Her finner du informasjon om pressekontakter, samt bilder og logoer til nedlastning.
Presserom
Mercy Ships bruker sykehusskip til å gi gratis førsteklasses helsetjenester, kapasitetsbygging og bærekraftig utvikling til mennesker i lavinntektsland med liten tilgang til et fungerende helsevesen. Organisasjonen ble grunnlagt i 1978 av Don og Deyon Stephens. Siden da, har Mercy Ships arbeidet i over 55 land og gitt direkte tjenester til en verdi av mer enn NOK 15 milliarder til over 2,8 millioner mennesker. Skipene våre er drevet av frivillig mannskap fra over 60 nasjoner. Rundt 1200 er frivillige med Mercy Ships hvert år.
Våre frivillige fagfolk er kirurger, tannleger, sykepleiere, lærere, kokker, sjøfolk, ingeniører og landbrukseksperter.
Mercy Ships har nasjonale kontorer i 16 land og ett afrikakontor i Benin. Vi har som mål å forandre enkeltmennesker og å tjene nasjoner.
Verdensbanken med dyster spådom om flere mennesker i ekstrem fattigdom
Verdensbanken kom for noen få dager siden med sin rapport om den globale økonomien. Tallenes tale er krystallklar. Ingenting i min levetid har hatt så store negative økonomiske konsekvenser som COVID-19, med en tilbakegang på 4,3 % i den globale økonomien for 2020.
Tid for å anerkjenne kirurgiens nødvendighet også i utviklingsland?
Regjeringen Solberg la frem sitt forslag til neste års statsbudsjettet 7. oktober, og de neste ukene vil avgjøre om regjeringen får gjennomslag for sine prioriteringer.
Mercy Ships bygger verdens største sivile sykehusskip
Vårt nyeste flaggskip «Global Mercy» blir verdens største sivile sykehusskip. Hver dag dør 46 000 mennesker av mangel på kirurgi. Det tilsvarer innbyggertallet i Arendal eller Haugesund. Det nye sykehusskipet er Mercy Ships sin respons på dette behovet.
Styrking av helsevesen trenger både ildsjeler og gode systemer
Mercy Ships har i snart 40 år gitt gratis kirurgisk hjelp til mennesker i lavinntektsland uten tilgang til et fungerende helsevesen. For mange er det fravær av tilbud innenfor geografisk område, økonomiske ressurser eller med nødvendig tillit til eksisterende helsetilbud som mangler.
Jeg er bekymret for at viktige ting blekner nå under pandemien som herjer. Det finnes ting vi ikke kan tillate oss å overse, selv når kriser inntreffer. Jeg tror at vi må alle stille oss spørsmålet om hva vi på lang sikt vil være takknemlig for at vi gjør i dag.
Skriften lærer oss at treet kjenner vi på frukten. Jeg tenker at det er to aspekter ved dette som er interessant å trekke frem nå som det virker som at samfunnet kan åpne igjen. Det første er at vi mest sannsynlig ikke får resultater fra dag én og det andre er at frukten først er god når den er moden.
Dessverre så nådde pandemien Covid-19 også Afrika i februar i år. Viruset som først ble oppdaget i Kina ble stor grad tatt til Afrika fra Europa. Uten kapasitet til å behandle respiratorpasienter, så haster det med å begrense smitten nå.
Over hele verden er livet plutselig blitt endret for oss alle.Covid-19 påvirker oss, selv de tjenestene som MercyShipsgir i Senegal,og mange andre organisasjoners innsats for verdens aller fattigste.Dettekan væreden store testen om vårt arbeid bærerfrukt.
I noen av verdens fattigste land er det flere grunner til at befolkningen ikke får den helsehjelpen og operasjonen som de så sårt trenger. En ny studie fra høsten 2019 bringer inn pasientfokus som et viktig moment, også i lav-inntektsland.
I lys av hendelser i samfunnet rundt oss, samt utviklingen i åpenhet og mediebruk, er jeg takknemlig for at mental helse har fått større plass i det offentlige rom de siste ukene. Vi har alle en mental helse og det må være rom for å snakke om det.
Sorry, Ole Gunnar, hver tredje skade kan ikke leges
Slik kunne overskriften vært hvis Ole Gunnar Solskjær hadde vært trener for et fotballag hos noen av våre underpriviligerte venner sør for Sahara. 30 % av den globale sykdomsbyrden trenger kirurgiske inngrep for å leges.
For noen uker siden var jeg i Dakar sammen med Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein og Norges Ambassadør for Senegal, Gunnar Andreas Holm. Det var en glede å vise arbeidet som Mercy Ships utfører for både enkeltmennesker, og treningen av lokale helsearbeiderne.
Nylig var en lang rekke verdensledere samlet i New York i anledning «Bærekraftig utvikling»-konferansen. Norge stilte med både kongelige, statsminister, utenriksminister, utviklingsminister og klimaminister.
Da tidenes største statsbudsjett ble presentert, var utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) i Senegal for å se hvordan de aller mest sårbare kan få hjelp til bedre liv.
Teknologi kan endre både hvordan vi tenker om og får tilgang til helsetjenester. Dette kan bli gode nyheter for mennesker som bor i regioner der helsetjenester er lite tilgjengelig eller helt fraværende.
Mercy Ships ønsker at samme utrykk og profil skal brukes av hele organisasjonen, i alle virksomheter og i alle lokallag. Ta kontakt for å få tilsendt profilmanualen.
Her er noen retningslinjer for bruk av logo • logoen skal brukes i sin helhet • logoen skal brukes i sine opprinnelige farger
Vi bruker informasjonskapsler for å personliggjøre innhold, justere, måle og tilby en sikrere opplevelse av hjemmesiden. Når du klikker deg inn og surfer på hjemmesiden, gir du nettstedet tillatelse til å samle informasjon ved hjelp av informasjonskapsler både på og utenfor hjemmesiden. Les mer om Retningslinjer for bruk av informasjonskapsler.