Fatimata

Khady (18) kommer fra en stor familie og vil gjerne ha mange barn selv. Derfor var det kjærlighet ved første blikk da lille Fatimata ble født. Hun hadde leppespalte, og ble gjenstand for mye hån i landsbyen. 

Khady var fortvilet og isolerte seg mer og mer sammen med den lille. Hun ville selvsagt at Fatimata skulle få bedre muligheter enn hun selv hadde hatt – som for eksempel skolegang. Håp og drømmer begynte å bli tynnslitte da Khady fikk høre om Mercy Ships på radioen. Hun satset på at det hun hørte var sant, og tok datteren med til nærmeste pasientundersøkelse.  

Det resulterte i time til kirurgi og en reise på rundt 483 km til Dakar, der mor og datter fikk bo på Mercy Ships’ pasienthotell, Hope Center. 

Fatimata veide ikke nok til å klare en operasjon, så hun fikk ekstra ernæring til hun kom opp i vekt. Kort tid etter, var hun på vei til «Africa Mercy» og operasjon. 

– Da jeg så Africa Mercy”, hadde jeg bare en tanke, og det var at Fatimatas operasjon skulle bli vellykket, sa Khady. 

En snau måned var mor og datter klare til å reise hjem igjen. Fatimata kommer ikke til å huske noe av oppholdet med Mercy Ships, men moren glemmer det ikke. 

– Jeg kommer alltid til å huske Mercy Ships, og den kjærligheten alle viste oss, sier Khady. 

 

─ Behovet er enormt og pasientkøen virker endeløs. Hver gang blir jeg berørt av at så mange pasienter har alvorlige medisinske problemer.
Gary Parker, frivillig kirurg