fbpx

Retningslinjer for personvern

Vi har disse retningslinjene fordi vi respekterer og ønsker å ivareta ditt personvern. Disse retningslinjene forteller deg hvordan vi behandler din personlige informasjon. 

Følgende retningslinjer er kun i bruk på våre hjemmesider, i nyhetsbrev, debattfora og når du fyller ut skjemaer for å få mer informasjon. Har du spørsmål om våre retningslinjer rundt personvern, vennligst fyll ut kontaktskjema nederst på siden. Vi kan sende deg lenker til tredjeparts hjemmesider, der du finner ytterligere informasjon. Åpner du lenka, forlater du automatisk vår hjemmeside. Vi gjør oppmerksom på at dette er nettsteder vi ikke kontrollerer. De kan ha en praksis som kan avvike fra vår. De personlige opplysningene du velger å dele, og som blir samlet av tredjepart, dekkes ikke av disse  Retningslinjer for personvern. Vær oppmerksom på at det du legger ut av informasjon på offentlige nettsteder og nettprat blir synlige for alle som benytter dem. Mercy Ships Norge er ikke ansvarlig for informasjonen du velger å dele på disse nettstedene. Vi er heller ikke ansvarlige for hvordan denne informasjonen blir brukt. Dersom vi endrer disse Retningslinjer for personvern, legger vi dem ut her, med dato for siste endring.

Hva slags informasjon samler vi, og hvordan?
Når du gir et beløp, ønsker informasjon, bestiller et produkt eller søker om å bli frivillig hos oss, spør vi deg om personlig informasjon for å fullføre disse handlingene. Den typen informasjon du gir oss på disse sidene, er kontaktdetaljer som navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Annen informasjon du gir oss, kan være bruker-ID, passord, betalings- og overføringsinformasjon, kredittkortopplysninger, produkt- og kontaktpreferanser, utdannings- og yrkesbakgrunn og interesse knyttet til stillingsbeskrivelser. 

I tillegg til informasjonen du gir oss, kan vi også samle data automatisk gjennom våre Verktøy for datainnsamling når du besøker ett av våre nettsteder. Eksempler på slikt verktøy er informasjonskapsler, nettvarder (web beacons), integrerte nettlenker og andre vanlige verktøy for datainnsamling. Slikt verktøy samler en viss standardinformasjon som din nettleser sender til vår hjemmeside, som navn på nettleser, språk, når du er på nett og nettstedene du har besøkt. Verktøy for datainnsamling kan også samle informasjon om din Internettprotokoll (IP), adresse, hva du klikker deg inn på og produktinformasjon. 

Når noen søker etter en side fra en av våre hjemmesider, kjenner vår nettleser deg automatisk igjen på domenenavn og IP-adresse. Domenenavn og IP-adresse avslører ikke noe om deg personlig, bortsett fra IP-adressen du har brukt for å besøke et nettsted. Vi kan også samle informasjon fra tredjeparts velrenommerte, kommersielt tilgjengelige kilder. Eksempler på denne type informasjon kan være navn, adresse, e-postadresse og demografiske opplysninger som kan bli brukt sammen med informasjonen vi samler når du besøker en av våre hjemmesider.

Hvordan bruker vi informasjonen om deg?
Vi samler informasjonen for å skaffe oss bedre forståelse for dine behov og interesser slik at vi kan levere en sammenhengende og mer personlig opplevelse på våre hjemmesider. Når du har gitt oss dine kontaktdetaljer, tillater du også at vi kontakter deg for å gi deg den informasjonen du søker etter. Dette gjør vi med mindre du kontakter oss og ber oss endre praksis. Vi gir deg mulighet til å velge  hvilke former for kommunikasjonen vi formidler.

Se under Hvordan velger jeg innstillinger for personvern?

Betalingsinformasjon brukes kun ved betalingstransaksjoner og beskyttelse mot svindel. Kredittkortopplysninger og annen sensitiv informasjon som er nødvendig for å gjøre en kredittvurdering, blir ikke brukt til andre formål, verken av oss eller vår leverandør. Opplysningene blir ikke hos oss lengre enn det tar å gjennomføre transaksjonen, dersom du ikke ber oss lagre kortopplysningene til fremtidige transaksjoner.

Hva er informasjonskapsler og hvordan bruker vi dem?
Iblant kan vi sende deg en informasjonskapsel fra hjemmesiden vår til PC-en din. En informasjonskapsel er en liten dataenhet som sendes til nettleseren din og blir lagret på PC-ens harddisk. En informasjonskapsel kan ikke lese data på harddisken din. Den kan heller ikke lese filer andre nettsteder har laget der. Vi bruker informasjonskapsler til å kartlegge hvilke områder du besøker på hjemmesiden vår. Neste gang du besøker oss, kan vi ha disse sidene klare til deg. Du kan velge selv om du vil godta informasjonskapslene eller ikke. Det gjør du ved å endre innstillingene i nettleseren din. Du kan velge at nettleseren din skal avvise alle informasjonskapsler, eller tillate at den viser deg når det er blitt sendt en informasjonskapsel. Dersom du ikke godtar disse informasjonskapslene, kan det begrense din opplevelse av hjemmesiden vår og medføre at noen funksjoner ikke virker slik de skal.

Hva er nettvarder (web beacons) og hvordan bruker vi dem?
Et nettbilde er et elektronisk bilde, også kalt single-pixel (1×1) eller klar GIF (Graphics Interchange Format). Nettvarder kan gjenkjenne vise typer informasjon på PC-en din, som for eksempel informasjonskapsler, tiden og datoen du var inne på en hjemmeside og bekrivelsen av siden der nettvarden er plassert. Du kan deaktivere nettvarder i e-post ved ikke å laste ned bildeinnhold i meldingene du mottar. Denne funksjonen varierer avhengig av typen softvare for e-post du bruker. Vær oppmerksom på at e-postens softvare kan ha særskilte egenskaper som gjør at det ikke alltid er mulig å deaktivere en nettvarde eller annet automatisk verktøy for datainnsamling. Om du har valgt å motta informasjon fra oss på e-post, kan vi automatisk samle personlig informasjon om deg. Vi kan for eksempel spore om du har åpnet e-posten eller klikket på lenkene i e-posten. Det kan vi gjøre med nettvarder og tilpassede URL-er (‘adresser’ til nettsteder).

Hva ligger i nettlenkene og hvordan bruker vi dem?
Noen ganger sender vi e-poster for å lose deg til et relevant område på våre eller andre nettsteder. Dette omdirigeringssystemet tillater at vi endrer lenkens URL. Om nødvendig, kan vi finne ut om dette gjør utslag på markedsføringstiltakene våre. Slike nettlenker i e-poster kan også vise oss om du har klikket deg inn på en lenke i meldingen. Informasjon om denne handlingen kan knyttes til din personlige identitet.

Om du ikke vil at vi skal samle informasjon om lenkene du klikker deg inn på, kan du (1) endre hvordan du mottar informasjon fra oss. Du kan for eksempler velge en versjon med kun tekst, der dette er mulig, eller (2) ikke klikke på lenker i e-post fra oss.

Kommer vi til å dele informasjonen vi har samlet med eksterne tredjeparter?
Mercy Ships Norge driver ikke med salg, leie eller leasing av din personlige informasjon i henhold til disse Retningslinjer for personvern.

Vi deler personlig informasjon på følgende måter:

(1) Mercy Ships Norge bruker leverandører for å kunne levere komplette produkter, tjenester og kundeløsninger og til å hjelpe oss med markedsføring og kommunikasjon. Disse leverandørene er for eksempel kredittkortbehandlere, leverandører av kundestøtte, også nettbasert, leverandører av e-posttjenester, automatiske databehandlere og aktører innen logistikk. Våre leverandører er pålagt taushetsplikten om innholdet de mottar på vegne av Mercy Ships Norge. De kan ikke bruke informasjonen til noe annet formål enn å utføre tjenestene sine for oss.

(2) Utover det som er beskrevet i disse  Retningslinjer for personvern skal vi ikke dele med en tredjepart noe av den personlige informasjonen du gir oss, med mindre du gir oss tillatelse til dette, og bortsett fra å (i) overholde enhver gjeldende lovgivning, regulering, stevning eller rettsordre, (ii) oppgi informasjon på oppordring fra politi og regjeringsmyndigheter; (iii) beskytte personlig sikkerhet for Mercy Ships Norge’ frivillige, ansatte og tredjeparter på Mercy Ships Norge’ eiendom; (iv) eller bidra til å forhindre svindel eller å håndheve eller beskytte Mercy Ships Norge’ rettigheter og eiendom.

Hvordan velger jeg personverninnstillinger?
Du kan velge bort kommunikasjon fra oss på én av følgende måter:
(1) Velg e-postens lenke for ‘avmeld’ eller ‘avslutt abonnement’, eller følg instruksjonene som ligger i hver e-post.
(2) Gå tilbake til hjemmesiden(e) vår(e) der du oppga preferansene når du registrerte deg for første gang. Følg instruksjoner for avmelding.
(3) Skriv til oss på msnorge@mercyships.org eller til adressen vår som står nederst på denne siden. Vennligst oppgi navn, e-post og postadresse og husk å spesifisere hva du ikke lenger ønsker å motta fra oss.

Vi gjør oppmerksom på at når du opphever abonnement på en viss type informasjon, kan det ha innvirkning på de tjenestene du har valgt å motta. Å motta kommunikasjon kan ha vært en betingelse for å motta tjenestene.

Hvordan sørger vi for at din personlige informasjon er sikker?
For å forhindre uautorisert tilgang eller avsløringer, opprettholde datanøyaktighet, og sørge for riktig bruk av informasjonen, bruker Mercy Ships Norge hensiktsmessige fysiske, tekniske og administrative prosedyrer for å beskytte informasjonen vi samler inn. Mercy Ships Norge bruker Secure Sockets Layer (SSL), som betyr at data som sendes mellom deg og oss på hjemmesiden er kryptert, for eksempel overføring av sensitiv informasjon som kredittkortopplysninger. Kredittkortnumre blir kun brukt for å gjennomføre en transaksjon.

Hvordan bruker jeg plattformer på sosiale medier?
Du kan for eksempel velge å være aktiv i ulike blogger, fora, wikis (nettsteder som tilrettelegger for samskriving av tekst i en nettleser) og andre sosiale medieplattformer som vi gjør tilgjengelige for deg. Hovedformålet med disse plattformene er å tilrettelegge for deg og gjøre det mulig for deg å dele innholdet. Mercy Ships Norge kan imidlertid ikke holdes ansvarlig når du deler personlig informasjon på plattformer for sosiale medier som senere blir brukt, misbrukt eller gjort tilgjengelig av en annen bruker. Vi kan også skaffe lenker til andre plattformer for sosiale media der vertene er individer eller organisasjoner som Mercy Ships Norge ikke har noen kontroll over. Mercy Ships Norge er ikke ansvarlig for hvordan innholdet presenteres eller for sannhetsinnholdet eller noe annet aspekt ved informasjon på eksterne plattformer for sosiale medier.

En lenke til tredjeparts hjemmeside må ikke settes opp som en invitasjon til tredjepart, dennes hjemmesider eller innhold som deles på disse plattformene for sosiale media. Vi anbefaler at du går gjennom retningslinjer for personvern for alle hjemmesider som tredjepart bruker og som er lenket fra vår side for å finne ut hvordan de bruker din personlige informasjon.

Hvordan kan du kontakte oss?

Vår postadresse er:
Mercy Ships Norge
Markens gate 48
4612 Kristiansand

Du kan også kontakte oss på e-post post@mercyships.no eller ringe 51 51 00 90.

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring