Mariama

Mamadou og Alimatou gledet seg til å bli foreldre for første gang. De var så lykkelige da Mariama kom til verden.  

Nå er den lille jenta blitt sju måneder. Hun er livlig og sunn. Bortsett fra leppe- og nesespalten. Det er vanskelig for henne å spise, og foreldrene hennes er bekymret for hvordan det skal gå med henne fremover. 

Det var ikke kirurgisk hjelp å få for Mariama – verken hjemme i landsbyen eller på sykehusene i hovedstaden Dakar. Heldigvis fikk Mamadou høre at det lå et sykehusskip i havna med frivillige kirurger som tilbød gratis kirurgi. 

Uka etter at Mariama hadde vært til forundersøkelse, fikk hun avtale om kirurgi. – Vi ble så glade og takket både Gud og Mercy Ships, forteller Mamadou. 

Etter operasjonen bodde den lille familien på Mercy Ships’ sykehushotell Hope Centre, der de fikk god veiledning om ernæring. Så snart Mariama var ferdigbehandlet, dro de hjem igjen. Det som kunne blitt et handicap på livstid, ble ikke noe av. 

─ Vi er dypt takknemlige for og fullkomment tilfreds med alt Mercy Ships har utrettet på Madagaskar. Mercy Ships’ frivillige sparte seg aldri i arbeidet med å imøtekomme den madagassiske beholkningens behov for helsetjenester.Det er sagt at vår menneskelige storhet ikke kan måles i akkumulert velstand, men i den integritet og evne vi har til å ha positiv innflytelse på våre medmennesker. Mercy Ships’ ledelse har, sammen med hele besetningen, gitt det beste dere har for Madagaskars folkehelse.
Hery Rajaonarimampianina, Madagaskars president