Mariama

Mariama (17) er vakker. Ved første øyekast er det ikke lett å forstå den smerten hun har vært igjennom. Hun ble født med en cyste over det høyre øyet. Selv om den ikke er så stor, har den hatt stor innvirkning på Mariamas selvbilde. Hver dag tar hun på seg et hodeplagg som skjuler cysten. Slik unngår hun sårende kommentarer og andre former for plaging. 

— Jeg blir bare trist når jeg ser meg selv i speilet, sier hun. Mariamas far, Thekheye, blir også trist på datterens vegne. – Jeg la jo merke til cysten med én gang hun ble født, og tenkte at den kom til å skape problemer for henne, sier han. Han har prøvd alt han kan å finne hjelp til henne, men han er arbeidsledig.  

Theheye fikk høre om Mercy Ships på radioen og skrapte sammen nok penger til transport til “Africa Mercy”. Dette var hennes sjanse, tenkte han. – Jeg er takknemlig til Mercy Ships, sier Thekheye. Det var Mercy Ships som gjorde at vi fikk tilbake håpet. 

Det tok bare et par dager å fri Mariama fra et liv med dårlig selvbilde. Hun ble så forundret da hun så seg selv i speilet etter operasjonen. – Jeg kan ikke tro det er sant, sa hun.  

Mariama kjente seg helt ny dro tilbake til landsbyen igjen. Hun betrakter verden på en ny måte nå, og ser fremover med håp. – Jeg har nesten glemt hvor dystert det var en stund, sier hun. Thekheye er like begeistret som datteren. – Jeg takker Gud og Mercy Ships, sier han. 

─ Som sportstilhenger og lege har jeg stor tro på engasjerte menneskers livgivende krefter. Sykehusskipet "Africa Mercy" en unik plattform for effektiv medisinsk hjelp. Derfor vil jeg anbefale alle å støtte Mercy Ships.
Jacques Rogge, ærespresident i I.O.C.