fbpx

Langsiktig

kapasitetsbygging

Hjelp til selvhjelp

Alle mennesker burde ha tilgang til et velfungerende helsevesen og til kirurgi de har råd til når de trenger det. Dessverre er det ikke slik der Mercy Ships arbeider. Derfor driver vi med kapasitetsbygging. Når sykehusskipet drar videre, skal landets helsepersonell stå bedre rustet til å gi bedre helsetjenester til sine landsmenn, i bedre fasiliteter og med moderne utstyr.

Mercy Ships’ prosjekt for kapasitetsbygging er tredelt:

Se video om hvordan frivillige bidrar til bærekraftig utvikling i et lands helsesektor lenge etter at sykehusskipet har seilt videre.

Utdanning av lokalt helsepersonel

Det er viktig for Mercy Ships å vite at når vi har forlatt landet har vi, ved kurs og opptrening, satt lokalbefolkningens leger og sykepleiere i stand til å føre videre det vi har begynt på.

Derfor har opplæring av lokale medisinske fagfolk høy prioritet. I lavinntekstland er det en stor mangel på kirurger, og utdanning av leger er et verdifullt bidrag til forbedring av helsevesenet i landet.

De lokale kirurgene får utdanning, kurs og opplæring hos våre kirurger på Mercy Ships. Deltakere på mentorprogrammene assisterer under operasjoner om bord på «Africa Mercy». Slik at de selv kan utføre komplekse operasjoner i sin egen arbeidsplass. Mercy Ships holder kurs i rekonstruerende kirurgi, øyekirurgi og fødselsskadeoperasjoner.

Vi videreutdanner operasjonssykepleiere, sykepleiere og anestesileger. Utdanningen skjer delvis på det lokale sykehuset og delvis ombord. Noen ganger skjer dette i det lokale sykehuset, mens andre ganger foregår undervisningen om bord på skipet.

For å oppfylle et oppdrag så effektivt som mulig, renoverer vi bygninger.

Prosjektet er gjort av frivillige i Mercy Ships og grupper av lokale fagfolk hjelpe med renovering. 

Etter oppdraget er bygningene som oftest overlevert til lokale sykehus. På denne måten styrker vi den lokale helse infrastrukturen.

Renovere sykehus og donasjoner av utstyr

Vi samarbeider tett med våre vertsland om å styrke helsesektoren ved å trene og veilede lokalt medisinsk personale, og renovere sykehus og klinikker.

Jordbruk

Mange sykdommer kan forebygges ved å spise sunn mat. Derfor hjelper Mercy Ships de lokale bøndene i lavinntektsland å øke utbyttet og kvaliteten på landbruket sitt.

Ved å gi denne hjelpen vil matforsyningen bli bedre og underernæringen lavere.
Jordbrukskurset vi tilbyr består av en teoretisk del, opplæring i ernæring og en praktisk del ute i feltet. Vi fokuserer på et bærekraftig familiejordbruk, og vi fraråder bruk av plantevernmidler og dyregjødsel. Målet er at jordbruket skal gi en bedre avkastning, slik at bøndene, deres familier og hele lokalsamfunnet får bedre helse.

Vi trener kursdeltakerne slik at de for eksempel kan lage sin egen yoghurt og mangosyltetøy og å sette opp en liten butikk med sine produkter. Kurset varer i 19 uker, og er lagt opp til at kursdeltakerne skal kunne gi kunnskapen videre til andre. Slik kan hele landsbyer og stadig større områder motta undervisningen

Skipene våre er svært effektive. Vi tar med oss topp-moderne sykehus til områder der rent vann, elektrisitet, medisinske fasiliteter og personell ofte mangler eller ikke eksisterer. Istedenfor å bygge opp fasilitetene vi trenger, kan vi tilby et trygt, stabilt sykehus, som samtidig er en undervisningsplattform. Slik gir vi livreddende og livsforandrende kirurgi til tusener av nødlidende mennesker.
Ca. 6 000 mennesker i pasientkø i Guinea

Ved begynneslen av hvert feltoppdrag åpner vi for at lokalbefolkningen kan komme å få vurdert ulike helseplager. De vi kan hjelpe får timekort. Behovene er enorme og derfor har vi bygget et helt nytt skip som mer enn dobler kapasiteten vår! 

Bli bedre kjent med Mercy Ships

– Kirurgi mot fattigdom i over 40 år

Se hva vi gjør

Mercy Ships mål er å utrydde fattigdoms-sykdommer og at lokalt helsepersonell uten hjelp kan gi helsetjenester i sine lokalsamfunn.

Våre sykehusskip

Skipene våre er svært effektive. Vi tar med oss et topp moderne sykehus til områder der rent vann, elektrisitet, medisinske fasiliteter og personell ofte mangler eller ikke eksisterer. 

Sykehustjenester

Alle mennesker burde ha tilgang til et velfungerende helsevesen og til kirurgi de har råd til når de trenger det. Vårt behandlingstilbud forvandler liv for tusenvis hvert eneste år.

Kapasitetsbygging

Vi gir (videre)utdanning til kirurger og sykepleiere, pusser opp sykehus og klinikker og gir råd til helsemyndighetene.

Møt Våre pasienter

Flere milliarder mennesker i verden er underernærte med liten eller ingen tilgang til rent vann og helsetjenester. Bak statistikken lever enkeltmennesker som trenger vår hjelp til å finne håp og verdighet..

Våre frivillige

Å være frivillig med Mercy Ships er en unik opplevelse. Enten du er i Norge eller om bord på våre skip, endres livet ditt. Om bord har du muligheten til å jobbe med mennesker fra hele verden på et sykehus med de samme fasilitetene som hjemme. 

Vår 45 år historie

Mercy Ships er en global kristen hjelpeorganisasjon grunnlagt i 1978. Mercy Ships har sitt utspring fra organisasjonen Ungdom i Oppdrag. Drømmen og visjonen bak organisasjonen tok form for over 40 år siden. 

MercyMagasinet

Sammen gir vi barn mulighet til å gå og løpe, hindrer tidlig død for mange mødre og fedre, og gir blinde synet tilbake. Mercy Ships gir forsørgere anledning til å være forsørgere ved å gi dem helsa tilbake. Bli inspirert ved å lese aktuelle artikler om bistand og historier fra skipene.

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Tusen takk!

Takk for påmeldingen til våre nyhetsmail.
Hilsen  Mercy Ships!

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring