fbpx

45 år i tjeneste
for verdens aller fattigste

MS Orange Play knapp
MENNESKER BERØRT
gjennom operasjoner, utdanning av helsepersonell og oppgradering av klinikker og sykehus.
LIVSFORANDRENDE OPERASJONER
Finansiert av gaver og med frivillige som jobber gratis, møter Mercy Ships et overveldende behov for trygg og tilgjengelig kirurgi.
1
HELSEPERSONELL
har fått videreutdanning på sitt spesialområde slik at vi etterlater oss et styrket helsevesen når skipet seiler til neste land.
1
FRIVILLIGE HVERT ÅR
Vi har verdens beste frivillige. De jobber gratis i tillegg til å betale egen reise, kost og losji. De er helt avgjørende for vårt livsviktige oppdrag.
Don Stephens

1978: Se video og hør Don Stephens fortelle om hvordan Mercy Ships ble til.

Mercy Ships er en global kristen hjelpeorganisasjon grunnlagt i 1978 av Don Stephens og hans kone Deyon fra den internasjonale misjonærorganisasjonen, Youth With A Mission (YWAM).

Grunnleggere: Deyon og Don Stephens

I 2002 gikk Mercy Ships ut av YWAM og ble uavhengig. Organisasjonen bruker sykehusskip for å gi gratis helsehjelp og samfunnsutbygging til fattige og trengende i u-land.

Drømmen om Mercy Ships

Slik beskriver grunnlegger Don Stephens (1945-) det i boka «Ships of Mercy»:

̶  Jeg kunne sagt at det hele startet med ødeleggelsene etter en orkan, eller da jeg leste om legendariske SS «Hope». 

Det begynte da jeg møtte Mor Teresa, og da sønnen vår, John Paul, ble født med spesielle behov. Det begynte med foreldrene mine, som var forbilledlig klare til å gi en hjelpende hånd på en enkel, barmhjertig og verdig måte.

creativecommons/ wikipedia

Et møte i Calcutta

Millionbyen Calcutta er et sansesjokk ingenting kan forberede deg på. Hver kveld steg jeg over familier som levde på gata. Der ble de født. Der levde de og der døde de.

Jeg så en vannpumpe der folk stod i kø hele døgnet for å få sin dagsrasjon. Behovene var svimlende. Likevel møtte Mor Teresa og hennes medsøstre hvert menneske med en omtanke som om det ikke fantes andre i verden. Slik møtte hun meg også.

Hun hadde fått med seg at den ett år gamle sønnen min var handicappet. Dét hadde jeg bare fortalt noen få. Jeg holdt fortsatt på å vende meg til tanken. Men hun visste. Det første hun sa til meg etter at vi hadde hilst på hverandre, staket ut livskursen min.

̶  Sønnen din skal hjelpe deg å bli de fattiges øyne, ører, munn og hender, sa hun. 

Jeg var bare 32, og hadde aldri hørt ord med dypere mening

Drømmen og visjonen bak organisasjonen tok form for over 40 år siden

Et møte med Mor Teresa vil si betydningsfull forandring. Min forandring besto i at jeg så alt tydeligere. Drøm og virkelighet møttes med stor klarhet. Visjonen skinte som en lanterne. All fornuftig motstand mot konseptet om et flytende sykehus forsvant. Ḗn tanke opptok meg i sovende og våken tilstand; sykehusskip med moderne helsehjelp til alle mennesker.

1978: Mannskapet på skipet Anastasis

Det er her vår historie starter

Flaggskipet i flåten vår gjennom nesten tre tiår var «Anastasis». Det italienske cruiseskipet bygget i 1953 ble opprinnelig kalt«Victoria». I 1978 ble det kjøpt som første skip i Mercy Ships’ flåte, og det 159 meter lange skipet ble omgjort til et mobilt sykehus. «Anastasis» inneholdt tre operasjonssaler med svært høy standard, sykehusavdeling med 40 senger, en tannklinikk, et laboratorium, en røntgenenhet og tre lasterom.

En unik skipsflåte

Rundt fem milliard mennesker mangler tilgang til grunnleggende helsetjenester. Over 75% av folk bor i nærheten av en havneby. Med verdens største sivilie sykehusskip, kan Mercy Ships være med til å gjenopprette helse og verdighet. Frivillig profesjonelt mannskap gir gratis grunnleggende omsorg og kirurgi. + 590 havnebyer besøkt + 2,71 millioner mennesker direkte berørt + 40 års tjeneste

Global Mercy

"Global Mercy"

Verdens største sivile sykehusskip

Credit Photo: Mercy Ships; Aerial photos of the Africa Mercy sailing into Tenerife in July 2013
Har tjent nasjoner i Afrika siden 2007
Caribbean_Mercy_baringt_6

"Caribbean Mercy"

«Caribbean Mercy» har vært i tjeneste i de karibiske øyer
The-Anastasis-being-towed-photo-3

"Anastasis"

«Anastasis» var Mercy Ships’ første skip.

Ca. 6 000 mennesker i pasientkø i Guinea

Ved begynneslen av hvert feltoppdrag åpner vi for at lokalbefolkningen kan komme å få vurdert ulike helseplager. De vi kan hjelpe får timekort. Behovene er enorme og derfor har vi bygget et helt nytt skip som mer enn dobler kapasiteten vår! 

Bli bedre kjent med Mercy Ships

– Kirurgi mot fattigdom i over 40 år

Se hva vi gjør

Mercy Ships mål er å utrydde fattigdoms-sykdommer og at lokalt helsepersonell uten hjelp kan gi helsetjenester i sine lokalsamfunn.

Våre sykehusskip

Skipene våre er svært effektive. Vi tar med oss et topp moderne sykehus til områder der rent vann, elektrisitet, medisinske fasiliteter og personell ofte mangler eller ikke eksisterer. 

Sykehustjenester

Alle mennesker burde ha tilgang til et velfungerende helsevesen og til kirurgi de har råd til når de trenger det. Vårt behandlingstilbud forvandler liv for tusenvis hvert eneste år.

Kapasitetsbygging

Vi gir (videre)utdanning til kirurger og sykepleiere, pusser opp sykehus og klinikker og gir råd til helsemyndighetene.

Møt Våre pasienter

Flere milliarder mennesker i verden er underernærte med liten eller ingen tilgang til rent vann og helsetjenester. Bak statistikken lever enkeltmennesker som trenger vår hjelp til å finne håp og verdighet..

Våre frivillige

Å være frivillig med Mercy Ships er en unik opplevelse. Enten du er i Norge eller om bord på våre skip, endres livet ditt. Om bord har du muligheten til å jobbe med mennesker fra hele verden på et sykehus med de samme fasilitetene som hjemme. 

Vår 45 år historie

Mercy Ships er en global kristen hjelpeorganisasjon grunnlagt i 1978. Mercy Ships har sitt utspring fra organisasjonen Ungdom i Oppdrag. Drømmen og visjonen bak organisasjonen tok form for over 40 år siden. 

MercyMagasinet

Sammen gir vi barn mulighet til å gå og løpe, hindrer tidlig død for mange mødre og fedre, og gir blinde synet tilbake. Mercy Ships gir forsørgere anledning til å være forsørgere ved å gi dem helsa tilbake. Bli inspirert ved å lese aktuelle artikler om bistand og historier fra skipene.

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring