Holder «Korona-webinar» for helsepersonell i Vest-Afrika

29 mai 2020

I forbindelse med Fokusuken for mental helse lanserte Mercy Ships en serie med nettbasert opplæring for vestafrikansk helsepersonell.

Kursholderne er dr. Lyn Westman, leder for psykisk helse hos Mercy Ships, i samarbeid med dr. Glenn Strauss, leder for medisinsk kapasitetsbygging hos Mercy Ships.

– Kontakten med dem som jobber direkte med pasienter under korona-krisen er viktigere enn noensinne, sier dr. Strauss. Nettløsninger gir våre kolleger i Vest-Afrika en mulighet til å være oppdatert om livsviktig informasjon.

Deltagerne på det første kurset, er helsepersonell som til daglig jobber med psykisk helse, helseopplæring i lokalsamfunnet, psykiatri og på lokale sykehus.

Kursdeltakerne drøfter hvordan man kan ivareta god mentale helse på tross av utfordrende tider.

– Det er helt nødvendig at vi støtter våre vestafrikanske kollegaer, psykiske og fysiske helse, når de nå skal forberede seg til å å være de første i sitt land til å møte denne pandemien, sier dr. Westman.  Det er viktig at de vet at de ikke er overlatt til seg selv når de får høre nyheter om hvordan viruset har skapt så mye frykt rundt om i verden.

Mercy Ships utruster også helsepersonell i Sierra Leone, Benin, Liberia, Madagaskar og Senegal med personlig smittevernutstyr.

̶  Mens viruset spredte seg raskt andre steder i verden, arbeidet våre afrikanske kolleger med strategier for å kontrollere pandemien. For mange var eneste alternativ å stenge ned samfunnet hurtig, slik vi ser flere afrikanske land har lykkes med. Dersom pandemien rammer Afrika så hardt som vi frykter, er det dessverre lite hjelp å få for de aller mest sårbare menneskene, hevder Roger Vassnes, nasjonal leder i Mercy Ships Norge

OM MERCY SHIPS:

Mercy Ships bruker sykehusskip til å gi gratis helsetjenester av høyeste kvalitet, kompetanseutvikling hos lokalt helsepersonell og bærekraftig utvikling til mennesker med liten tilgang til helsehjelp i lavinntektsland.

Mercy Ships ble grunnlagt i 1978 av Don og Deyon Stephens. Siden da har Mercy Ships arbeidet i over 55 lavinntektsland, og gitt helsetjenester til en verdi av 16 milliarder norske kroner. Mercy Ships har gitt direkte hjelp til over 2,7 millioner mennesker. Våre skip har et frivillig mannskap fra mer enn 50 nasjoner. I gjennomsnitt jobber 1.300 frivillige med Mercy Ships hvert år.

Kirurger, tannleger, sykepleiere, lærere, kokker, sjøfolk, ingeniører og jordbrukseksperter er blant de fagfolkene som gir sin tid og kunnskap til Mercy Ships.

Mercy Ships har kontorer i 16 land og et egne kontor for Afrika i Benin og Sør-Afrika.

Kontaktperson for mer informasjon:

Roger Vassnes

nasjonal leder

Mercy Ships Norge

92 676 722

roger.vassnes@mercyships.org

www.mercyships.no

Bilder tilknyttet denne pressemeldingen fås her:

https://mercyships.box.com/s/me3m5taavismupbure68nsvjg0js2t0i

Kristiansand, Norge 29.05.2020