fbpx

Kristina Ulla Eggers

Malin Tangen
Malin Tangen

Hvor kommer du fra og hvor bor du nå?

Jeg kommer ifra Haramsøy, ei lita øy utenfor Ålesund.

Familiesituasjon?

Gift med David Eggers og bosatt i Vennesla, i et hus som mannen selv har bygd.

Hva har du studert og hvorfor?

Etter årene på bibelskole, og før jeg begynte å studere, jobbet jeg et år i Laget (NKSS), lokalt i Møre og Romsdal. Jeg hadde interesse for både gründerskap og næringslivsarbeid. Det studiet jeg søkte på fokuserte på det å jobbe for en høyere hensikt; bruke evnene og mulighetene man har til det. Det motiverte meg. Så min bachelorgrad er i Innovasjon og ledelse, fra Hauge School of Management i Oslo; en økonomiutdanning med fokus på etikk.

Opplevde du fokus på misjon når du vokste opp?

Egentlig ganske lite. Jeg har noen fjerne minner, hvor jeg husker det ble sagt at misjon er hardt og koster alt, men at det var verdt det. Det var vel først på videregående, Drotningborg VGS, og blant annet misjonsprosjektet vi hadde der.

Har du selv “dratt ut”, og eventuelt i hvilken forbindelse?

Rett etter videregående gikk jeg først på en surfebibelskole i Bali, i regi av KICK, og tok deretter en surfe-DTS (Discipleship Training School) i Perth, Australia. Misjonsturen i forbindelse med DTS-n var sør i Australia (Margareth river), Thailand og Sri Lanka.

Hvordan hørte du om Mercy Ships første gangen?

Jeg vet ikke helt hva det første minnet er. Det kan ha vært en «stand» på en festival. Når jeg søkte på jobben så visste jeg lite om organisasjonen, men jeg leste meg opp før jeg søkte og syntes arbeidet var veldig interessant.  

Hva fikk deg begeistret for denne jobben?

For meg er det hovedsakelig at Mercy Ships ikke bare gir nødhjelp, men at vi faktisk kan være med å gi Jesus til folk gjennom arbeidet på forskjellige måter.

På hvilken måte ser du for deg å benytte tidligere studie- og jobberfaring?

Jeg jobbet tre år som markeds- og innsamlingsleder i Misjon Uten Grenser, så det er veldig mye som ligner. Da kan man både dra nytte av positive erfaringer man gjorde seg der, men også hvis det var noen ting man gjorde feil så kan man også lære av det: «Ikke prøv det her, for det har vi prøvd.» Jeg følte jeg fikk gode år og god erfaring av å være i Misjon Uten Grenser; masse ansvar og tillit. Og jeg håper at jeg kan ta med meg mye av det jeg har lært, og bruke det videre her.

Hva ser du mest fram til å kunne bidra med og/ eller være med på?

Jeg synes at Mercy Ships’ arbeid er veldig profesjonelt. Jeg gleder meg til å lære masse og til å utvikle meg. Jeg har veldig lyst til å være med på at vi sammen som team kan skape god og bærekraftig vekst, slik at vi kan få gjort enda mer på skipene, og få hjulpet enda flere folk. I tillegg håper jeg jo virkelig at jeg kan bruke mye av min erfaring fra min tidligere jobb her, og bidra både med den jeg er og det jeg kan.

Hva liker du å gjøre på fritida?

Å være på fjellet eller til havs. Eller på reis.

  • Alle
  • Pressemeldinger
  • Historier fra frivillige
  • Pasienthistorier
  • Historier fra Afrika
  • Lederartikler
Alle
  • Alle
  • Pressemeldinger
  • Historier fra frivillige
  • Pasienthistorier
  • Historier fra Afrika
  • Lederartikler
Pressemeldinger

Nyåpnet tannhelseklinikk revolusjonerer tannhelsetjenesten i Guinea

PRESSEMELDING: Før Mercy Ships’ engasjement fantes det verken simuleringsutstyr eller klinikk for studentene ved UGANC.

Les artikkelen
Pressemeldinger

Sammen til lands, til vanns og i luften

Pressemelding: MAF og Mercy Ships inngår nytt samarbeid om livsforandrende kirurgi til pasienter i avsidesliggende afrikanske regioner.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Slipper å skjule seg mer

Den store massen hindret både luftveien og et normalt liv.

Les artikkelen
Story of Aissatou
Historier fra Afrika

Tilbakeblikk på 2023: Nytt håp, dobbel effekt.

Tusen takk for at du bidro til et bemerkelsesverdig år preget av hjertelige gjensyn og at mange liv fikk en ny start. 

Les artikkelen
Pasienthistorier

Glad for å være frisk igjen

Lolly var rask til å gripe etter mobilen etter operasjonen, ivrig etter å dele de gode nyhetene med familien sin. Hun gjentok hele opplevelsen for dem så detaljert som mulig

Les artikkelen
Story of Lucy
Historier fra Afrika

Livet ble reddet

Foreldrene hadde ikke råd til behandling på sykehus. Sierra Leone har ingen spesialkirurger, så et sykehusbesøk ville ikke hjulpet. Uten operasjon, hadde svulsten vokst til den forårsaket luftveisproblemer.

Les artikkelen
Historier fra Afrika

«Sweet Salone»: Litt som å komme hjem

Det ti måneder lange feltoppdraget markerer også Mercy Ships’ sjette besøk på 30 år

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Gjensyn med Madagaskar

Parallelt med operasjonene samarbeider Mercy Ships med Madagaskars regjering for å kunne finne muligheter for opplæring og mentorskap, som en langsiktig investering i nasjonens egne helsetjenester.  

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Fisken kommer

Ut av panoramavinduene til bungalovene, som vendte mot stranda, kunne man se noe som så ut som sølv som bølget inn over stranda. Vannet var ellers helt rolig. Alle som én løper ut og tar med seg det de har av trillebårer, plastikksekker, bøtter og kar. De fylles opp med fisk.

Les artikkelen
Lederartikler

Guds velsignelse

Dersom vi tror at menneskene vi møter også har et Gudgitt iboende potensiale, kan vi forsøke å vandre et stykke liv sammen som likemenn.

Les artikkelen
Patient Satou
Historier fra Afrika

En havn med pasienter fra to land

I løpet av fem måneder i Dakar, tok Mercy Ships imot pasienter fra to land – Senegal og Gambia. Dét resulterte i mange sterke historier om forandrede liv.

Les artikkelen
Pressemeldinger

Et nytt kapittel står for døren!

Bygningen av et nytt skip har vokst fra bønner til planlegging takket være samarbeidet med MSC Group, MSC Foundation og flere andre generøse sponsorer.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Maman fikk korrigerende operasjon

“Når jeg kommer hjem igjen, blir det fest og dans i landsbyen. Jeg er et bevis på Guds trofasthet, som lot sykehusskipet komme tilbake igjen.”

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Økonomisk ruin eller livsviktig operasjon?

Når de får synet tilbake, eller vi fjerner en ansiktssvulst som har gjort dem til utstøtte, gir vi dem muligheten til på nytt å tre inn i samfunnet på likefot med alle andre.

Les artikkelen
Lederartikler

Multiplikatoreffekter i Sweet Salone

Sierra Leone har bare 5 kirurger. De skal dekke en nasjon med 8 millioner mennesker.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Emmanuel: Første pasient i Freetown.

Svulsten på halsen var liten til å begynne med, men vokste raskt.

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Jeg elsker å jobbe med andre mennesker

Det er fantastisk å kunne arbeide så nært med pasientene. Å se mennesker få livene sine forvandlet og at operasjonen gir dem en ny fremtid, dét er virkelig inspirerende.

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Sweet Salone

Et av de første prosjektene Mercy Ships gjorde på land i Sierra Leone var å etablere et lite sykehus, dedikert til å hjelpe kvinner med kompliserte fødselsskader (fistula) og å forbedre helsen blant barn.

Les artikkelen
Lederartikler

Ingen bærekraft uten kompetanseutvikling

I starten av mai 2022 kom helseekspertise og helseledelse for 29 afrikanske land sammen i Dakar til et historisk møte i form av et tredagers symposium, Africa Symposium.

Les artikkelen
Lederartikler

Mer enn fine festtaler

Dette langsiktige samarbeidet skal styrke det kirurgiske tilbudet ved å investere i lokalt helsevesen i årene som kommer. Det går ikke raskt, men det går definitivt riktig vei.

Les artikkelen
Lederartikler

Hvor er din nød?

Vi setter kanskje ulike ord på vårt engasjement, men felles for mange av oss er at vi kjenner på en nød, et kall, eller et ønske om å bety en forskjell for våre medmennesker og for å leve for noe som er større enn bare oss selv og vårt eget.

Les artikkelen
Lederartikler

Å lage ringer i vannet 

Kirurgi forandrer liv. For hver operasjon Mercy Ships utfører, har det følger for så mange flere.

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Dokumentaren: The Dangerous Desert Trial

Motorsyklist og verdensmester Pål Anders Ullevålseter har vunnet det legendariske Paris-Dakar-rallyet – senere Africa Eco Race – en rekke ganger. Nå kjører han for siste gang – denne gangen for en sak som er større enn ham selv.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Khoudia fikk fremtidshåpet tilbake

Khoudia hadde akkurat vært på enda et sykehusbesøk med uforrettet sak da hun fikk høre om Mercy Ships. Her kan du se hva som gjorde at hun fikk fremtidshåpet tilbake.

Les artikkelen

Hei, jeg heter Bowie og jeg vil utfordre​ deg

Fra 2024 skal vi ha to skip i drift; både «Africa Mercy», som vi har hatt siden 2007, og vårt nye flaggskip «Global Mercy» som nå er i tjeneste i Sierra Leone. For å bemanne de to skipene trenger vi til enhver tid 1300 frivillige

Kunne du tenke deg å bli frivillig på ett av skipene våre?
Uansett om du kan nå eller en gang i fremtiden, jeg vil veldig gjerne  komme i kontakt med deg. Fyll ut navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon. Håper jeg hører fra deg, hilsen Bowie!

Fyll ut så sender jeg deg mer informasjon med en gang

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring