Kadiatou

M’Mahawa måtte ta i bruk kreative metoder for å få skoene til å sitte på datterens føtter. Kadiatou (5) ble født med klumpføtter og skjeve håndledd. Fembarnsmoren satt tålmodig med den spinkle datteren på fanget og surret skoene fast med bånd og mange knuter. Uten knutene kom skoene bare til å skli av. 

Føttene hadde aldri fått behandling og var veldig forvridde. Kadiatou klarte å bevege seg med utsidene av føttene som fotsåler. Uten ordentlig fottøy var Kadiatou prisgitt ekstreme værforhold. Føttene var like våte under regntiden som de var sprukne og såre under tørkeperioden. 

I tillegg til smerter, ble hun også hengende etter i ungeflokken. 

 ̶  Hun har like mye energi som søsknene, men det er mye hun ikke får til, forklarer M’Mahawa. Når hun prøver å gå, får hun kutt i føttene nesten med det samme. 

M’Mahawa var redd for at datteren alltid skulle bli liggende etter Derfor ble hun gladest av alle da hun hørte at et sykehusskip skulle komme til Conakry. Kort tid etter stod de i den lange køen til forundersøkelser. 

Åtte måneder etter første undersøkelse, operasjon og opptrening, går en stolt Kadiatou på fotsålene. Og moren har fred når hun tenker på datterens fremtid. 

Kadiatou kommer kanskje ikke huske alle detaljer rundt sykehusoppholdet på «Africa Mercy». Men hun husker hvordan hun knytter skolissene på sine egne sko, og at de sitter godt på foten. 

─ Behovet er enormt og pasientkøen virker endeløs. Hver gang blir jeg berørt av at så mange pasienter har alvorlige medisinske problemer.
Gary Parker, frivillig kirurg