Diacko

Youma var vant til at folk i nabolaget stoppet henne for å beundre sønnen Diacko da han var liten. Godordene stoppet da Diackos bein ble mer og mer o-formet i treårsalderen.

Les mer

Djimby

Djimby (6) er liten, men har masse styrke I seg. Hun tar etter bestemor Ndeye, som har videreført mange gode kvaliteter til barnebarnet sitt.

Les mer

Sibi ble kalt «djevelunge»

Sibi ble født med dobbelsidig leppspalte. Derfor fikk hun nesten ikke i seg melk. I en periode det er så avgjørende å legge på seg, gikk hun ned i vekt. Sibi og moren hennes kjempet en daglig kamp. Utrolig nok var det ikke den som var verst. I nabolaget deres var det mange som mente […]

Les mer

Ousseynou og Assane

Det er ikke lett å se forskjell på Ousseynou og Assane (5) hvis du ikke kjenner dem. Ousseynou er livlig og full av påfunn. Assane er stille og mer reservert.

Les mer

Gnilane

Gnilane la merke til den lille klumpen første gang da hun var 15 år. Hun tenkte ikke særlig mye på den da, og trodde den ville forsvinne av seg selv. Hun var ung og hadde ingen bekymringer. Skolen var alt som betydde noe for henne. 

Les mer

Zackaria

Da Zackaria var liten, kunne moren, Binta, se at han begynte å få grå stær. Det hadde Elimane, eldstegutten hennes også. 
– Elimane hadde en mislykket operasjon. Jeg gråt da jeg tenkte på at det kunne gå samme vei for Zackaria. 

Les mer

Fatimata

Khady (18) kommer fra en stor familie og vil gjerne ha mange barn selv. Derfor var det kjærlighet ved første blikk da lille Fatimata ble født. Hun hadde leppespalte, og ble gjenstand for mye hån i landsbyen.

Les mer
Mmah

Kunne mistet det venstre øyet

Benessa er mammas skatt; hun og søsteren. Moren vet ikke det beste hun skal gjøre for døtrene. Men én ting kunne hun ikke forhindre.

Les mer

Mouhamed

Mouhamed (11) bor sammen med familien sin i en liten landsby i Senegals innland. Landsbyen finnes ikke på noe kart. Kjenner du ikke noen der, ville du ikke visst om stedet. Veien dit går flere mil langs en rød grusvei. Så må du gå videre gjennom et åpent slettelandskap. 

Les mer

Marie Madeleine

Marie Madeleine (13) elsker skolen. Hun tror en god utdannelse er nøkkelen til å oppnå det hun drømmer om. Hun nekter å la seg stoppe av omstendighetene. 

Les mer