fbpx

Maboubas liv ble reddet!

Som så mange av våre pasienter, kom hun til «Africa Mercy» i sin fineste stas. Kjolen var ferskenfarget, og et tynt slør dekket det opphovnede kinnet.

Hun så skrøpelig ut, og gikk langsomt og forsiktig opp landgangen. Den dagen var det ingen som visste hva Mabouba (23) hadde gjennomgått de siste seks årene, eller hvor nær døden hun var.

Før

Etter

– Dere reddet livet mitt, og jeg vet ikke hvordan jeg skal få takket dere. Men Gud sier at hvis du bryr deg om din neste, er himmelen åpen for deg. Så mitt ønske for dere er himmelen.

 – Det startet i 2010, sier hun. Jeg gikk på videgående skole og hadde planer om å bli jordmor. Alt forandret seg med svulsten. Innen 2014 var svulsten blitt så stor at den nesten blokkerte både spise- og luftrør. Onkelen hennes, Yousef, husker hvordan hun strevde med pusten om natten.

– Jeg kunne tydelig høre at hun ikke fikk nok luft, forteller han. Det ble også veldig vanskelig for Mabouba å få i seg mat. Familien skrapte sammen det de hadde av penger slik at Mabouba kunne få behandling på nærmeste sykehus.

– Legene på sykehuset måtte fjerne flere av Maboubas tenner før de kunne operere henne. Dette fikk katastrofale følger, forteller onkel Yousef. Det resulterte i så stort blodtap at hun holdt på å dø. Dermed stod familien uten midler til videre behandling og en uløst krise. Mabouba måtte dra hjem igjen.

I januar fant Maboubas far ut at sykehusskipet «Africa Mercy» skulle til Benin i august. Og ja, de kunne behandle Mabouba. Månedene kom og gikk og Mabouba ble tynnere og tynnere. 17. september 2016 gikk Mabouba de 43 trinnene opp landgangen på «Africa Mercy».

Men prøvelsene var ikke over. Det ble raskt klart at Mabouba var døden nær av sult. Fjerning av svulsten kom også til å bli svært komplisert.

– Det krevde mot, det også, sier hun. Men det var noe med godheten deres som gjorde at jeg stolte både på Gud og legeteamet.

Om morgenen før operasjonen samlet alle involverte seg rundt Mabouba og ba for henne. Over høyttaleranlegget ble hele mannskapet oppfordret til å be for en pasient som måtte gjennom en veldig vanskelig operasjon. De neste ni timene ble det bedt over hele skipet.

Om kvelden var Mabouba endelig på vei ut av operasjonsstuen igjen. Svulsten var borte.

– Jeg husker hvordan det føltes da jeg våkent. Jeg var forandret. Et nytt menneske, forteller Mabouba og blir rørt over minnene.

Nå er det det fem år siden Mabouba ble operert om bord på «Africa Mercy». Mye har skjedd. Mabouba har fått en liten datter. Hun trodde ikke hun kom til å leve lenge nok til å stifte familie, så dette er enda et under i livet hennes. Lille Moustassira er lyset i morens liv, og derfor var det helt opplagt at hun skulle få et navn som betyr strålende lys.

Mabouba er selvstendig nærings-drivende og jobber som skredder i sin egen virksomhet. Hun er nygift og det er mye kjærlighet i livet hennes.

– Jeg trodde ikke jeg kunne bli gift heller på grunn av utseendet mitt, men så traff jeg et menneske som elsker meg høyt, sier hun.

– Hadde jeg ikke fått denne operasjonen, vet jeg ikke hva som hadde skjedd. Derfor er jeg så takknemlig for for at jeg fikk livet tilbake på nytt.

Det er Guds nåde at jeg er her!

Gi en operasjon i dag

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre leppe- og ganespalteoperasjon på et barn

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring