Mohamed

Lille Mohamed (4) spretter rundt kaia det klaprer i de slitte sandalene. Moren, Simone, må le.  ̶  Se på ham nå, sier hun. Før ble han trøtt etter ti minutter, men nå må jeg ut i kveldingen for å finne ham. Han vil ikke inn. 

Å se en liten gutt løpe rundt er kanskje ikke så spesielt. Men for Mohameds familie er det mer enn de våget å håpe på. 

Han vokste opp med skjeve bein, ofte utløst av en sykdom som rakitt, og forverret av underernæring. Alt han visste om å bevege seg, var fullstendig utmattelse. 

Da Simone tok sønnen med til Mercy Ships’ forundersøkelser hadde rundt 6000 andre tenkt samme tanke. Alle håpet på å få en legeundersøkelse. 

Simone så folkemengden og visste ikke hvordan de skulle klare å komme inn for å stille seg i kø. Mohamed løste det hele selv ved å smette inn gjennom porten. Han vinket til henne fra den andre siden, og sa han kunne stå der alene hvis hun ikke slapp gjennom. 

Og der stod han og vinket henne fram I køen da hun slapp gjennom.  ̶  Han har alltid vært en modig unge, forteller Simone. 

Dette motet ble snart kjent om bord på «Africa Mercy». Han gjøv løs på øvelsene han måtte gjennom for å lære å gå igjen, og gjorde alt med et smittsomt smil. 

̶  Han er så glad for å ha fått en ny kropp, sier Simone. Nå klarer vi ikke å holde ham i ro. Han er som en ny gutt. Operasjonen har ikke bare forandret livet hans, men våre liv også. Alle er blitt gladere. 

─ Bak statistikken er det en historie, et liv og en person som trenger nytt håp og medisinsk behandling. Vi ønsker at det berikende samarbeidet vi har med Mercy Ships skal vokse år etter år.
Madame Claudine Gbenagnon Talon, Benins førstedame