Mercy Ships valgt som Nor-Shippings veldedighetspartner for 2. gang på rad.

14 desember 2020

Mercy Ship vil idag offentliggjøre at Nor-Shipping har bekreftet at de har valgt Mercy Ships som sin samarbeidspartner innen veldedighet ytterligere  –  og dermed videreføre samarbeidet med å bidra til å støtte organisasjonens arbeide for verdens fattigste.


“Vi er dypt takknemlige for at Nor-Shipping igjen gir oss muligheten til å fremme vårt arbeid på deres arrangement på Lillestrøm 1. – 4 juni 2021. Mercy Ships er mye mer enn selve sykehusskipet som mange forbinder med oss – og vi ser frem til å formidle enda mer av det omfattende arbeidet vi bidrar med i hvert enkelt land vi besøker”.

Roger Vassnes – Nasjonal leder i Mercy Ships

Nor-Shipping er et av verdens ledende shipping-arrangementer, og en viktig møteplass for hele shipping-industrien. Vi inngikk samarbeid med Nor-Shipping I 2019 – både med formål om å bidra med støtte, samle inn bidrag fra besøkende – samt synliggjøre muligheter for bedrifter til å bidra”.


“Nor-Shipping er en forsmåls-drevet organisasjon, som jobber aktivt for å løfte hele den maritime bransjen, og ser hele tiden etter muligheter til å utforske bærekraftige prosjekter innenfor fagfeltet vårt. Da finner vi ingen bedre partner å jobbe sammen med – enn Mercy Ships”

Per Martin Tanggaard – Nor-Shippings Direktør for sammfunskommunikasjon.

Nasjonal leder i Mercy Ships – Roger Vassnes – fortsetter;

“Sammen kan vi rette fokus mot å gjøre trygg kirurgi og helsetjenester tilgjengelig. Det er kjernen av hva Mercy Ships er – frivillige fagfolk i verdensklasse som utfører gratis kirurgi til noen av verdens aller fattigste.

Over 93 % av befolkningen i- og rundt Sahara har ikke engang tilgang til trygg kirurgi. Derfor er det ekstra gledelig at Africa Mercy som har vært vårt sykehusskip de siste årene, får følge av Global Mercy – et helt nytt, spesialdesignet sykehusskip – i 2021.

Vi lever i en kritisk og krevende tid for arbeidet vårt vi utfører – derfor er vi spesielt takknemlige for muligheten til å synliggjøre arbeidet vårt for maritime aktører på Nor-Shipping sitt arrangement. Støtte fra denne bransjen er for oss essensielt for å lykkes med godt og bærekraftig hjelpearbeid” avslutter Roger Vassnes.

Om Mercy Ships:

Mercy Ships bruker sykehusskip for å levere gratis helsetjenester i verdensklasse, kapasitetsbygging til lands – samt bidra til bærekraftig utvikling for mennesker med dårlig tilgang til trygge helsetjenester. Mercy Ships ble grunnlagt i 1978 av Don og Deyon Stephens, og har jobbet i mer enn 55 utviklingsland, og har tilbudt tjenester til mer enn 1,7 milliarder dollar – og har direkte hjulpet mer enn 2,8 millioner mennesker. Skipet vårt er bemannet av frivillige fra over 60 nasjoner, med et gjennomsnitt på over 1200 frivillige hvert år. Fagpersoner inkludert kirurger, tannleger, sykepleiere, helsepersonell, lærere, kokker, sjømenn, ingeniører og jordbruksdrivende kompetansepersonell som donerer sin tid og ferdigheter. Med 16 nasjonale kontorer og et Africa Bureau, søker Mercy Ships å transformere enkeltpersoner og tjene nasjoner.