Sjøtesten bestått for verdens største sivile sykehusskip “Global Mercy”™

10 mai 2021

Skipet er snart leveringsklart, og skal nå innredes i Europa.

Mercy Ships kunngjorde denne uken at sykehusskipet «Global Mercy» har gjennomført og bestått sjøtesten, som er en av de siste milepælene i nedtellingen til levering, innredning, jomfrutur og til første feltoppdrag i Afrika sør for Sahara i 2022.

Sjøtesten skal sikre at alle systemer fungerer tilfredsstillende og i overenstemmelse med strenge standarder og spesifikasjoner. Testene omfatter motorenes yteevne og drivstofforbruk, navigasjons- og radioutstyr, nødsystemer, hastighet, manøvringsevne, propeller og evakueringsutstyr.

– Skipet er spesialbygget for å operere som en plattform for helsetjenester, og sjøtesten er en viktig milepæl for oss. I løpet av en flere dager lang sjøtest blir skipets systemer systematisk testet. Det er gledelig å kunne meddele at «Global Mercy» bestod samtlige tester, sier Jim Paterson, internasjonal leder for byggeprosessen i Mercy Ships. Noen siste interiørmessige detaljer, særlig på sykehuset, gjenstår før overtakelsen.

Roger Vassnes, nasjonal leder for Mercy Ships Norge bekrefter at sykehusskipets jomfrutur går til Antwerpen, Belgia, der innredningen skal fullføres med installering av medisinsk utstyr og IT-systemer. Mercy Ships European Distribution Center i Nederland står for lasting forsyninger før første reise til Afrika og dåp av skipet i Dakar, Senegal i begynnelsen av 2022.

Det spesialbygde sykehuset blir hjertet i skipet, med seks operasjonsstuer og avdelinger for 200 pasienter, laboratorium, poli-, øye- og tannklinikk. Skipet kan romme inntil 950 mennesker når det ligger til kai. Dette inkluderer et frivillig, internasjonalt mannskap på over 640. «Global Mercy» er spesialutstyrt med førsteklasses kurslokaler, som gjør at Mercy Ships kan bidra til opplæring innen kirurgi og relaterte emner sammen med lokale helsefagfolk der sykehusskipet ligger til kai.

Mercy Ships forventer at flåteøkningen skal mer enn doble kapasitet til å gi livsforandrende kirurgi og trene lokalt helsepersonell i løpet av sykehusskipets forventede levetid på 50 år.

«Global Mercy» er et internasjonalt samarbeid. Med en lengde på 174 meter, bredde på 28,6 meter og bruttotonn på 37.000, er skipet klasset som passasjerskip. Sykehusskipets dybde under vannlinjen er 6,16 meter og gjennomsnittshastigheten er 12 knop. Som det første i sitt slag, er sykehusskipet bygget ved Tianjin Xingang skipsverft. Stena RoRo AB, Sverige har stått for prosjektledelsen, og designet av Deltamarin, Finland. Det franske skipsmeglerfirmaet Barry Rogliano Salles (BRS) spilte en sentral rolle under kontraktforhandlingene. Det nye skipet er klasset av Lloyd’s Register UK, under maltesisk flagg og skal tjenestegjøre i Afrika.

Som verdens største spesialbygde sivile sykehusskip, har «Global Mercy» fått bred internasjonal oppmerksomhet siden starten av byggeperioden i 2015. «Global Mercy» er Mercy Ships’ første spesialbygde skip, mens de andre har vært ombygd. «Global Mercy» skal, sammen med «Africa Mercy», ha sine feltoppdrag i Afrika sør for Sahara og Sentral-Afrika.

OM MERCY SHIPS

Mercy Ships bruker sykehusskip til å gi gratis førsteklasses helsetjenester, kapasitetsbygging og bærekraftig utvikling i lavinntektsland. Organisasjonen ble grunnlagt i 1978 av Don og Deyon Stephens, og har siden jobbet i over 55 utviklingsland og gitt tjenester til en verdi av mer enn 10 milliarder norske kroner. Tjenestene har kommet over 2,8 millioner mennesker til gode. Våre frivillige kommer fra over 60 land. I gjennomsnitt reiser mer enn 1.200 frivillige ut med Mercy Ships hvert år. De er blant annet kirurger, tannleger, sykepleiere, lærere, kokker, maritimt personell, ingeniører og jordbrukseksperter som arbeider gratis. Mercy Ships har 16 nasjonale kontorer og ett afrikakontor. Vi jobber for å forandre ett menneske og én nasjon om gangen.

Pressekontakt, Mercy Ships Norge:

Roger Vassnes, nasjonal leder,

[email protected]

tlf. 92 67 67 22

For mer info: www.mercyships.no

OM STENA RoRo AB:

Siden 1977 leder Stena RoRo an i utviklingen av nye marine RoRo-, last- og passasjerkonsepter. Våre produkter består av både spesialbygde og standardiserte RoRo- og RoPax-skip. Selskapet leier ut et femtitalls skip til operatører verden over, både andre Stena-selskaper og tredjeparter. Stena RoRo spesialiserer seg fremfor alt på å bruke sin tekniske kompetanse til design og produksjon av nye skip og konvertering av eksisterende skip for å kunne levere skreddersydde transportløsninger til sine kunder. Det kaller vi “Stenability”. Siden 2013 har vi vært ansvarlig for design og ferdigstillelse av Mercy Ships nye sykehusskip, Global Mercy – verdens største sivile sykehusskip.

www.stenaroro.com

Pressekontakt Stena RoRo AB:

Per Westling, administrerende direktør

tlf: +46 31 855154

Kristiansand/Gøteborg 10.05.2021