fbpx

Et nytt kapittel står for døren!

man, 22. april, 2024
Mercy Ships
Mercy Ships

Vi har gleden av å fortelle om et nytt kapittel i Mercy Ships’ historie, og er så takknemlige til Gud, som har gjort dette mulig!

Se pressemelding nedenfor video.

Mercy Ships gir helsehjelp med sykehusskip som plattform og Jesus som forbilde og eksempel. Nå skal vi utvide flåten med edna et nytt skip! Formålet er å forandre og redde enda flere liv i Afrika sør for Sahara og å trene mer helsepersonell.

Byggingen av et nytt skip har vokst fra bønner til planlegging takket være samarbeidet med MSC Group, MSC Foundation og flere andre generøse sponsorer.

Behovet for sikker kirurgi i verden er enormt. Hvert andre sekund dør det et menneske av en tilstand som kunne vært tatt hånd om med en operasjon.


Pressemelding mandag 22. april

MSC Foundation, MSCGroup og Mercy Ships International går sammen for å bygge et nytt sykehusskip.

Et nytt spesialbygd sykehusskip vil utvide Mercy Ships’ kapasitet til å utføre livsendrende operasjoner, anestesiomsorg og kirurgisk opplæring for fremtidige generasjoner av pasienter og helsepersonell i Subsaharisk Afrika.

En ny avtale mellom MSC Group, MSC Foundation og veldedighetsorganisasjonen Mercy Ships International åpner muligheten for å bygge et helt nytt sykehusskipsom vil tilby gratis kirurgi og årlig utdanne tusenvis av mennesker i Afrika.

Den 8. april signerte styrelederen for MSC Group og MSC Foundation, kaptein Gianluigi Aponte, Diego Aponte, president for MSC Group og medlem av MSC Foundations styre, og Mercy Ships grunnlegger, Don Stephens, en avtale for å starte dette nye prosjektet. En sjenerøs donasjon fra MSC Foundation gjenspeiler de visionære lederes engasjement for å støtte tilgangen til nødvendig helse- og omsorgstjenester for kommende generasjoner.

«Jeg tilbrakte en del av barndommen og de tidlige årene mine innen skipsfart på Afrikas horn, og det er en region som betyr mye for meg. Jeg så på nært hold utfordringene mange lokale samfunn står overfor, og dette formet min tro på at forbedret tilgang til helsetjenester ville ha en virkelig og varig innvirkning for dem. Det har vært utrolig gledelig å samarbeide med Don og gi dette viktige støttet gjennom hans unike organisasjon Mercy Ships. Vårt partnerskap har allerede gitt ekstraordinære resultater, og nå er vi i ferd med å utvide flåten deres for å øke denne støtten. Jeg ser virkelig frem til å se det nye skipet legge ut på sjøen for å hjelpe flere samfunn i Afrika,»
sa kaptein Aponte, grunnlegger av MSC Group.

Det nye sykehusskipet vil være designet likt «Global Mercy», som for øyeblikket er på feltoppdrag i Sierra Leone.

Siden Mercy Ships ble grunnlagt i 1978, har organisasjonen utført mer enn 117 000 livsendrende spesialiserte kirurgiske inngrep. Disse operasjonene inkluderer kjeve- og ansiktskirurgi, rekonstruktiv plastikkirurgi for alvorlige brannskader, korreksjon av ortopediske tilstander hos barn, leppe- og ganespalteoperasjoner, oftalmologi (øyeomsorg) og tannbehandling. 

Umu, en pasient som har gjennomgått kjeveoperasjon, er ute på dekk sammen med Penda Ndiaye.

Mercy Ships er også engasjert i å forbedre kapasiteten til lokale helse- og omsorgssystemer gjennom bærekraftig utformet kirurgisk opplæring, trening og påvirkningsarbeid. Mercy Ships har gitt opplæring til over 54 300 lokale fagpersoner innen sine yrker.

Ved å utvide flåten med et nytt spesialbygd sykehusskip, med fokus på spesielle opplæringsområder, vil Mercy Ships øke kapasiteten sin til å samarbeide med vertsland i utdannings- og påvirkningsinnsatser.

Frivilligen Yeiddy Ferreira, en håndterapeut, arbeider med en pasient som har gjennomgått plastikkirurgi.

Behovet for å øke tilgangen til kirurgiske tjenester og kirurgisk opplæring i Subsaharisk Afrika er svært viktig. I sin velkomsttale på den siste konferansen for West African College of Surgeons (WACS) i Freetown sa visepresident Mohamed Juldeh Jalloh i Sierra Leone at landet fortsatt sliter med å dekke 91 % av det kirurgiske behovet. Han fremhevet de fremskrittene som allerede er gjort og oppfordret til samarbeid for å møte mangelen på kirurgiske inngrep.

Don Stephens, grunnleggeren av Mercy Ships, bekreftet Mercy Ships’ visjon om å betjene afrikanske nasjoner med trygge kirurgiske tjenester og opplæring.
«Investeringen som mange rundt om i verden har gjort i en flåte av sykehusskip vil bli styrket av vårt nye fremtidige spesialbygde skip. Mercy Ships’ oppdrag med å bringe håp og helbredelse er bare mulig takket være generøsiteten til våre partnere, frivillige og Guds forsyn. I dag er jeg takknemlig for MSCs støtte.»

Mercy Ships grunnlegger Don Stephens

Driften av sykehusskip innebærer å transportere store mengder nødvendige forsyninger over hav og hav for å kontinuerlig støtte kirurgiske inngrep og opplæringsaktiviteter. MSC og Mercy Ships har vært partnere siden 2011, der MSC Group sikrer logistisk støtte og levering av containere med forsyninger til alle havner hvor innsatsene utføres. Infrastrukturstøtten og den logistiske ekspertisen som teamene i Afrika tilbyr, inkluderer MSCs lokale skipsagentur og MSC- og TiL-terminaler som håndterer last til MSC- og MEDLOG-logistikk, lagrings- og transporttjenester i landet. I tillegg har MSC, i samarbeid med Mercy Ships, gitt omfattende teknisk rådgivning og ekspertise i forberedelsene til det nye skipet, for å utvikle en design som vil forbedre effektiviteten for organisasjonens behov.

Det nye skipet vil ha plass til rundt 600 besetningsmedlemmer og frivillige om bord. Sykehuset vil være fordelt på to dekk og vil være 7 000 kvadratmeter stort, med seks operasjonssaler, et fullt utstyrt laboratorium og toppmoderne opplæringsområder som et simuleringssenter. Dette vil tillate Mercy Ships å styrke lokale kirurgiske systemer under deres opphold i vertslandets havn, vanligvis en innsats på 10 måneder.

Gert van de Weerdhof, administrerende direktør for Mercy Ships, sier: «Dette nye sykehusskipet vil ha toppmoderne utstyr for å støtte nasjonene vi betjener. Skipet og dets fremtidige mannskap vil gjøre det mulig for oss å møte kirurgiske behov samtidig som vi støtter vertslandene i utviklingen av helsesystemene med deres neste generasjon medisinske fagfolk.

Hvert annet sekund dør én person globalt på grunn av en kirurgisk behandelbar sykdom. Vi har ingen tid å miste. Behovet for trygg kirurgi avtar ikke – heller ikke vi i Mercy Ships.»

Gert van de Weerdhof, administrerende direktør for Mercy Ship.

Diego Aponte, president for MSC Group og medlem av MSC Foundations styre, uttaler: «Jeg har alltid hatt en lidenskap for Afrika, og jeg ble berørt av den ekstraordinære og fine innsatsen i Dons initiativ da det først ble presentert, og det fikk meg til å ønske å være involvert på en meningsfull måte. Mercy Ships gir håndfast og konkret støtte til tusenvis av familier over hele regionen, og med MSC Groups store tilstedeværelse der, har vi en forpliktelse til å gi tilbake til lokalsamfunnene. Dette skipet er enda en milepæl i vår visjon om å støtte den afrikanske kontinenten mot en virkelig blomstrende og bærekraftig fremtid.»

Daniela Picco, administrerende direktør for MSC Foundation, sier:
«Vi er utrolig stolte over vår støtte til Mercy Ships gjennom bidrag og ikke-økonomiske donasjoner, og de livsforvandlende effektene som deres gratis tjenester og opplæring har hatt på 18 000 medisinske fagfolk og samfunnsledere, samt 30 300 pasienter i alle aldre gjennom 33 200 operasjoner siden 2011. Da diskusjonen startet med Mercy Ships’ grunnlegger Don Stephens om å bygge et nytt skip sammen, var jeg glad for å kunne støtte denne banebrytende forpliktelsen for å følge Mercy Ships inn i de kommende tiårene.»


Pressekontakt:

MSC Foundation
Kim Mancini – kim.mancini@mscfoundation.org +41 76 249 8434
www.mscfoundation.org

MSC Mediterranean Shipping Company SA
Giles Read – giles.read@msc.com  +41 79 797 3351
www.msc.com/sustainability

Mercy Ships International
Anne Buckland – anne.buckland@mercyships.org
https://mercyships.org

Mercy Ships Norge
Martin Aarflot– martin.aarflot@mercyships.org
https://mercyships.no

Pressebilder:
https://mercyships.bynder.com

OM MERCY SHIPS 

Mercy Ships tilbyr gratis førsteklasses helsehjelp gjennom sine sykehusskip til dem med minst tilgang til sikker kirurgi. Mercy Ships er en internasjonal, ideell hjelpeorganisasjon med kristen forankring. For å oppnå varige effekter har organisasjonen de siste tre tiårene fokusert på partnerskap med land i Afrika. Mercy Ships samarbeider med nasjonale partnere, tilbyr opplæring til lokalt helsepersonell og jobber med oppbygging av medisinsk infrastruktur.

Hvert år tjenestegjør over 3 000 frivillige fra over 60 land om bord på verdens to største sivile sykehusskip, Africa Mercy® og Global Mercy™. Blant disse er kirurger, tannleger, sykepleiere, helsepedagoger, kokker, sjøfolk og ingeniører som gir av sin tid og kompetanse. Mercy Ships ble grunnlagt i 1978 og har kontorer i 16 land samt et afrikansk senter i Dakar, Senegal. For mer informasjon, besøk www.mercyships.no og følg @MercyShipsNorge på sosiale medier.

OM MSC FOUNDATION 

Med hovedkontor i Genève, Sveits, er MSC Foundation den filantropiske enheten innen MSC Group. Grunnlagt av familien Aponte i 2018, støtter stiftelsen formål innen miljøvern, samfunnsstøtte, utdanning og nødhjelp. Dens oppdrag er å bruke MSCs globale rekkevidde og kunnskap om havet for å treffe tiltak som bidrar til å beskytte og bevare den blå planeten og dens befolkning. For mer informasjon, besøk: www.mscfoundation.org og følg oss på LinkedIn, Facebook og Instagram.

OM MSC MEDITERRANEAN SHIPPING COMPANY MSC

Mediterranean Shipping Company, med hovedkontor i Genève, Sveits, er verdensledende innen transport og logistikk, privat eid og grunnlagt av Gianluigi Aponte i 1970. Som et av verdens ledende containerrederier har MSC 675 kontorer i 155 land over hele verden, og MSC Group sysselsetter nesten 200 000 personer. Med tilgang til et integrert nettverk av vei-, jernbane-, luft- og sjøtransportressurser som strekker seg over hele verden, er selskapet stolt over å levere global service med lokal kunnskap. MSCs rederilinje seiler på mer enn 300 handelsruter, anløper 520 havner og har som mål å nå nettoutslipp av karbondioksid innen 2050. For mer informasjon om vår reise mot netto null, vennligst besøk: www.msc.com/sustainability

Martin Aarflot
daglig leder i Mercy Ships Norge

E-post: martin.aarflot@mercyships.org
Mob: 924 11 295

Roger Vassnes
Nasjonal leder

E-post: roger.vassnes@mercyships.org
Mob: 92 67 67 22

Synes du dette er bra?
Del historien med dine venner

Flere lederartikler
Historier fra Afrika

Økonomisk ruin eller livsviktig operasjon?

På Madagaskar må våre pasienter ta dette umulige valget. Uansett hva de velger får det …

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Multiplikatoreffekter i Sweet Salone

Bilde: Folket i Sierra Leone er levende, energiske, gjestfrie og utholdene «Sweet Salone» er kjælenavnet …

Les artikkelen
Lederartikler

Ingen bærekraft uten kompetanseutvikling

I starten av mai 2022 kom helseekspertise og helseledelse for 29 afrikanske land sammen i Dakar til et historisk møte i form av et tredagers symposium, Africa Symposium.

Les artikkelen
Lederartikler

Mer enn fine festtaler

Mercy Ships er i gang med enda et nytt feltoppdrag som ikke bare skal endre …

Les artikkelen
Lederartikler

Hvor er din nød?

«Sønnen din skal hjelpe deg i prosessen med å være med på den reisen det …

Les artikkelen
Flere aktuelle artiker og historier
 • Alle
 • Historier fra frivillige
 • Pasienthistorier
 • Historier fra Afrika
 • Lederartikler
 • Hva skjer
Alle
 • Alle
 • Historier fra frivillige
 • Pasienthistorier
 • Historier fra Afrika
 • Lederartikler
 • Hva skjer
Hva skjer

Besøk «Global Mercy» på Tenerife

Vi håper sommerplanene dine fortsatt er fleksible! Vi ønsker å personlig invitere deg til å …

Les artikkelen
Hva skjer

Guro Helmersen Fagervik ny leder for rekruttering

Vi er glade og stolte over å fortelle at Mercy Ships Norge har fått med …

Les artikkelen
Hva skjer

Kristina Ulla Eggers til Mercy Ships

Denne uken startet Kristina Ulla Eggers som innsamlingsleder for Mercy Ships Norge. «Mercy Ships har …

Les artikkelen
Pasienthistorier

Maman fikk korrigerende operasjon

Da Maman (71) gikk opp landgangen på «Africa Mercy» mars 2022, var det ikke første …

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Økonomisk ruin eller livsviktig operasjon?

På Madagaskar må våre pasienter ta dette umulige valget. Uansett hva de velger får det …

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Multiplikatoreffekter i Sweet Salone

Bilde: Folket i Sierra Leone er levende, energiske, gjestfrie og utholdene «Sweet Salone» er kjælenavnet …

Les artikkelen
Lederartikler

Ingen bærekraft uten kompetanseutvikling

I starten av mai 2022 kom helseekspertise og helseledelse for 29 afrikanske land sammen i Dakar til et historisk møte i form av et tredagers symposium, Africa Symposium.

Les artikkelen
Hva skjer

Golf med mening

Bildetekst: Et av lagene som deltok på Mercy Ships golfturnering; Helge Josdal, Nikolett Loyko, Britt Dahl …

Les artikkelen
Lederartikler

Mer enn fine festtaler

Mercy Ships er i gang med enda et nytt feltoppdrag som ikke bare skal endre …

Les artikkelen
Hva skjer

Vi vokser og må øke staben

Vi vokser og må utvide staben. Vi i Mercy Ships er lidenskapelig opptatt av å følge Jesu to tusen år gamle eksempel med å vise betingelsesløs nestekjærlighet til mennesker som lider i fattigdom.

Les artikkelen
Lederartikler

Hvor er din nød?

«Sønnen din skal hjelpe deg i prosessen med å være med på den reisen det …

Les artikkelen
Lederartikler

Å lage ringer i vannet 

Mercy Ships overordnede mål er alltid å styrke det eksisterende helsetilbudet i de landene vi …

Les artikkelen
Hva skjer

Nor-Shipping: 3rd time Charity of Choice

Nor-Shipping invites Mercy Ships as Charity of Choice for the third time – We are …

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Dokumentaren: The Dangerous Desert Trial

https://www.youtube.com/watch?v=b2DKAW3lymo Fredag 3. mars kl 19:00 https://www.youtube.com/watch?v=zifTLXFIFtE Fredag 24. februar The Dangerous Desert Trial «Det …

Les artikkelen
Pasienthistorier

Khoudia fikk fremtidshåpet tilbake

Før Etter Svulsten begynte å vokse da Khoudia var 10 år. Den gjorde vondt. Moren, …

Les artikkelen
Lederartikler

Å få sin verdighet tilbake

Det å tilby mennesker med ulike lidelser nødvendig kirurgi handler om så langt mer enn …

Les artikkelen
Pasienthistorier

Sira (6) lærte å gå på nytt

Ved fireårs alder begynner bena til Sira å bli skjeve på grunn av underernæring. Hun …

Les artikkelen
Lederartikler

Mer enn et skip, mye mer enn et sykehus

I over 40 år har Mercy Ships brukt kirurgi som virkemiddel og frivillighet som energi …

Les artikkelen
Lederartikler

Den kunstige inndelingen i nødhjelp og utviklingsarbeid

Ofte benyttes oppkonstruerte inndelinger når vi snakker om global helse. Nødhjelp og utviklingsarbeid blir stående …

Les artikkelen
Martin Aarflot, daglig leder i mercy Ships Norge
Hva skjer

Martin Frigstad Aarflot (52) er ansatt som ny daglig leder i Mercy Ships Norge

Martin Frigstad Aarflot tiltrer som daglig leder fra januar 2023, men har vært konstituert daglig …

Les artikkelen
Lederartikler

En tid for å gi

Vi har nettopp lagt bak oss «Black week», en kjøpefest uten like. Og selv om …

Les artikkelen
Lederartikler

Bærekraft i afrikansk helsevesen

Forpliktende samarbeid er den beste måten å sikre Afrika tilgang til livreddende kirurgi. I år …

Les artikkelen
Lederartikler

Kirurgi mot fattigdom

Mercy Ships var nylig til stede under Arendalsuka, en viktig arena for å utfordre politikere, …

Les artikkelen
Hva skjer

Utviklingsarbeid på høyt nivå

Torsdag 8. september var partileder for Kristelig Folkeparti Olaug Vervik Bollestad på besøk på vårt …

Les artikkelen

Hvorfor

Mercy Ships?

Med kirurgi og nestekjærlighet redder vi liv
– og gir mennesker helt nye muligheter

Hvorfor

Mercy Ships?

Med kirurgi og nestekjærlighet redder vi liv
– og gir mennesker helt nye muligheter

Vi følger Jesu to tusen år gamle eksempel og gir praktisk, betingelsesløs nestekjærlighet.

Vi bruker sykehusskip, der mannskap og helsepersonell jobber gratis, for å gi håp og gratis kirurgisk hjelp til mennesker i lavinntektsland uten tilgang til et fungerende helsevesen. 

Samtidig som vi utfører kirurgiske operasjoner om bord på skipene våre, utdanner vi lokale kirurger og sykepleier slik at de kan fortsette å gi hjelp når vi seiler videre til neste land. 

Hvorfor

sykehusskip?

Et skip er den mest effektive plattformen for å levere høyteknologiske og moderne sykehustjenester til områder hvor rent vann, elektrisitet og medisinske fasiliteter er svært begrenset eller ikke-eksisterende.

%

Over 73% av verdens befolkning bor i nærheten av en havneby

16,9 millioner* mennesker kommer til å dø årlig uten tilgang til kirurgi. 

1 %

Over 93% av befolkningen i Afrika sør for Sahara mangler profesjonell kirurgi når de trenger det.

Hva

har vi oppnådd?

MENNESKER BERØRT
gjennom operasjoner, utdanning av helsepersonell og oppgradering av klinikker og sykehus.
LIVSFORANDRENDE OPERASJONER
Finansiert av gaver og med frivillige som jobber gratis, møter Mercy Ships et overveldende behov for trygg og tilgjengelig kirurgi.
1
HELSEPERSONELL
har fått videreutdanning på sitt spesialområde slik at vi etterlater oss et styrket helsevesen når skipet seiler til neste land.

HÅP

Håp er den fineste gaven som finnes. Der hvor håpløsheten råder kan din hjelp gjøre en forskjell. 

SMIL

Smil er et språk alle forstår – og det varmeste uttrykket for takknemlighet, omsorg og glede. 

MULIGHETER

Med kirurgi og nestekjærlighet redder vi liv – hjelp oss å gi mennesker helt nye muligheter

Siden starten 1978 har Mercy Ships arbeidet i 56 lavinntekstland

I dag jobber vi i hovedsak på vestkysten av Afrika. Årsaken til det er at det er her vi i dag finner den største konsentrasjonen av mennesker som lever i ekstrem fattigdom.

Landene Mercy Ships besøker, befinner seg på den nederste tredjedelen av FNs Indeks for menneskelig utvikling. Her er tilgangen til sikker og rimelig kirurgi ekstremt begrenset. Dermed lider og dør mennesker av fattigdomssykdommer de lett kunne vært kurert for.

Uten frivillige

hadde vi ikke kommet langt

1

Hvert år mønstrer 1300 frivillige som jobber gratis våre skip.

Skipene våre er drevet av frivillig mannskap fra over 60 nasjoner. 

1

Over 200 forskjellige jobber – bare halvparten av mannskapet har helserelaterte jobber

Afrika i hjertet av det vi gjør

Start ditt livs

eventyr

Rekrutteringen av nye frivillige for 2024 har begynt!

Nå har vi to sykehusskip og vi mer enn doble kapasiteten. Vi har behov for over 3000 frivillige årlig om bord våre sykehusskip. 

Nå trenger vi deg:

 • Helsepersonell
 • Maritimt mannskap
 • Fotograf
 • Rørlegger
 • Elektriker
 • Barista
 • Regnskap
 • Administrasjon
 • Lærer
 • Bilmekaniker
 • Kokke/stuert
 • Rengjører
 • Kantinepersonell
 • Vertskap
 • Osv… osv…
Ca. 6 000 mennesker i pasientkø i Guinea

Ved begynneslen av hvert feltoppdrag åpner vi for at lokalbefolkningen kan komme å få vurdert ulike helseplager. De vi kan hjelpe får timekort. Behovene er enorme og derfor har vi bygget et helt nytt skip som mer enn dobler kapasiteten vår! 

Bli bedre kjent med Mercy Ships

– Kirurgi mot fattigdom i over 40 år

Se hva vi gjør

Mercy Ships mål er å utrydde fattigdoms-sykdommer og at lokalt helsepersonell uten hjelp kan gi helsetjenester i sine lokalsamfunn.

Våre sykehusskip

Skipene våre er svært effektive. Vi tar med oss et topp moderne sykehus til områder der rent vann, elektrisitet, medisinske fasiliteter og personell ofte mangler eller ikke eksisterer. 

Sykehustjenester

Alle mennesker burde ha tilgang til et velfungerende helsevesen og til kirurgi de har råd til når de trenger det. Vårt behandlingstilbud forvandler liv for tusenvis hvert eneste år.

Kapasitetsbygging

Vi gir (videre)utdanning til kirurger og sykepleiere, pusser opp sykehus og klinikker og gir råd til helsemyndighetene.

Møt Våre pasienter

Flere milliarder mennesker i verden er underernærte med liten eller ingen tilgang til rent vann og helsetjenester. Bak statistikken lever enkeltmennesker som trenger vår hjelp til å finne håp og verdighet..

Våre frivillige

Å være frivillig med Mercy Ships er en unik opplevelse. Enten du er i Norge eller om bord på våre skip, endres livet ditt. Om bord har du muligheten til å jobbe med mennesker fra hele verden på et sykehus med de samme fasilitetene som hjemme. 

Vår 45 år historie

Mercy Ships er en global kristen hjelpeorganisasjon grunnlagt i 1978. Mercy Ships har sitt utspring fra organisasjonen Ungdom i Oppdrag. Drømmen og visjonen bak organisasjonen tok form for over 40 år siden. 

MercyMagasinet

Sammen gir vi barn mulighet til å gå og løpe, hindrer tidlig død for mange mødre og fedre, og gir blinde synet tilbake. Mercy Ships gir forsørgere anledning til å være forsørgere ved å gi dem helsa tilbake. Bli inspirert ved å lese aktuelle artikler om bistand og historier fra skipene.

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring