Sai’douba

Sai’douba og Alason har et nært vennskap. De har vært gjennom mye sammen, og Alason var der den dagen Sai’doubas liv forandret seg dramatisk.  Sai’douba fikk alvorlige brannskader etter en gasseksplosjon på bensinstasjonen der han jobbet. Uten brannskadekirurgi låste beina seg fast I en bøyd stilling. Sai’douba var helt avhengig av hjelp, og vennen stilte opp. 

̶  Uansett hvilke behov jeg har, er det Alason som kommer og hjelper meg, sier Sai’douba. Han hjelper meg tilogmed på do. 

I åtte måneder var Alason Sai’doubas bein og ‘transportmiddel’.  ̶  Han er litt tung, innrømmer Alason, men det er ingen som hjelper ham hvis ikke jeg gjør det. Jeg vil bare gråte når jeg tenker på det som skjedde med ham. Han hadde så store smerter, og nå kan han ikke jobbe. Han pleide å dele det han tjente med moren, slik at hun kunne kjøpe mat. Nå var han, naturlig nok, bekymret for henne. 

Da de fikk høre om «Africa Mercy», bar Alason Sai’douba til havna der sykehusskipet lå. Etter nøye vurderinger fant legene ut at de kunne operere Sai’douba, til kameratenes store lettelse. Det var ingen selvfølge på grunn av skadeomfanget. 

Etter en fire timers operasjon ble begge beina og den ene armen rettet ut. Sai’douba var på vei til å bli frisk igjen. 

Da jeg besøkte ham etter operasjonen, kunne jeg se at beina var rette, Alason. Nå håper jeg han lærer å gå igjen slik at han kan gjøre ting selv igjen. 

Gjenopptreningen begynte et par dager etter operasjonen. Det var hardt, vanskelig og vondt å lære å gå igjen, men Sai’douba klarte det. Jeg er så glad og takknemlig for alle som oppmuntret meg. Om noen måneder er jeg tilbake på jobb igjen.