Høsten 2015 reiste tannlege Dag Tvedt fra Nesodden tilbake på sykehusskipet som var hele familiens hjem i tre år. Her forteller han fra oppholdet på Madagaskar.
Som å komme hjem
”Africa Mercy» kommer regelmessig til nye land, og dynamikken om bord endres stadig. Sykehusskipet jeg forlot var annerledes enn det jeg møtte nå. Likevel fikk jeg en spesiell opplevelse av å komme hjem.
Det er noe med «Africa Mercy». Atmosfæren, menneskene, pasientene, behovene, målrettetheten og livsgleden er unike aspekter av bobletilværelsen om bord. Det er sært og distansert fra resten av verden, men samtidig svært nært på de viktige tingene i livet.
Sterkt, tett og nært
Møtet med menneskene her og deres utfordrende liv gjør noe med oss som kommer hit. De fleste tvinges ut av egen komfortsone, blant annet i arbeidsoppgavene. Kanskje er det kombinasjonen av det tette, sære, meningsfulle livet i møtet med egne begrensninger som gjør det så sterkt.
For sterkt er det å
• se liv forandret etter mange år med smerte, fortvilelse og usikkerhet
• oppleve forandringen som neppe ville skjedd uten Mercy Ships’ nærvær
• kjenne på felles drivkraft blant frivillige fra 40 land
• øves i å stole på Gud i møte med egne begrensninger
• oppleve effekten av å gi og få
Kort vei til jobben
Jeg er privilegert som får mye viktig kunnskap for videreutdanningen min jeg trolig ikke ville fått på sykehus i Norge. Kirurgien «Africa Mercy» er en ekstremvariant av vanlig kirurgi. Likevel er prinsippene de samme, og læringsutbyttet stort. At du bor der du jobber, gjør den faglige intensiteten høy.
.