fbpx

Huden låste albuen til Aliou i 90 graders vinkel

Aliou har en femårings energi, pågangsmot og hengivenhet. Han liker å sykle, blåse bobler og danse. Bortsett fra én ting er han som femåringer flest. 

Armen hans ble tredjegrads forbrent. Familien hadde begrenset tilgang til legehjelp. Dermed strammet huden seg til rundt armen til den låste seg i 90 graders vinkel ved albuen. 

SNB191121_ALIOU_PAT09315_SPRING_AFTER_LA001_HI-min

Før

Etter

– Mercy Ships har åpnet døren til Alious fremtid, sa hun. Bare Gud kan betale dem tilbake for det de har gjort, for det kan ikke jeg.

Aliou har en femårings energi, pågangsmot og hengivenhet. Han liker å sykle, blåse bobler og danse. Bortsett fra én ting er han som femåringer flest. 

Armen hans ble tredjegrads forbrent. Familien hadde begrenset tilgang til legehjelp. Dermed strammet huden seg til rundt armen til den låste seg i 90 graders vinkel ved albuen. Aliou hadde store smerter etter brannen. Nå ble det vanskelig å lære å skrive, tenkte bestemor Bintou. Det var veldig viktig for henne at barnebarnet fikk ordentlig skolegang. Men enda mer ønsket hun at han skulle bli helt frisk. – Jeg nektet å gi opp, forteller hun. Dét var det mange andre i familien som gjorde, men ikke Bintou. 

Det var kjølig den morgenen alt forandret seg. Den begynte slik den pleide. Mennene gjorde seg klare til arbeidet ute på markene og kvinnene laget frokost. Ingen la merke til lille Aliou, som ville varme seg foran bålet. Ullteppet hans tok fyr på et øyeblikk. Heldigvis ble han reddet, men det gikk hardt ut over hodet, brystet og armen. 

Før soloppgang neste morgen våknet Bintou av at sønnen hennes stod utenfor med Aliou i armen. Tårene rant nedover farens ansikt. – Jeg er helt fortvilet, sa han. Jeg tror ikke Aliou kommer til å klare seg. 

Bintou holdt barnebarnet i armene og lovet seg selv at hun skulle gjøre alt som stod i hennes makt for å skaffe hjelp til ham. Hun tok Aliou med seg til nærmeste klinikk. Legen smurte salve på og bandasjerte armen Huden var brent vekk. Uten annen behandling, leget kroppen seg selv – til armen ble fastlåst i samme stilling. Nå kunne han ikke bruke den mer. 

Aliou trengte operasjon. Bintou reiste til det nærmeste sykehuset. Der fant hun snart ut at kirurgi var ikke noe de noensinne kom til å få råd til. – Jeg måtte bare håpe og be om at Gud hadde en løsning, sier Bintou. 

Det var radioen som kom med de gode nyhetene. En organisasjon som het Mercy Ships var kommet til Dakar med et sykehusskip som ga gratis kirurgi. Bintou visste at dette var redningen for Aliou. Sammen la de i vei på den 24 timer laneg reisen til havna i hovedstaden. 

Kirurgi var bare første skritt på veien til å bli frisk. Etter operasjonen måtte Aliou ha armen rett it i en skinne. Det var helt avgjørende for at armen skulle fungere normalt igjen. Så fulgte uker med fysioterapi for å trene opp bevegeligheten i armen igjen. Det måtte til for at armen skulle fortsette å være funksjonsfrisk resten av Alious liv. 

Bintou var skinte av glede og takknemlighet da hun så hvor fint det gikk med barnebarnet. – Mercy Ships har åpnet døren til Alious fremtid, sa hun. Bare Gud kan betale dem tilbake for det de har gjort, for det kan ikke jeg. 

Nå er Bintou og Aliou hjemme i den lille landsbyen sin igjen.Aliou kan gjøre alt han strevde med før, forteller en fornøyd bestemor, så nå kan skolen bare begynne. 

Alt mannskap og helsepersonell er frivillige som jobber gratis.
Mercy Ships bruker sykehusskip som ligger til kai i fattige land i Afrika uten tilgang til et fungerende helsevesen.

Gi en operasjon i dag

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre leppe- og ganespalteoperasjon på et barn

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring