fbpx

Tusen takk!

Du vil motta en mail med invitasjon til webinar innen kort tid

Vi følger Jesu to tusen år gamle eksempel og gir praktisk, betingelsesløs nestekjærlighet.

Vi bruker sykehusskip, der mannskap og helsepersonell jobber gratis, for å gi håp og gratis kirurgisk hjelp til mennesker i lavinntektsland uten tilgang til et fungerende helsevesen. 

Samtidig som vi utfører kirurgiske operasjoner om bord på skipene våre, utdanner vi lokale kirurger og sykepleier slik at de kan fortsette å gi hjelp når vi seiler videre til neste land. 

Bowie-video-thumb4

Nå trenger vi

mange frivillige

Afrika i hjertet av det vi gjør

Start ditt livs

eventyr

Rekrutteringen av nye frivillige for 2022 har begynt!

Nå skal vi snart tilbake og fortsette der vi slapp da koronapandemien tvang oss til å forlate flere tusen pasienter.

Nå trenger vi deg:

1

Hvert år kommer 1300 frivillige fra mer enn 60 nasjoner på våre skip.

1

Hver dag serverer vi 1 700 måltider om bord til alle frivillige og pasienter.

Mannskapet vårt, som jobber gratis, er frivillige fra over 60 land.

1

Våre skip har 15 forskjellige avdelinger som er bemannet av frivillige fagfolk.

Med kirurgi og nestekjærlighet redder vi liv. Hjelp oss å gi mennesker helt nye muligheter!

Nå rekrutterer vi mannskap av frivillige

Mannskapet vårt er frivillige fra over 60 land. I gjennomsnitt reiser over 1.300 frivillige ut med Mercy Ships hvert år. De dekker selv reiseutgifter til sykehusskipet, og månedlige utgifter til kost og losji. Slik bidrar mannskapet til at operasjonene blir gratis for våre pasienter.

Når våre sykeshusskip ligger til kai, rekrutterer vi fagfolk fra afrikanske land for å hjelpe oss med å gjennomføre prosjektene.

Både pasienter og prosjekter har stor nytte av bidraget fra våre lokale hjelpere, og flere av dem blir fulltidsmannskap med Mercy Ships.

Fra 2022 skal vi ha to skip i drift; både «Africa Mercy», som vi har hatt siden 2007, og vårt nye flaggskip «Global Mercy» som nå er ferdig bygget og som skal på sitt første oppdrag. For å bemanne de to skipene trenger vi til enhver tid 1100 frivillige.

Omtrent halvparten av besetningen er helsepersonell. Vi trenger helsepersonell og mye forskjellig kompetanse i tillegg.

Hei, jeg heter Bowie!

Bli med oss til Senegal og start ditt livs eventyr.

Uansett om du kan nå eller en gang i fremtiden. Fyll inn navn og e-post så sender jeg deg mer informasjon om det å bli frivillig på ett av våre skip.

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

Du kan også kontakte meg direkte på e-post: bowie.buverud@mercyships.org
eller ring meg på telefon: 51 51 00 90.

Se og hør fra våre frivillige

Vil du gjøre som Tone?
Vil du gjøre som Vivi?
Vil du gjøre som Adam?
Vil du gjøre som Carmen?
Vil du gjøre som Anette og Bjørn ?
Vil du gjøre som Lisbeth?

Introduksjonskurs for frivillige med Mercy Ships

Nederland:
Det neste kurset vil bli holdt 12. – 14. november. Kurset begynner fredag ettermiddag og avsluttes søndag ettermiddag.

Welcome

on board

Et nytt hjem

Når du kommer for å arbeide om bord, skal du også bo om bord. Ditt nye «hjem» er sammen med mer enn 400 andre frivillige fra over 60 land. Hver lugar ombord er utstyrt med et bad og et skrivebord, en garderobe og selvfølgelig en seng. Hvis du kommer alene, vil du sannsynligvis dele lugar med flere. Et lite antall lugarer er reservert for ektepar og barnefamilier.

God mat

Om bord får du tre måltider hver dag. Kantinen er åpen hver dag og serverer god mat til hele mannskapet. Menyen er variert og inkluderer varme og kalde måltider. Vi har også en butikk (Ship Shop) og Starbucks kafé.

Litt som hjemme

Skipet er faktisk som en liten landsby, og tilbyr det meste av det du trenger. Det er et vaskeri, frisør, bank, treningsstudio, salongområder og en klinikk for tannpleie og medisinske konsultasjoner i nødstilfeller. Det er WIFI nesten overalt om bord, inkludert i din lugar.

Eventyr

Dette er en opplevelse for livet. Det blir mange inntrykk om bord, men du får også anledning til turer på land, til stranden eller markedet. Med «Mercy Ministry», kan du blant annet bli med på barnehjemsbesøk. Du kommer ikke til å glemme den spesielle kontakten med lokalbefolkningen.

«Arika Mercy » til kai i Cotonou, Benin

Ofte stilte spørsmål

For tiden betaler de frivillige ikke for kost og losji, men dette kan bli gjeninnført på et senere tidspunkt. Normalt er kost og losji er USD 400/mnd for korttidsmannskap og USD200/mnd for langtidsmannskap (over ett år).

Kost og losji for famlier:
Pr voksne: USD 200/mnd 
Pr barn over 2 år: USD 50/mnd
Familier kan kun søke for en for en minimumsperiode på to år.

De frivillige dekker også reise og forsikring. Vi anbefaler forsikring gjennom KNIF, om du skal være utestasjonert i over 45 dager, og vi kan ordne med innmelding.

Det at våre frivillige selv dekker kost og losji, er et avgjørende bidrag til at vi kan gi gratis behandling til alle våre pasienter. De frivillige dekker også reise og forsikring.

Du må være 18 år, frisk, ha gode engelskkunnskaper, være klar til å jobbe som frivillig og betale for kost, losji og reiseutgifter.

Det avhenger av stillingen du søker på. Noen helserelaterte stillinger krever et minimum to ukers engasjement (blant annet kirurgi, anestes, tannhelse). For de fleste andre jobber, er to til tre måneder ønskelig. Generelt ønsker vi frivillige som kan være i lang tid.

Vi trenger helsepersonell, maritimt og teknisk mannskap, men også kokker, mekanikere, sveisere, fotografer,  tannleger, bakere, rørleggere, lærere,, resepsjonister, regnskapsførere, reingjøringsassistenter, elektrikere, dataeksperter, journalister med mer.

Du finner en oversikt over ledige stillinger om bord og ønsket arbeidsperiode på denne linken.

Du finner en oversikt over ledige stillinger om bord og ønsket arbeidsperiode på denne linken.

Ja, hvis de oppfyller alle forutsetninger! Vi har ofte pensjonister som frivillig om bord. Øvre aldersgrense er 80 år.

Nei, det har vi dessverre ikke kapasitet til. Dessuten må alt helsepersonell være utdannet og sertifisert i sine hjemland.

Sykepleiere, leger, kirurger, laboranter og annet helsepersonell må ha minimum to års arbeidserfaring etter endt utdanning. Tannleger og tannlegeassistenter, må ha minimum av ett år.

Ja, for en minimumsperiode på to år. Vi har både skole og barnehage om bord. Den ene av foreldrene må søke som ‘care giver’ - dvs. ta ansvar for barna deres.

Nei, det er ikke et krav. De fleste om bord er kristne, og du må respektere Mercy Ships’ verdier hvis du skal jobbe om bord. Du må synes det er helt greit å være med på morgensamlinger med en andakt og bønn. Mercy Ships er en kristen organisasjon og følger Jesus' forbilde ved å vise praktisk nestekjærlighet til mennesker som lider.

Mercy Ships-besetningen lever og arbeider i et svært unikt operativt miljø om bord på et skip. Selv om vi driver et sykehuskip, har de medisinske tjenestene som er tilgjengelige for besetningen visse begrensninger på grunn av potensiell mangel på egnede medisinske ressurser eller forsyninger, manglende diagnostisk eller terapeutisk utstyr, eller utilgjengelige medisiner eller behandlinger.

For å bidra til å beskytte helsen og sikkerheten til vårt mannskap, kan visse medisinske tilstander diskvalifisere en person for tjeneste om bord på et Mercy Ships-skip. Kravene i miljøet, samt maritime medisinske reguleringer, krever at alle våre frivillige er i god fysisk og mental form/egnet for tjeneste. Som sådan må alle søkere fullføre en medisinsk historie og gjennomgå en fysisk undersøkelse. I tillegg må alt mannskap få visse vaksiner for å oppfylle innvandrings- og arbeidshelsekrav før de begynner tjenesten.

Les mer om krav om helsetilstand for frivillige her.

Søk på våre ledige stllinger på denne linken. 

Ta gjerne kontakt med vår rekutteringsansvarlig Bowie Buverud om du har spørsmål: bowie.buverud@mercyships.org eller ring til Bowie på mobil 920 88 393.

Det er rederikontoret vårt i Texas som behandler og godkjenner alle søknader. Behandlingstiden er rundt fire uker, noen ganger litt mer. Ved innlevert søknad får du en egen kontaktperson (i USA) som loser deg trygt gjennom hele prosessen.

Du kan selvsagt også spørre oss her på kontoret i Kristiansand om det er noe du lurer på:
bowie.buverud@mercyships.org eller mobil 920 88 393
karin.hoiland@mercyships.org eller telefon 5151 0090

Les om søknadsprosessen på denne linken.

Søknadsprosess

Steg 1

Steg
0 .

Søknaden

Finn en stilling som interesserer deg her for å begynne søknadsprosessen. Jo mer detaljer og dokumentasjon du kan ta med her i begynnelsen, jo raskere vil de neste stegene gå. Vi vil gjerne motta CV’en din og kopier av eventuelle lisenser og sertifikater som du har. Lengen på søknaden varierer litt fra rolle til rolle, men om du skulle ha behov for å ta en pause, så trenger du ikke bekymre deg, du kan alltid logg inn og fortsette der du slapp. Vi på kontoret i Norge er også tilgjengelig for deg dersom det er noe du lurer på. Straks søknaden din er sendt, vil du bli videresendt til vår online portal for de neste stegene.

Steg
0 .

Steg 2

Søknad til vurdering

Rekrutteringsteamet, ved rederikontoret vårt i Texas, går gjennom søknaden din og gir beskjed dersom vi trenger utfyllende informasjon. Underveis i dette steget kan du bli bedt om å delta i en videokonferanse via et online verktøy som heter Spark Hire. Noen stillinger er av en slik art at vi også krever et intervju med representanter fra vår personalavdeling. I denne delen av prosessen er vi opptatt av å samarbeide med deg for å forsikre oss om at du er kvalifisert til rollen du har søkt på, og om Mercy Ships er et egnet sted for deg å være frivillig.

Steg
0 .

Steg 3

Venteperiode

Hvis ikke stillingen du har søkt på er ledig med det samme, vil du bli en del av vårt «Talent Community» sammen med andre frivillige som også venter på muligheten til å tjenestegjøre ombord. Vi holder deg oppdatert om stillingen du venter på og vil i tillegg gi deg litt «inside information» slik at du er godt orientert om ting som skjer i Mercy Ships.

Steg
0 .

Steg 4

Godkjenning

Straks stillingen blir ledig i en periode som matcher når du har mulighet til å reise, vil rekrutteringsteamet kontakte deg for å samle eventuelle løse tråder. Deretter vil vi sende deg en godkjenning og informasjon om prosessen videre. Her vil du få vite alle detaljer du trenger før du skal ombord; Bekreftelse på perioden du skal ombord, kostnader og kurs du eventuelt måtte trenge. I perioden fra du er godkjent til du skal ombord, vil du også bli kontaktet av andre i Mercy Ships med tanke på innsamling, «On Boarding», og forberedelser for tiden du skal være sammen med oss.

Steg
0 .

Steg 5

Velkommen ombord

Dette er selvsagt den mest spennende delen av prosessen – når du legger ut på reisen for å være med ombord på et av skipene våre. Ingenting slår følelsen når du går opp leideren for første gang og vi gleder oss til å være med på reisen sammen med deg. Sammen skal vi gi håp, smil og muligheter.

Søknadsprosess

Steg 1

Steg
0 .

Søknaden

Finn en stilling som interesserer deg her for å begynne søknadsprosessen. Jo mer detaljer og dokumentasjon du kan ta med her i begynnelsen, jo raskere vil de neste stegene gå. Vi vil gjerne motta CV’en din og kopier av eventuelle lisenser og sertifikater som du har. Lengen på søknaden varierer litt fra rolle til rolle, men om du skulle ha behov for å ta en pause, så trenger du ikke bekymre deg, du kan alltid logg inn og fortsette der du slapp. Vi på kontoret i Norge er også tilgjengelig for deg dersom det er noe du lurer på. Straks søknaden din er sendt, vil du bli videresendt til vår online portal for de neste stegene.

Steg
0 .

Steg 2

Søknad til vurdering

Rekrutteringsteamet, ved rederikontoret vårt i Texas, går gjennom søknaden din og gir beskjed dersom vi trenger utfyllende informasjon. Underveis i dette steget kan du bli bedt om å delta i en videokonferanse via et online verktøy som heter Spark Hire. Noen stillinger er av en slik art at vi også krever et intervju med representanter fra vår personalavdeling. I denne delen av prosessen er vi opptatt av å samarbeide med deg for å forsikre oss om at du er kvalifisert til rollen du har søkt på, og om Mercy Ships er et egnet sted for deg å være frivillig.

Steg
0 .

Steg 3

Venteperiode

Hvis ikke stillingen du har søkt på er ledig med det samme, vil du bli en del av vårt «Talent Community» sammen med andre frivillige som også venter på muligheten til å tjenestegjøre ombord. Vi holder deg oppdatert om stillingen du venter på og vil i tillegg gi deg litt «inside information» slik at du er godt orientert om ting som skjer i Mercy Ships.

Steg
0 .

Steg 4

Godkjenning

Straks stillingen blir ledig i en periode som matcher når du har mulighet til å reise, vil rekrutteringsteamet kontakte deg for å samle eventuelle løse tråder. Deretter vil vi sende deg en godkjenning og informasjon om prosessen videre. Her vil du få vite alle detaljer du trenger før du skal ombord; Bekreftelse på perioden du skal ombord, kostnader og kurs du eventuelt måtte trenge. I perioden fra du er godkjent til du skal ombord, vil du også bli kontaktet av andre i Mercy Ships med tanke på innsamling, «On Boarding», og forberedelser for tiden du skal være sammen med oss.

Steg
0 .

Steg 5

Velkommen ombord

Dette er selvsagt den mest spennende delen av prosessen – når du legger ut på reisen for å være med ombord på et av skipene våre. Ingenting slår følelsen når du går opp leideren for første gang og vi gleder oss til å være med på reisen sammen med deg. Sammen skal vi gi håp, smil og muligheter.

Våre skip er lastet med

Global Mercy

er verdens største sykehusskip, og har sitt virke blant verdens aller fattigste i Afrika. Over 600 frivillige fyller hvert år skipet, og sykehuset ombord forvandle liv for tusenvis hvert eneste år.

Storkjøkken, bakeri og kafé

«Global Mercy» er som en liten by med soveplass til et mannskap på 641 personer. Skipet er bygget slik at det er plass til 950 mennesker ombord på daglig basis. Det er omtrent like mange som et middels stort lokalsykehus her i Norge. Hvert år tjenestegjør det omlag 1500 frivillige for Mercy Ships, når vi nå skal bemanne to skip vil vi ha behov for mer enn 3000 frivillige.

Lugarer og fellesrom

Vi har lugarer i alle størrelser, og de er koselige. De fleste av våre mannskaper vil dele en lugar og et bad med flere frivillige.

Par og familier har egne lugarer, og enkeltlugarer for våre sjøoffiserer.

Det er flere ulike oppholdsrom for sosialt felleskap og for små og store samlinger.

Utdanningssenter

Utdannings-senter

Få dager etter at skipet vårt legger til kai, begynner vi å operere pasienter. Men samtidig begynner vi også å utdanne lokale kirurger og sykepleiere til å utføre operasjoner selv. Når skipet seiler til neste havn, etterlater vi oss helsepersonell som kan fortsette å gi kirurgisk hjelp til sine landsmenn.

Forsyninger, logistikk og IT

Når et sykehus med flere hundre pasienter skal forsynes med alt fra gasbind og kompresser til måltider, røntgenapparater og avansert IT-utstyr, trengs det folk som kan sørge for at alt fungerer og er tilgjengelig på rett sted til rett tid. Hvis ikke disse funksjonene er på plass, ville det ikke være mye annet som fungerte om bord.

Operasjonsstue

Operasjons-stue

Skipets hjerte er operasjonsstuene. Det er her menneskers liv bokstavelig talt forvandles. «Global Mercy» har seks operasjonsstuer der vi opererer brannskader, retter ut armer og bein, fjerner svulster, rekonstruerer deformerte ansikter, gir synet tilbake og flere andre operasjoner. Våre pasienter kommer om bord på skipet med håp og forlater skipet med nytt liv.

Maritim besetning

Selv om våre sykehusskip ligger store deler av året til kai, trenger vi likevel å fylle en rekke maritime funksjoner som på vanlige skip. Om bord er det kaptein, styrmenn, maskinister og matroser. Det er mye teknikk og mekanikk som må fungere hundre prosent når skipet seiler fra havn til havn og må driftes også ved kai.

Rehabilitering

Rehabili-tering

Ofte er det kirurgiske inngrepet bare en liten del av behandlingen til pasientene våre. Noen trenger en diett av ekstra næringsrik mat i forkant, for å bygge opp kroppen sin til å tåle en operasjon, og mange trenger måneder med opptrening etter operasjonen. Det gjelder særlig alle dem som har operert føtter og ben. De kan trenge over flere måneder med opptrening før de forlater skipet. Det er en av årsakene til at vi ligger til kai i ti måneder i hvert land. 

Håp, smil og muligheter til verdens fattigste i 40 år

Smil er et språk alle forstår – og det varmeste uttrykket for takknemlighet, omsorg og glede. For å se flere smil, trykk på knappen nedenfor!

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

Tusen takk!

Så bra du er interessert i å bli frivillig for Mercy Ships. Jeg har sendt deg mail med mer informasjon som avtalt. Sjekk spam-folder om du ikke finner eposten.
Hilsen Bowie i Mercy Ships!

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Personvernerklæring