Merryl sin reise med Mercy Ships begynte i 2007, da hun ankom «Anastasis» på selveste nyttårsaften, for å jobbe som operasjonssykepleier. Hun hadde tatt midlertidig permisjon fra jobben på sykehuset, for å tjene som frivillig om bord – og samtidig leve ut en barndomsdrøm:
– Jeg hadde et stort ønske om å være en misjonærsykepleier, forteller hun.
Merryl har fire barn, blant annet en datter, Anna-Claire, som ble født med handikap. – Jeg har erfaring fra eget liv at min datter har hatt tilgang til helsehjelp og nødvendige operasjoner som jeg vet ikke er tilgjengelig for andre, og det er hjerteskjærende.
Dele i en annen mors glede
Etter det første oppholdet, var ikke Merryl i tvil. To til tre uker hvert eneste år siden 2007 har hun jobbet om bord et av våre skip. Og med hvert oppdrag, har hun fått sett mer av hvor stort behovet for kirurgi er, i ulike deler av verden.
Det antas at ca fem milliarder mennesker verden over mangler tilgang til trygg kirurgisk behandling, og av disse er 1,7 milliarder barn og ungdom. Allikevel får barnekirurgi veldig lite oppmerksomhet i global helsepolitikk.
Ved å bidra til å gjøre et annet barns operasjon mulig, bidrar Merryl til å bygge bro – samtidig som hun får dele gleden andre mødre som opplever å se sine barn helbredes.
Ferdigheter og erfaringer
Anna-Claire hadde flere operasjoner i løpet av barndommen, som gjorde at Merryl var frivillig med Mercy Ships i korte perioder, frem til 2017. Hun fikk da en epost om at «Africa Mercy» hadde behov for en klinisk veileder til operasjonsstuen. Dette ville være en langtidsstilling, hvor hun kunne få brukt alle sine ferdigheter og erfaringer. Barna var da blitt voksne.
Merryl kom om bord «Africa Mercy» som klinisk veileder, og var der fram til COVID-19-pandemien brøt ut. Deretter flyttet hun til det flunkende nye «Global Mercy» i 2021, hvor hun jobber som operasjonsleder og var med på å sette i stand de seks operasjonsstuene.
Forskjell i noens liv
Som sykehusdirektør på «Africa Mercy», leder Merryl en gruppe med medisinske fagfolk som er der for å tjene den vakre øynasjonen Madagaskar. Selv stortrives hun i sin nåværende rolle: – Grunnen til at jeg føler at jeg er på riktig sted, er på grunn av innvirkningen du har i ledelse, mentorskap og til styrke andre, påpeker hun.
– Dette har vært den mest utfordrende rollen jeg noen gang har opplevd i løpet av over 40 år som sykepleier, men det har også vært en av de mest oppfyllende, synes Merryl. – Så hvis du er klar for en utfordring og vil vite at du gjør en forskjell i noens liv, så vil vi gjerne snakke med deg.