Å være frivillig med Mercy Ships er en unik opplevelse. Enten du er i Norge eller om bord på våre skip, endres livet ditt. Om bord har du muligheten til å jobbe med mennesker fra hele verden på et sykehus med de samme fasilitetene som hjemme. Hver dag opplever du den varme personligheten til mennesker i Afrika.

Vil du bli med på eventyret?

Kurset for deg som ønsker å bli frivillig, holdes på elvebåten M/S «Horizon» i Nederland. Her lærer du om Mercy Ships og hva vi står for, og får kjenne på hvordan det er å bo på et skip sammen med mennesker fra forskjellige nasjoner!

For mer informasjon og påmelding: Ny dato kommer.
For mer informasjon om kurset, klikk her.

Mer
Bowie Buverud

Bowie Buverud

Bowie - som de fleste kjenner han som, er vokst opp på Tinnheia i Kristiansand. Han har rukket å bli 48 år, og bak det karakteristiske skjegget er det alltid et stort smil. Bowie har jobbet som frivillig for Mercy Ships i hele 15 år, men har nå hatt sin siste seiling om bord på «Africa Mercy». Nå går han i land. 

Les hele fortellingen
Mer
Kjell Roar Vik

Kjell Roar Vik

Av de 16 nasjonale kontorene, ligger Mercy Ships Norge godt an på rekruttering av maritimt mannskap. Møt Kjell Roar Vik. Han har sitt daglige virke i maskinrommet på «Africa Mercy».

Les hele fortellingen
Mer
Dag Tvedt

Dag Tvedt

Høsten 2015 var tannlege Dag Tvedt fra Nesodden tilbake på sykehusskipet som var hele familiens hjem i tre år. Der kombinerte han tjeneste med videreutdannelse i oralkirurgi – og kvalitetstid med sønnen Bendik. Her forteller han fra oppholdet på Madagaskar.

Les hele fortellingen
Mer
Dr. Gary Parker (USA)

Dr. Gary Parker (USA)

Dr. Gary Parker forteller om opplevelser som kirurg på sykehusskipet "Africa Mercy".

Les hele fortellingen
Mer
Ingveig Haslemo

Ingveig Haslemo

Fra en lugar på «Africa Mercy» med utsikt over det indiske hav sitter en frolending og skriver. Hun har ønsket å arbeide for Mercy Ships lenge, og fulgte drømmen da en seksukersstilling ble ledig. Her forteller Ingveig Haslemo om livet som frivillig tannlege på Madagaskar.

Les hele fortellingen
Mer
Lise Vy Quyen Vu

Lise Vy Quyen Vu

Bioingeniør Lise Vy Quyen Vu fra Trondheim ville bruke jobben sin til å bedre helsetilstanden for mennesker i den tredje verden. Det førte det henne til ”Africa Mercy” i seks måneder. Her deler hun opplevelsen med oss.

Les hele fortellingen
Mer
Marie og Sigbjørn Nornes

Marie og Sigbjørn Nornes

Marie Molvær og Sigbjørn Nornes møttes som elever på skoleskipet Gann. Her fant de hverandre og ønsket om å hjelpe andre - sammen. Etter bryllupsfest og endt maritim utdannelse valgte de ”Africa Mercy” til neste etappe i livsseilasen

Les hele fortellingen
Mer
Svein-Are Karlsen var frivillig

Svein-Are Karlsen

Etter 40 års fartstid på land og et veiskille i livet, ville jeg gjøre noe helt nytt. Nå hadde jeg endelig muligheten til å reise til sjøs. Jeg tok maritim utdannelse, og nå stod seks måneder mellom meg og en jobb som maskinoffiserkadett.

Les hele fortellingen

─ Arbeidet deres strekker seg lengre enn å gi helse og lindring til syke. Det skaper en atmosfære av hardt tiltrengt håp på stedene dere arbeider. Jeg fryder meg over å kunne gi min støtte til Mercy Ships.

Tony Blair, tidligere statsminister i Storbritannia