikke er mitt hjem.»

Les artikkelen
Pasienthistorier

En lys framtid for Alex

Familien handlet raskt og gav han både medisiner og lokale urter, i håp om å redusere hevelsen. Da dette ikke lyktes, tok de med seg Alex til et nærliggende sykehus, hvor han ble operert. Dessverre kom svulsten tilbake, og denne gangen mer aggressiv enn før.

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Identiske sykepleiere får pasienter til å se dobbelt

Å vende tilbake sammen har brakt tvillingene nærmere hverandre. “Fra starten av ønsket vi å gå gjennom denne tiden sammen,” sier Tabea. “Det er en velsignelse å ha noen ved din side som virkelig kjenner deg.”

Les artikkelen
Pasienthistorier

Fudia ventet seks år på et nytt liv

Det tok seks år, og tragisk nok dødde Fudias mor i løpet av denne ventetida. Han hadde tidligere fulgt en eldre onkel om bord Africa Mercy for å få en operasjon, så han var derfor kjent med Mercy Ships’ visjon. Han var overbevist om at Fudia en dag ville få oppleve det samme.

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Svenske Josefin er ute for åttende gang: «Jeg kunne bare ikke bli værende hjemme.»

For Josefin var det vanskelig å bli værende hjemme etter å ha sett ulikheten i tilgang på helsetjenester. «Jeg måtte komme tilbake og fortsette arbeidet med å gjøre landene vi jobber i til et bedre sted for både pasienter og helsepersonell.”

Les artikkelen
Pasienthistorier

Politimannen Sahr fikk fjernet brokken

Det å forbedre et sykehusskip til å motta pasienter, krever at alle bidrar med sitt. Alle om bord ser fram til å komme i gang med å tilby gratis operasjoner, så når dagen for Sahr sin operasjon, den 3. september 2024, endelig hadde kommet, var stemningen til å ta og føle på.

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Oversykepleier Betsy Deen bidrar til å forandre Freetowns største sykehus

Mens hun var om bord fikk hun innsikt i kirurgiske tjenester og lærte om prosesser som sykehusadministrasjon, timeplanlegging, pasientinnsamling, poliklinisk struktur og pasientflyt. Viktige elementer for å holde et sykehus i gang. Hun ble raskt et kjent ansikt, og en brobygger.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Ysuif (11) ventet i sju år på livsforandlende kirurgi.

Endelig kan den 11 år gamle gutten fra Sierra Leone bruke høyrearmen sin igjen. Kun …

Les artikkelen
Pressemeldinger

Nor-Shipping 2025: Mercy Ships fremmer bedrifters samfunnsansvar med viktig medisinsk oppdrag

Som Nor-Shippings veldedighetspartner bidrar Mercy Ships til å sikre fremtiden for liv og samfunn i afrikanske land gjennom transformative operasjoner, viktig utdanning og styrking av lokale kirurgiske helsetjenester. Slike partnerskap knytter også bedriftsøkonomisk suksess til et større formål ved å fremme menneskelig velferd i tråd med FNs bærekraftsmål (SDG), ifølge nasjonaldirektøren for Norge, Martin Aarflot.

Les artikkelen
Pressemeldinger

2024: Et år med store, positive endringer

Mercy Ships’ arbeid fortsetter. Vi oppfordrer flere frivillige til å være med å gi håp og helse til mennesker som lever med et minimum av helsetjenester.

Les artikkelen
Historier fra frivillige

«Powering hope and healing» – fra maskinrommet

Å gi kraft til håp og helse beskriver jobben vi gjør på en veldig fin måte. Det er mange ting som må til for at vi kan ha mulighet til å drive et sykehusskip.

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Her kan jeg faktisk bruke min utdanning som mekaniker til å hjelpe på konkrete måter.  

Dersom du som leser dette og er usikker på om du har kompetanse til å være en del av mannskapet om bord, vær frimodig og ta kontakt! 

Les artikkelen
Pasienthistorier

Hassan har håp etter brokkoperasjon 

Etter farens død, har hovedansvaret for familien ligget på Hassans skuldre. Da han ble syk, preget det hele familien.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Anjaras nye smil

Begge foreldrene håpet og ba om at «Africa Mercy» skulle komme tilbake til Madagaskar. Dét var deres eneste håp om en frisk datter. 

Les artikkelen
Pasienthistorier

Alphonsine kan puste normalt

Etter den vellykkede operasjonen om bord, gledet Alphonsine seg til å lage enda flere hatter.

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Flytende sykehusskip simulerer hjelp

Dette gir helsepersonell mulighet til å øve på ulike forhold og ulike begrensninger som en kan møte på i landsbyene. Noe som er ideelt for å lære beste praksis i lavressursmiljøer.

Les artikkelen