Spørsmål ofte stilt

Hva er betingelsene som kreves for å arbeide på Africa Mercy?

Være minimum av 18 år, være sunn, ha gode engelskkunnskaper, være klar til å jobbe som frivillig og til å betale for kost, losji og reiseutgifter.

Hva er minimums forpliktelsesperiode?

Den minste varighet varierer avhengig av stillingene. Noen medisinske stillinger krever et minimum av to ukers engasjement (kirurger, anestesileger, kirurgisk, tannleger og andre). For de fleste andre jobber, er minimum 2 eller 3 måneder. Generelt ønsker vil frivillige som ønsker å være i lang tid.

Hva slags yrker ønsker dere?

Mange leger, men også: kokker, mekanikere, sveisere, fotografer, maritimt personell, tannleger, bakere, rørleggere, frisører, lærere, maskinister, resepsjonister, regnskapsførere, reingjøringsassistenter, elektrikere, dataeksperter, journalister og andre.
Du finner en oversikt over eksisterende stillinger om bord på «Africa Mercy» og minimum forpliktelsesperioden her.

Hvilke stillinger er ledige?

Listen over ledige stillinger blir oppdatert ukentlig av personalavdelingen og kan ses her. 

Godtar dere pensjonister?

Ja, hvis de oppfyller alle forutsetninger! Vi har ofte pensjonister som frivillig om bord.

Jeg er åtti år, kan jeg også være frivillig?

Alle friske mennesker kan være frivillige, men vi tror at «Africa Mercy» ikke er et egnet sted for noen mennesker på grunn av de mange trapper og levekårene om bord (køyesenger, liten personlig plass, lugar med flere romkamerater). Afrika generelt kan også være et vanskelig miljø på grunn av varme, høy luftfuktighet og begrenset tilgang til medisinsk hjelp. Men vi har ingen offisielt aldersgrense for å være frivillig.

Jeg studerte medisin, kan jeg gjøre mitt internship på båten?

Nei, vi har ikke infrastrukturen eller ressurser som gjør det mulig for oss å tilby opplæringsplasser. I tillegg krever regjeringene i landene vi besøker at medisinsk personell er utdannet og anerkjent i sitt eget land.

Jeg er en nyutdannet, kan jeg være frivillig hos dere?

For de fleste medisinske yrker (sykepleiere, leger, kirurger, laboranter, osv.), ber vi om minimum 2 års arbeidserfaring etter endt utdanning. For tannleger og assistenter, krever vi et minimum av et år.