fbpx

Per Kristian Knutsen

Malin Tangen
Malin Tangen

Hvor kommer du fra, og hvor bor du nå?

Jeg er født i Halden, vokst opp i Lier utenfor Drammen og bor nå vest i havet på Sotra.

Hva er din familiesituasjon?

Gift med Inga-Birgithe, har to sønner Daniel (15) og Jakob (13) og en datter, Emma Louise (9) – samt to katter; Bambi og Betty.  

Hva har du studert og hvorfor?

Etter videregående gikk jeg på Befalsskolen for Marinen og fikk muligheten til å gjøre noe jeg aldri hadde gjort før: Et eventyr. Etter noen år i Marinen, ble jeg backpacker (det stikk motsatte av militær orden og disiplin), drevet av et ønske om å se verden og teste Gud. Dette ble for meg livets skole. I løpet av denne turen tenkte jeg mye på hva jeg skulle bli; valget stod mellom lege, prest eller økonomi. Valget ble økonomi, da jeg tenkte det ville gi meg flest muligheter. Så, jeg søkte og kom inn på Norges Handelshøyskole og gikk der 2001– 2005 og ble siviløkonom.

Opplevde du fokus på misjon når du vokste opp?

Ikke så mye, men fikk jevnlig info om misjonsarbeid. Jeg var en del med i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) som ung. Jeg husker at jeg var jeg nysgjerrig på hva pengene gikk til på de ulike basarene hvor man solgte strikkesokker.

Har du selv “dratt ut”, og eventuelt i hvilken forbindelse?

Ja, kanskje ikke «dratt ut», men jeg har reist masse. Som backpacker besøkte jeg alle verdensdelene unntatt Afrika. På reisen besøkte jeg faktisk noen misjonærer på Sumatra: Det var en livsforvandlende opplevelse for meg, fordi jeg blant annet traff hun som ble min kone 6 år senere.

Mitt ønske om å jobbe i utlandet ble en realitet i 2012, da jeg ble gitt muligheten til å være landssjef for operasjonen til Wilhelmsen i Irak og Jordan. Vi reiste da ut som familie og endte med å bo i Dubai i 5 år. Jeg er så takknemlig for dette. Vi har fått minner for livet!

Hvordan hørte du om Mercy Ships første gangen?

Det er jeg faktisk ikke helt sikker på, men jeg har alltid visst at det har kommet ut fra Ungdom i Oppdrag. Så det er noe som har ligget der i underbevisstheten lenge.

Hva fikk deg begeistret for denne jobben?

Muligheten til å være et bindeledd mellom næringsliv og det konkrete arbeidet Mercy Ships gjør for å bygge Guds rike gjennom å vise radikal nestekjærlighet og tjene de svakeste av de svake.

På hvilken måte ser du for deg å benytte tidligere studie- og jobberfaring?

Det gjenstår å se, men i mine tidligere jobber har det vært mye økonomi, så det er litt rart å ikke lenger være den som skal presentere økonomirapportene. Men når det er sagt; min jobb er å skaffe tilveie flest mest mulig kontrakter, partnere og sponsorer – så økonomi er viktig i min jobb nå også, bare på en annen måte.

Mye av det jeg har fått være med på i min tid i Wilhelmsen, er grunnlaget for den jobben jeg nå kan gjøre. Det har gitt meg mange venner og bekjente, spesielt innen det maritime. Men, jeg har i tillegg truffet mange på min vei som har sammenfallende interesser, og som brenner for å skape en bedre verden, spesielt innenfor finans-, startup- og fintech-miljøet. Det gleder jeg meg over.

Jeg vil først og fremst være meg i jobben, være relasjonell og samtidig presentere en case jeg selv tror på. Jeg kjenner på en ydmykhet for dette, og er spent på hvordan det vil være å være på den andre siden av bordet.

Hva ser du mest fram til å kunne bidra med og/ eller være med på?

Jeg ser fram til å kunne være en som kan presentere Mercy Ships som et meget solid, verdibasert, håndgripelig og idéelt shippingselskap, basert på Jesu radikale budskap om betingelsesløs nestekjærlighet, og som i tillegg er en proff og attraktiv samarbeidspartner for næringslivet. Jeg gleder meg til å treffe folkene i Mercy Ships og besøkte fartøyene.

Hva liker du å gjøre på fritida?

Jeg liker å være med familien og “pusle” ute: Kona har mange prosjekter, så da blir det litt snekring og arbeid i hagen. Jeg er også veldig glad i å gå fjellturer, spesielt i området rundt Rosendal, hvor vi tilbringer en del tid i ferier sammen med storfamilien. Alle barna spiller fotball, så mesteparten av fritiden, eller hverdagen, går med til kjøring, treninger og kamper. Det gleder jeg meg over.

Hvis du skulle beskrive deg selv som et dyr eller en matrett?

Vi har to katter og de er jeg veldig glad i, så kanskje en katt? Litt bedagelig, men jeg er rask på labben når det trengs og lander alltid på bena. Samtidig er jeg veldig fascinert av ørnen: Den representer noe mye dypere for meg. Jeg tror Gud vil at vi skal slippe taket og fly på våre åndelige vinger som ørnen. Men det er ofte en lang og smertefull vei før vi kommer dit.

I matveien er jeg litt sær, og spiser relativt enkel og proteinrik mat hvis jeg får velge, fortrinnsvis kjøtt. Kanskje litt rart å beskrive eller ønske å være en mør og god biff, men jeg mener kjøtt er bra for oss og har mye «å by på». I tillegg kan kjøtt lagres lenge og blir ofte bedre hvis den får mørnet litt. Men, det er kanskje lettere å si hva jeg ikke ønsker å være; jeg vil ikke være junk food, men heller noe sunt, godt og næringsrikt for meg selv og andre.

  • Alle
  • Historier fra frivillige
  • Pressemeldinger
  • Pasienthistorier
  • Historier fra Afrika
  • Lederartikler
Alle
  • Alle
  • Historier fra frivillige
  • Pressemeldinger
  • Pasienthistorier
  • Historier fra Afrika
  • Lederartikler
Pressemeldinger

Nyåpnet tannhelseklinikk revolusjonerer tannhelsetjenesten i Guinea

PRESSEMELDING: Før Mercy Ships’ engasjement fantes det verken simuleringsutstyr eller klinikk for studentene ved UGANC.

Les artikkelen
Pressemeldinger

Sammen til lands, til vanns og i luften

Pressemelding: MAF og Mercy Ships inngår nytt samarbeid om livsforandrende kirurgi til pasienter i avsidesliggende afrikanske regioner.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Slipper å skjule seg mer

Den store massen hindret både luftveien og et normalt liv.

Les artikkelen
Story of Aissatou
Historier fra Afrika

Tilbakeblikk på 2023: Nytt håp, dobbel effekt.

Tusen takk for at du bidro til et bemerkelsesverdig år preget av hjertelige gjensyn og at mange liv fikk en ny start. 

Les artikkelen
Pasienthistorier

Glad for å være frisk igjen

Lolly var rask til å gripe etter mobilen etter operasjonen, ivrig etter å dele de gode nyhetene med familien sin. Hun gjentok hele opplevelsen for dem så detaljert som mulig

Les artikkelen
Story of Lucy
Historier fra Afrika

Livet ble reddet

Foreldrene hadde ikke råd til behandling på sykehus. Sierra Leone har ingen spesialkirurger, så et sykehusbesøk ville ikke hjulpet. Uten operasjon, hadde svulsten vokst til den forårsaket luftveisproblemer.

Les artikkelen
Historier fra Afrika

«Sweet Salone»: Litt som å komme hjem

Det ti måneder lange feltoppdraget markerer også Mercy Ships’ sjette besøk på 30 år

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Gjensyn med Madagaskar

Parallelt med operasjonene samarbeider Mercy Ships med Madagaskars regjering for å kunne finne muligheter for opplæring og mentorskap, som en langsiktig investering i nasjonens egne helsetjenester.  

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Fisken kommer

Ut av panoramavinduene til bungalovene, som vendte mot stranda, kunne man se noe som så ut som sølv som bølget inn over stranda. Vannet var ellers helt rolig. Alle som én løper ut og tar med seg det de har av trillebårer, plastikksekker, bøtter og kar. De fylles opp med fisk.

Les artikkelen
Lederartikler

Guds velsignelse

Dersom vi tror at menneskene vi møter også har et Gudgitt iboende potensiale, kan vi forsøke å vandre et stykke liv sammen som likemenn.

Les artikkelen
Patient Satou
Historier fra Afrika

En havn med pasienter fra to land

I løpet av fem måneder i Dakar, tok Mercy Ships imot pasienter fra to land – Senegal og Gambia. Dét resulterte i mange sterke historier om forandrede liv.

Les artikkelen
Pressemeldinger

Et nytt kapittel står for døren!

Bygningen av et nytt skip har vokst fra bønner til planlegging takket være samarbeidet med MSC Group, MSC Foundation og flere andre generøse sponsorer.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Maman fikk korrigerende operasjon

“Når jeg kommer hjem igjen, blir det fest og dans i landsbyen. Jeg er et bevis på Guds trofasthet, som lot sykehusskipet komme tilbake igjen.”

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Økonomisk ruin eller livsviktig operasjon?

Når de får synet tilbake, eller vi fjerner en ansiktssvulst som har gjort dem til utstøtte, gir vi dem muligheten til på nytt å tre inn i samfunnet på likefot med alle andre.

Les artikkelen
Lederartikler

Multiplikatoreffekter i Sweet Salone

Sierra Leone har bare 5 kirurger. De skal dekke en nasjon med 8 millioner mennesker.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Emmanuel: Første pasient i Freetown.

Svulsten på halsen var liten til å begynne med, men vokste raskt.

Les artikkelen
Historier fra frivillige

Jeg elsker å jobbe med andre mennesker

Det er fantastisk å kunne arbeide så nært med pasientene. Å se mennesker få livene sine forvandlet og at operasjonen gir dem en ny fremtid, dét er virkelig inspirerende.

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Sweet Salone

Et av de første prosjektene Mercy Ships gjorde på land i Sierra Leone var å etablere et lite sykehus, dedikert til å hjelpe kvinner med kompliserte fødselsskader (fistula) og å forbedre helsen blant barn.

Les artikkelen
Lederartikler

Ingen bærekraft uten kompetanseutvikling

I starten av mai 2022 kom helseekspertise og helseledelse for 29 afrikanske land sammen i Dakar til et historisk møte i form av et tredagers symposium, Africa Symposium.

Les artikkelen
Lederartikler

Mer enn fine festtaler

Dette langsiktige samarbeidet skal styrke det kirurgiske tilbudet ved å investere i lokalt helsevesen i årene som kommer. Det går ikke raskt, men det går definitivt riktig vei.

Les artikkelen
Lederartikler

Hvor er din nød?

Vi setter kanskje ulike ord på vårt engasjement, men felles for mange av oss er at vi kjenner på en nød, et kall, eller et ønske om å bety en forskjell for våre medmennesker og for å leve for noe som er større enn bare oss selv og vårt eget.

Les artikkelen
Lederartikler

Å lage ringer i vannet 

Kirurgi forandrer liv. For hver operasjon Mercy Ships utfører, har det følger for så mange flere.

Les artikkelen
Historier fra Afrika

Dokumentaren: The Dangerous Desert Trial

Motorsyklist og verdensmester Pål Anders Ullevålseter har vunnet det legendariske Paris-Dakar-rallyet – senere Africa Eco Race – en rekke ganger. Nå kjører han for siste gang – denne gangen for en sak som er større enn ham selv.

Les artikkelen
Pasienthistorier

Khoudia fikk fremtidshåpet tilbake

Khoudia hadde akkurat vært på enda et sykehusbesøk med uforrettet sak da hun fikk høre om Mercy Ships. Her kan du se hva som gjorde at hun fikk fremtidshåpet tilbake.

Les artikkelen

Hei, jeg heter Bowie og jeg vil utfordre​ deg

Fra 2024 skal vi ha to skip i drift; både «Africa Mercy», som vi har hatt siden 2007, og vårt nye flaggskip «Global Mercy» som nå er i tjeneste i Sierra Leone. For å bemanne de to skipene trenger vi til enhver tid 1300 frivillige

Kunne du tenke deg å bli frivillig på ett av skipene våre?
Uansett om du kan nå eller en gang i fremtiden, jeg vil veldig gjerne  komme i kontakt med deg. Fyll ut navn og epost, så sender jeg deg mer informasjon. Håper jeg hører fra deg, hilsen Bowie!

Fyll ut så sender jeg deg mer informasjon med en gang

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring