Dette fikk vi til under Mercy Ships’ feltoppdrag i Guinea 2018-19, takket være glade givere og frivillige ildsjeler.
Her er du: Forside / Mercy Magasinet / Historier fra Afrika / Dette fikk vi til i Guinea
Dette fikk vi til under Mercy Ships’ feltoppdrag i Guinea 2018-19, takket være glade givere og frivillige ildsjeler.
Deler du Mercy Ships’ visjon om at alle mennesker skal ha tilgang til kirurgi de har råd til når de trenger det?
Besøk mercyships.no/frivillig og se de mange mulighetene du har til å gi håp, smil og muligheter med Mercy Ships i 2022.
Synes du dette er bra?
Del historien med dine venner
I 2017 begynte tanken på å reise ut igjen å melde seg, og ikke lenge etter mottok han en telefonsamtale fra kapteinen på Africa Mercy. Allerede dagen etter reiste han til Benin og mønstret på.
Pasientene er utvalgt i samarbeid med helsedepartementet, og kommer fra 12 ulike regioner i Madagaskar. For å kunne nå ut til så mange som mulig, samarbeider Mercy Ships med lokale radiostasjoner i flere av landets regioner.
Ikke bare vil studieløpet fremme deres egne karrierer, men spesialiseringen vil også øke den helsefaglige kapasiteten i Sierra Leone. «Det er en veldig høy kvalitet på utdanningen,» skryter Mohammed Bangura, en av studentene.
Mens hun var om bord fikk hun innsikt i kirurgiske tjenester og lærte om prosesser som sykehusadministrasjon, timeplanlegging, pasientinnsamling, poliklinisk struktur og pasientflyt. Viktige elementer for å holde et sykehus i gang. Hun ble raskt et kjent ansikt, og en brobygger.
Mercy Ships’ arbeid fortsetter. Vi oppfordrer flere frivillige til å være med å gi håp og helse til mennesker som lever med et minimum av helsetjenester.
Tusen takk for at du bidro til et bemerkelsesverdig år preget av hjertelige gjensyn og at mange liv fikk en ny start.
Det ti måneder lange feltoppdraget markerer også Mercy Ships’ sjette besøk på 30 år
Parallelt med operasjonene samarbeider Mercy Ships med Madagaskars regjering for å kunne finne muligheter for opplæring og mentorskap, som en langsiktig investering i nasjonens egne helsetjenester.
I løpet av fem måneder i Dakar, tok Mercy Ships imot pasienter fra to land – Senegal og Gambia. Dét resulterte i mange sterke historier om forandrede liv.
Dette fokuset på utdanning og personlig vekst bidrar til bærekraftig utvikling av sikker kirurgi i Senegal og Gambia.
«Africa Mercy» ble vedlikeholdt og renovert i Durban, SørAfrika fra mars til november 2023. Oppgraderingen gir skipet en forlenget levetid på flere år.
Kurstemaene var sikker kirurgi, gjenoppliving av nyfødte, grunnleggende traumebehandling, sykepleie, næringsrikt jordbruk og mental helse.
Les mer om hva vi har oppnådd i disse tre landene i løpet av 2023.
I 2023 investerte Mercy Ships i byggingen av et nytt senter for klinisk trening ved UGANC. Når det står ferdig, skal studentene få dobbelt så stor kapasitet til å lære, observere og praktisere.
Våre langsiktige forpliktelser overfor Vest- og Sentral-Afrika skal bli enda mer solide med etableringen av Africa Service Centre (ASC) i Dakar, Senegal
Jeg drømmer om en fasilitet som er fullt utstyrt med medisiner og en simulatorlab.
Han tilhører Pan African Academy of Christian Surgeons (PAACS). Organisasjonen samarbeider med Mercy Ships slik at PAACS-medlemmer kan trenes i spesialkirurgi på sykehusskipene.
Dr. Rachel følger i bestemorens fotspor, som utdannet seg til lege for rundt 100 år siden, i en tid da flere universiteter ikke godtok kvinnelige legestudenter.
– Jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er for å få tjene landet mitt. sier David. Når jeg ser tilbake, kan jeg
bare se at Gud har vært trofast
Når de får synet tilbake, eller vi fjerner en ansiktssvulst som har gjort dem til utstøtte, gir vi dem muligheten til på nytt å tre inn i samfunnet på likefot med alle andre.
Et opphold om bord er livsforandrende både pasienter og frivillige.
Et av de første prosjektene Mercy Ships gjorde på land i Sierra Leone var å etablere et lite sykehus, dedikert til å hjelpe kvinner med kompliserte fødselsskader (fistula) og å forbedre helsen blant barn.
Kirurger i våre samarbeidsland får også mulighet til undervisning på fagområder som ellers ikke finnes lokalt.
«Global Mercy» kom til Afrika for første gang – der hun hører hjemme.
Et aktivt samarbeid med Connaught Hospital har ført til at 43 fagpersoner har fått trening om bord i løpet av feltoppdraget.
Kvinner dør når de setter liv til verden. Å føde barn blir det siste de gjør.
For at vi skal overvinne urettferdighet og ulikhet i helsesektoren, må trygg, rimelig og rettidig kirurgi være en uerstattelig del av ethvert helsevesen.
Slik bidro Mercy Ships til å utruste lokalt helsepersonell til å styrke sitt eget helsevesen fra innsiden.
Gjenkomsten ble et sterkt uttrykk for et langsiktig engasjement overfor mennesker i Afrika – et oppfylt løfte til flere hundre pasienter som ventet på operasjon.
Parallelt med arbeidet på sykehusene har det blitt opprettet et team som gjennom denne aktiviteten gjøres i stand til å fortsette slikt arbeid på egenhånd, uten at det er behov for ekstern involvering.
Vi arbeidet sammen I Afrika på nye og bemerkelsesverdige måter, og la grunnlaget for store forandringer.
Da “Africa Mercy” måtte dra fra Senegal tidligere enn planlagt i 2020, var tolken Eric …
Det ble liv om bord igjen. De frivillige var ivrige etter å avslutte feltoppdraget på en god måte og gjennomføre det, med stor offervilje.
Det er også første gang vi skal gi helsehjelp til to nasjoner fra én og samme havn. Rundt 25 % av pasientene på dette feltoppdraget kommer fra Senegals naboland, Gambia.
Motorsyklist og verdensmester Pål Anders Ullevålseter har vunnet det legendariske Paris-Dakar-rallyet – senere Africa Eco Race – en rekke ganger. Nå kjører han for siste gang – denne gangen for en sak som er større enn ham selv.
Risikoen for infeksjoner relatert til behandling er opptil 20 ganger høyere i lav- og mellominntektsland, ifølge Verdens helseorganisasjon. Enkle, lavressursverktøy og opplæring kan forhindre at mange av disse problemene oppstår i utgangspunktet.
Med Mercy Ships ser vi den enorme forskjellen på å drøfte teori og gjennomføre praktiske simulatorkurs. Takket være Mercy Ships, kan vi definere oss som tannleger.
Uten sykehusskip i aktiv tjeneste i 2021, var vi nødt til å gjøre ting på en annen måte.
– Jeg er veldig imponert over denne organisasjonen og måten de gir helsetjenester på. Jeg takker Gud, Mercy Ships og CURE for muligheten til å fortsette å tjene de fattige, selv under en pandemi
Pandemien synliggjorde behovet for støtte til afrikanske helsesystemer. Nå har vi et skip med alle fasiliteter som trengs for å gi gratis kirurgi.
Kurset har utrustet ham til å starte med matproduksjon. Det som begynte med beskjedne USD 40, har nå vokst til en blomstrende og bærekraftig lokal bedrift.
I 2020 måtte vi bryte opp fra Senegal tidligere enn planlagt. Det ble en midlertidig stans i operasjonene. Flere av Mercy Ships’ prosjekter ga likevel forandrede liv dette året.
Mercy Ships bidro på flere prosjekter i Togo i 2021 – blant annet innen psykisk helse og sammen med langtidspartner dr. Abram Wodomé.
– Vi er veldig takknemlige for dette samarbeidet. Nå kan mange puste lettet ut fordi et kjært familiemedlem har fått operasjon kostnadsfritt.
Mercy Ships fortsatte prosjektene på Madagaskar og i Sierra Leone sammen med den lokale hjelpeorganisasjonen …
Retningslinjene våre er utviklet av en gruppe leger og andre ledere om bord, som møtes regelmessig går igjennom den nyeste forskningen.
“Fremtiden innebærer å ha unge mennesker, nye spesialister, som kan ta over. Når vår generasjon ikke er her lenger, vil vi ha gitt muligheten til neste generasjon å jobbe innenfor dette fagfeltet.»
Operasjonen var en suksess! Hounsigbo løp inn i undersøkelsesrommet hvor Dr. Wodomé jobbet og gav ham en inderlig klem. Hans smil speilet hennes.
Det var ikke en selvfølge at dr. Abram Wodomé fra Togo skulle studere medisin. Som …
Den første februar var «Africa Mercy» endelig tilbake i Dakar og etter en lang venteperiode, …
Her kan du lese utviklingsminister Dag-Inge Ulsteins respons etter besøket: Jeg må bare si at …
Når et Mercy-skip ligger til kai, gir våre frivillige gratis livsforandrende og livreddende kirurgi til flere tusen mennesker med desperate behov.
Vi ser for oss en fremtid der afrikansk helsepersonell er utrustet med den utdanningen og det utstyret de trenger for å gi helsetjenester til sine egne.
Under pandemien har vårt team i Afrika jobbet utrettelig for å gi støtte til samarbeidspartnere og lokalt helsepersonell.
Vi fortsatte imidlertid å støtte og trene afrikansk helsepersonell. Vi gjorde raskt mange av våre mentorprosjekter og kurs nettbaserte, og utviklet noen nye.
Dr. Diallo har en forkjærlighet for hjemlandet og tror på potensialet i sine landsmenn. Med spesialkirurgi og tilrettelegging for videreutdanning, jobber han for å styrke Guineas helsevesen.
To år etter at ”Africa Mercy” lå til kai i Guinea, blomstrer arbeidet for fullt. …
At avtalen blir signert, markerer starten på en periode der Mercy Ships evaluerer og kartlegger Sierra Leones behov for helsehjelp sammen med landets regjering.
Mercy Ships har vært i møter med hovedinteressenter i den liberiske regjeringen, ledere i helsevesenet og representanter fra WHO.
Guineas eneste tannlegeskole er ved Gamal-universitet i Conakry. Den ble bygget for 20 år siden, …
Våre kirurgiske og medisinske tjenester skal hindre invalidisering, for tidlig død og gjenopprette håp der mennesker ikke har tilgang til helsehjelp. I Guinea ble Mercy Ships’ pasient nummer 100.000 operert.
Slik bidra vi til et bærekraftig helsevesen lenge etter at sykehusskipet har reist videre til neste havn.
En gruppe fra Mercy Ships returnerer for å få en oversikt over hvordan livet har endret seg for pasienter og helsepersonell som følge av arbeidet vårt.
Veteranfrivillig og HVAC-ingeniør Bowie Harald Buverud har mønstret av på «Africa Mercy» og er tilbake …
Vi samarbeider med lokalt helsevesen for å definere hva som er faskehalsene på sykehusene og klinikkene der de arbeider.
Ved å invitere til kurs og mentorprosjekter på «Africa Mercy», bidrar vi til bærekraftig helsetilbud i flere land.
På vei ombord i «Anastasis» så en av våre frivillige at det begynte å sprette …
På kaia står Priscilla og tripper spent. Hun venter på å kunne følge Rosalinda opp landgangen som feltoppdragets, og hennes, aller første pasient. «Det er en gave og en stor ære.»
«Jeg kan ikke se deg.», hadde han sagt. Gråtkvalt forteller Solveig at hun kunne fortelle han at «i morgen kan du.» Pasientens ansikt uttrykte at han kunne nesten ikke tro på det. «Det er helt fantastisk å få være med på.»
“Tilstanden min gjorde det svært vanskelig for mor og far. Jeg ville være helt sikker på at jeg fikk operasjon før jeg sa noe til dem,” forklarte han.
I 2017 begynte tanken på å reise ut igjen å melde seg, og ikke lenge etter mottok han en telefonsamtale fra kapteinen på Africa Mercy. Allerede dagen etter reiste han til Benin og mønstret på.
Møt Lusette, en 54 år gammel håndverker og mor fra Madagaskar. I store deler av …
Pasientene er utvalgt i samarbeid med helsedepartementet, og kommer fra 12 ulike regioner i Madagaskar. For å kunne nå ut til så mange som mulig, samarbeider Mercy Ships med lokale radiostasjoner i flere av landets regioner.
Ikke bare vil studieløpet fremme deres egne karrierer, men spesialiseringen vil også øke den helsefaglige kapasiteten i Sierra Leone. «Det er en veldig høy kvalitet på utdanningen,» skryter Mohammed Bangura, en av studentene.
«Vi så Marie Elisa gå gjennom markedet, og tre av oss ropte: ‘Stopp bussen!'» husker Maddy Hartung, en frivillig sykepleier fra Australia. De steg ut av bussen, vevde seg gjennom den nysgjerrige folkemengden, introduserte seg selv og delte bilder av pasienter som hadde fått livsforvandlende kirurgi på skipet.
Som 12 åring mistet Trent et ben etter å ha fått benkreft og gått igjennom 11 operasjoner. Og fremdeles er det dager når protesen gjør vondt. «Det minner meg om at denne verden ikke er mitt hjem.»
Familien handlet raskt og gav han både medisiner og lokale urter, i håp om å redusere hevelsen. Da dette ikke lyktes, tok de med seg Alex til et nærliggende sykehus, hvor han ble operert. Dessverre kom svulsten tilbake, og denne gangen mer aggressiv enn før.
Å vende tilbake sammen har brakt tvillingene nærmere hverandre. “Fra starten av ønsket vi å gå gjennom denne tiden sammen,” sier Tabea. “Det er en velsignelse å ha noen ved din side som virkelig kjenner deg.”
Det tok seks år, og tragisk nok dødde Fudias mor i løpet av denne ventetida. Han hadde tidligere fulgt en eldre onkel om bord Africa Mercy for å få en operasjon, så han var derfor kjent med Mercy Ships’ visjon. Han var overbevist om at Fudia en dag ville få oppleve det samme.
For Josefin var det vanskelig å bli værende hjemme etter å ha sett ulikheten i tilgang på helsetjenester. «Jeg måtte komme tilbake og fortsette arbeidet med å gjøre landene vi jobber i til et bedre sted for både pasienter og helsepersonell.”
Det å forbedre et sykehusskip til å motta pasienter, krever at alle bidrar med sitt. Alle om bord ser fram til å komme i gang med å tilby gratis operasjoner, så når dagen for Sahr sin operasjon, den 3. september 2024, endelig hadde kommet, var stemningen til å ta og føle på.
Mens hun var om bord fikk hun innsikt i kirurgiske tjenester og lærte om prosesser som sykehusadministrasjon, timeplanlegging, pasientinnsamling, poliklinisk struktur og pasientflyt. Viktige elementer for å holde et sykehus i gang. Hun ble raskt et kjent ansikt, og en brobygger.
Endelig kan den 11 år gamle gutten fra Sierra Leone bruke høyrearmen sin igjen. Kun …
Som Nor-Shippings veldedighetspartner bidrar Mercy Ships til å sikre fremtiden for liv og samfunn i afrikanske land gjennom transformative operasjoner, viktig utdanning og styrking av lokale kirurgiske helsetjenester. Slike partnerskap knytter også bedriftsøkonomisk suksess til et større formål ved å fremme menneskelig velferd i tråd med FNs bærekraftsmål (SDG), ifølge nasjonaldirektøren for Norge, Martin Aarflot.
Mercy Ships’ arbeid fortsetter. Vi oppfordrer flere frivillige til å være med å gi håp og helse til mennesker som lever med et minimum av helsetjenester.
Å gi kraft til håp og helse beskriver jobben vi gjør på en veldig fin måte. Det er mange ting som må til for at vi kan ha mulighet til å drive et sykehusskip.
Dersom du som leser dette og er usikker på om du har kompetanse til å være en del av mannskapet om bord, vær frimodig og ta kontakt!
Etter farens død, har hovedansvaret for familien ligget på Hassans skuldre. Da han ble syk, preget det hele familien.
Begge foreldrene håpet og ba om at «Africa Mercy» skulle komme tilbake til Madagaskar. Dét var deres eneste håp om en frisk datter.
Etter den vellykkede operasjonen om bord, gledet Alphonsine seg til å lage enda flere hatter.
Dette gir helsepersonell mulighet til å øve på ulike forhold og ulike begrensninger som en kan møte på i landsbyene. Noe som er ideelt for å lære beste praksis i lavressursmiljøer.
Fra 2024 skal vi ha to skip i drift; både «Africa Mercy», som vi har hatt siden 2007, og vårt nye flaggskip «Global Mercy» som nå er i tjeneste i Sierra Leone. For å bemanne de to skipene trenger vi til enhver tid 1300 frivillige.
Kunne du tenke deg å bli frivillig på ett av skipene våre?
Uansett om du kan nå eller en gang i fremtiden, jeg vil veldig gjerne komme i kontakt med deg. Fyll ut navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon. Håper jeg hører fra deg, hilsen Bowie!
Mandag til fredag
fra 09:00 til 16:00