Mafoudiya

Klare barneøyne. Et herlig tannløst smil. Selvfølgelig var mor Mabinty helt betatt av den lille datteren, Mafoudiya. Men hun hadde én gnagende bekymring. Hvordan skulle de klare få operasjon til leppespalten?

Senere ble ikke enkelt for Mafoudiya i ungeflokken. De kalte henne navn ingen liker å høre om seg selv. Moren var knust, men hva annet kunne hun gjøre enn å håpe og be om en løsning?

Mercy Ships skulle komme til Guinea, hadde hun hørt, og visst at dette var deres sjanse. Mor og datter dro den lange veien fra landsbyen sin til Conakry og “Africa Mercy”. Og ja, det var hjelp å få. Undersøkelser, kirurgi ̶ alt ble utrolig nok ordnet helt gratis.

Mafoudiyas ansikt lyste opp igjen etter at leppespalten ble lukket. ̶ Dette er det jeg har ventet på så lenge, sa moren. Jeg kan ikke få sagt hvor glad og takknemlig jeg er.

─ Jeg har hatt gleden av å høre om en uvanlig gruppe mennesker fra hele verden som viser unik medfølelse i sin tjeneste for menneskeheten. Disse mennesker setter en spesiell standard. De betaler for å arbeide, stikk i strid med normen. Med støtte fra andre reiser de hjemmefra for å tjene ekstremt fattige mennesker i Afrika.”
Nelson Mandela