fbpx

Haster

Deltaviruset truer nå tusenvis av liv i Afrika

VIPPS
20000

Haster

Deltaviruset truer nå tusenvis av liv i Afrika

VIPPS
20000

Deltaviruset truer nå tusenvis av liv i Afrika. Mercy Ships støtter et stort, internasjonalt samarbeid for å få vaksinene ut. Nå haster det!

- Hvis vi handler raskt nå, kan vi beskytte de svake, de eldre og dem som er ekstra utsatt på grunn av andre helseproblemer.

Vil du gi en gave for å få vaksinene frem til sårbare mennesker og helsearbeidere?

Roger Vassnes, nasjonal leder
Mercy Ships Norge

Det er mer enn et år siden vi ba om støtte til smittevernutstyr, og responsen fra giverne våre var overveldende. Nå ser vi hvordan den svært smittsomme deltavarianten sprer seg med urovekkende hastighet blant de mest utsatte menneskene i Afrika.

Mens jeg nå skriver til deg står mer enn 30 afrikanske nasjoner overfor en bølge av koronasmitte. Noen steder er smitten doblet på kort tid.

Nå må vi handle raskt! Antall sykehusinnleggelser har økt med 40 prosent
bare på en uke. 

Spredningen av den aggressive deltavarianten er bekymringsfull fordi mindre enn 5 prosent av verdens 3 milliarder vaksinedoser er satt i Afrika.

I kampen mot koronaviruset er vi alle i samme båt. 

Vi er nødt til å reagere nå dersom vi skal klare å stanse denne svært smittsomme varianten fra å spre seg med dødelig effekt gjennom noen av verdens mest sårbare områder.

Denne plutselige økningen av smittetilfeller i Afrika truer de aller svakeste – gamle mennesker og pasienter med underliggende sykdommer. Mange av dem har svekket immunsystem, og er ekstra utsatt for alvorlig sykdomsforløp dersom de blir smittet.

Det er allerede mangel på helsepersonell i Afrika, og dersom de få som finnes ikke snart får vaksine, forsterkes problemene ytterligere.
Du kan hjelpe dem i dag!

Hvis du selv har blitt vaksinert, så har du kjent på lettelsen ved å vite at du og dine nærmeste nå er beskyttet. Afrika er langt bak når det gjelder vaksinedekning. Det vil vi gjøre noe med!

Avstandene i verden blir stadig mindre, og smitten reiser raskt fra land til land. Derfor berøres også vi av det som skjer i Afrika. Vi er bokstavelig talt i samme båt – alle sammen.

Mange av oss har selv kjent på stresset i møte med massiv smitte i nærområdet. Kan du tenke deg hvordan det ville vært dersom du visste at det fantes vaksiner som kunne beskytte deg og familien, men at det ikke var mulig å få tak dem? Dette er den fryktelige realiteten for millioner av mennesker i Afrika.

NB! Din gave vil betale for distribusjon av vaksiner ut til lokale helsestasjoner og for opplæring av lokalt helsepersonell i hvordan håndtere vaksinene som må holdes nedkjølt. Du vil også bidra til at vi kan informere mennesker i noen av verdens mer utilgjengelige plasser om at det er vaksiner på vei, og at de er trygge.

Hvis vi handler raskt nå, kan vi beskytte de mest sårbare.

Vil du gi en generøs gave til denne krisen? 

Vi er alle i samme båt. Bare dersom vi samarbeider om også å vaksinere mennesker verdens mest fattigste regioner, kan vi kan bekjempe koronapandemien globalt.

Tusen takk for din støtte!

Roger Vassnes, nasjonal leder
Mercy Ships Norge

Akkurat nå gjøres det en historisk internasjonal innsats for å skaffe vaksiner til Afrika. 

Men selv om de blir kjøpt og betalt, kreves det enorme ressurser for å få vaksinedosene helt fram til dem som trenger det over hele det afrikanske kontinentet.

En vaksinert befolkning vil sette Afrika i stand til å gi dem som trenger det medisinsk hjelpi tiårene som kommer. Vi har forpliktet oss til langsiktig innsats i afrikanske nasjoner

Dr. Pierre M’Pele, pandemiekspert og leder for Mercy Ships afrikakontor i Benin

Vi er alle sammen i dette.
Viruset truer alle.

António Guterres, FNs generalsekretær

Vaksinasjon er den mest effektive veien ut av pandemien. Men ingen er trygge før alle er trygge. Dette haster både i Norge og i Afrika.

Øyvind Rømo, spesialist i
allmennmedisin/smittevernlege

Mercy Ships Norge er godkjent medlem i Innsamlingskontrollen. Vi forvalter gaven til våre formål der behovene er størst. Hvis du støtter Mercy Ships med en gave, vil vi lagre ditt navn og adresse for å tilby skattefradrag for gaven samt sende informasjon om vårt arbeid.Du kan når som helst be oss slette dine data ved å kontakte oss på 51 51 00 90 / msnorge@mercyships.org.

Slik gir du gave

Ja, jeg vil være en del av samarbeidet for å bekjempe pandemien i Afrika. 

Helsevesenet i mange
afrikanske land er nå under et press uten sidestykke. 

Selv før pandemien var det mangel på helsepersonell. Nå tvinges de til å legge annet viktig helsearbeid til side i kampen mot pandemien. Dermed øker også mange andre helse-
problemer. 

Slik vil gaven din bli brukt

  • Vaksinering av sårbare mennesker og helsepersonell i byer og landsbyer i Sentral- og Vest-Afrika, inkludert Senegal, Benin, Guinea, Liberia og Sierra Leone.
  • Opplæring av leger og sykepleiere som i å sette vaksiner og gi livreddende medisiner.
  • Spre informasjon om korona-
    vaksiner til folk i fjerntliggende landsbyer gjennom nettverk av helsepersonell, landsbyledere og menigheter i tillegg til lokale medier og radio.

Eventuelle overskytende midler vil bli brukt til annet koronarelatert arbeid i Afrika.

Vipps: 20000

Konto: 3000.45.83287

Mercy Ships Norge er medlem av Innsamlingskontrollen

Kontakt oss

Mercy Ships Norge

Markens gate 48

4612 Kristiansand S

Org.nr. 976 600 746

Vi er her for deg

Mandag til fredag ​​fra 09:00 til 16:00

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring