Historikk

1 juli 2019

Historikk

Mercy Ships har sitt utspring fra organisasjonen Ungdom i Oppdrag. Drømmen og visjonen bak organisasjonen tok form for over 40 år siden. Slik beskriver grunnlegger Don Stephens (1945-) det i boka «Ships of Mercy»:

Drømmen om Mercy Ships

̶ Jeg kunne sagt at det hele startet med ødeleggelsene etter en orkan, eller da jeg leste om legendariske SS «Hope». Det begynte da jeg møtte Mor Teresa, og da sønnen vår, John Paul, ble født med spesielle behov. Det begynte med foreldrene mine, som var forbilledlig klare til å gi en hjelpende hånd på en enkel, barmhjertig og verdig måte.

Et møte i Calcutta

Millionbyen Calcutta er et sansesjokk ingenting kan forberede deg på. Hver kveld steg jeg over familier som levde på gata. Der ble de født. Der levde de og der døde de. Jeg så en vannpumpe der folk stod i kø hele døgnet for å få sin dagsrasjon. Behovene var svimlende. Likevel møtte Mor Teresa og hennes medsøstre hvert menneske med en omtanke som om det ikke fantes andre i verden. Slik møtte hun meg også.

Hun hadde fått med seg at den ett år gamle sønnen min var handicappet. Dét hadde jeg bare fortalt noen få. Jeg holdt fortsatt på å vende meg til tanken. Men hun visste. Det første hun sa til meg etter at vi hadde hilst på hverandre, staket ut livskursen min.

̶  Sønnen din skal hjelpe deg å bli de fattiges øyne, ører, munn og hender, sa hun. Jeg var bare 32, og hadde aldri hørt ord med dypere mening.

En visjon tar form

Et møte med Mor Teresa vil si betydningsfull forandring. Min forandring besto i at jeg så alt tydeligere. Drøm og virkelighet møttes med stor klarhet. Visjonen skinte som en lanterneAll fornuftig motstand mot konseptet om et flytende sykehus forsvant. Ḗn tanke opptok meg i sovende og våken tilstand; sykehusskip med moderne helsehjelp til alle mennesker.

Fortellingene fra Mercy Ships’ barndom

Historiene er mange og fargerike, spesielt den om fiskene som hoppet på land i Hellas. Der jobbet de første frivillige med å klargjøre «Anastasis», det første sykehusskipet.‘Vi var helt blakke, så her ante vi middagsmuligheter’ forteller Don Stephens. Les mer her.

Utdrag fra «Ships of Mercy» av Don Stephens er gjengitt med tillatelse fra forfatteren

I would like to receive regular informations

  Title*

  First name*

  Last name*

  Email*

  Message*

  I would like to get informed on Mercy Ships by e-news
  I agree with the private policy*