Å kunne fortsette våre feltoppdrag i Afrika, var et bønnesvar vi har ventet lenge på. Men det kostet. Drift av et sykehusskip i et miljø preget av pandemi skapte eksepsjonelle utfordringer. De frivillige om bord følte det sterkest på kroppen.
En kompleks matrise av korona-restriksjoner, iverksatt for å beskytte både pasienter og frivillige, gjorde dette feltoppdraget annerledes enn alle andre. Frivillige satte livet på vent i flere måneder for å kunne returnere til Mercy Ships, der justerte planer satte sitt daglige preg på leveransen av helsetjenester. Hyppige nedstengninger, karantene på kort forvarsel, og streng gjennomføring av korona-regler krevde enormt stor fleksibilitet og offervilje.
Til tross for mentale, følelsesmessige og fysiske utfordringer, var håpet sterkest. Gamle og nye frivillige skapte fellesskap og feiret håp og helse da pasientene kom tilbake til «Africa Mercy».
Det ble liv om bord igjen. De frivillige var ivrige etter å avslutte feltoppdraget på en god måte og gjennomføre det, med stor offervilje. Uten de ukuelige innsats hadde vi ikke opplevd de store forandringene i pasientenes liv. Vi kjenner på stor takknemlighet.
– 2022 ble året da Mercy Ships fikk «Africa Mercy» ut i tjeneste igjen. Gud satte sammen og utrustet en unik gruppe mennesker som tok steget ut i en ukjent verden av COVID-19, kombinert med et nytt feltoppdrag. Til tross for komplikasjoner og utfordringer underveis, var mannskapet på «Africa Mercy» glade for å kunne vise mennesker i Senegal praktisk kjærlighet. – John Mark Bray, administrerende direktør på “Africa Mercy”