Å være frivillig med Mercy Ships er unikt. Enten i Norge eller om bord på våre skip, endres livet ditt. Om bord får du muligheten til å jobbe med mennesker fra hele verden på et sykehus med de samme fasilitetene som hjemme. Samtidig opplever du daglig den varme personligheten til mennesker i Afrika.

Tone forteller litt om sin arbeidsplass ombord

─ Behovet er enormt og pasientkøen virker endeløs. Hver gang blir jeg berørt av at så mange pasienter har alvorlige medisinske problemer.

Gary Parker, frivillig kirurg

─ Bak statistikken er det en historie, et liv og en person som trenger nytt håp og medisinsk behandling. Vi ønsker at det berikende samarbeidet vi har med Mercy Ships skal vokse år etter år.

Madame Claudine Gbenagnon Talon, Benins førstedame

─ Mercy Ships viste stor medlidenhet med vårt folk da «Africa Mercy» lå til kai i Liberia i over et år. På vegne av det liberiske folk vil jeg gjerne takke alle de internasjonale frivillige for det de har ofret og og for omsorgen de har vist mange fattige og nødlidende liberere.

Ellen Johnson Sirleaf, tidligere president, Liberia

Hvordan er livet om bord?

Et nytt hjem

Når du kommer for å arbeide om bord, skal du også bo om bord. Ditt nye "hjem" er sammen med mer enn 400 andre frivillige fra over 40 land. Hver lugar ombord er utstyrt med et bad og et skrivebord, en garderobe og selvfølgelig en seng. Hvis du kommer alene, vi du sannsynligvis dele lugar med flere. Dette betyr at du vil dele rom med tre til ni andre. Et lite antall lugarer er reservert for ektepar og barnefamilier.

God mat

Om bord får du tre måltider hver dag. Maten er variert og inkluderer varme og kalde måltider. Kantinen er åpen hver dag og serverer god mat til hele mannskapet. Menyen er variert og inkluderer varme og kalde måltider. Vi har også en butikk (Ship Shop) og Starbucks.

Litt som hjemme

Skipet er faktisk en liten landsby, og tilbyr det meste av det du trenger. Det er et vaskeri, frisør, bank, treningsstudio, salongområder og en klinikk for tannpleie og medisinske konsultasjoner i nødstilfeller. Det er Wifi nesten overalt om bord, inkl. i din lugar.

Eventyr

Dette er en opplevelse for livet. Det blir mange inntrykk om bord, men du får også anledning til turer på land -til stranden eller markedet. " Med Mercy Ministry", kan du blant annet bli med på barnehjemsbesøk. Du kommer ikke til å glemme den spesielle kontakten med lokalbefolkningen.

Interessert i å være en del av dette eventyret?

I Norge eller om bord?

I Norge eller om bord? Ikke alle har mulighet for å pakke kofferten og reise til Afrika. Ta gjerne kontakt om du vil jobbe frivillig med Mercy Ships Norge.

Har du kompetanse på et av disse fagområdene, vil vi svært gjerne snakke med deg:

Rørlegger

  • Sted: Africa Mercy
  • Avdeling: Marin engineering
  • Forpliktelse: 3 månader
Mer info her

HVAC-ingeniør

  • Sted: Africa Mercy
  • Avdeling: Marin Engineering
  • Forpliktelse: Varierer
Mer info her

Electrician

  • Sted: Africa Mercy
  • Avdeling: Marine Engineering
  • Forpliktelse: 3 months
Mer info her

Du er allerede en frivillig

Spørsmål som ofte blir stilt

Du må være 18 år, frisk, ha gode engelskkunnskaper, være klar til å jobbe som frivillig og betale for kost, losji og reiseutgifter.

Det avhenger av stillingen du søker på. Noen helserelaterte stillinger krever et minimum to ukers engasjement (blant annet kirurgi, anestes, tannhelse). For de fleste andre jobber, er to til tre måneder ønskelig. Generelt ønsker vi frivillige som kan være i lang tid.

Vi trenger mange leger, men også kokker, mekanikere, sveisere, fotografer, maritimt personell, tannleger, bakere, rørleggere, frisører, lærere, maskinister, resepsjonister, regnskapsførere, reingjøringsassistenter, elektrikere, dataeksperter, journalister med mer.
Du finner en oversikt over ledige stillinger om bord og ønsket arbeidsperiode her:
http://apply.mercyships.org/FutureOpportunities.aspx

Listen over ledige stillinger blir oppdatert ukentlig kan ses her: http://apply.mercyships.org

Ja, hvis de oppfyller alle forutsetninger! Vi har ofte pensjonister som frivillig om bord. Øvre aldersgrense er 70 år.

Nei, det har vi dessverre ikke kapasitet til. Dessuten må alt helsepersonell være utdannet og sertifisert i sine hjemland.

Sykepleiere, leger, kirurger, laboranter og annet helsepersonell må ha minimum to års arbeidserfaring etter endt utdanning. Tannleger og tannlegeassistenter, må ha minimum av ett år.

Ja, for en minimumsperiode på to år. Vi har både skole og barnehage om bord. Den ene av foreldrene må søke som ‘care giver’ - dvs. ta ansvar for barna deres.

Nei, det er ikke et krav. De fleste om bord er kristne, og du må respektere Mercy Ships’ verdier hvis du skal jobbe om bord. Du må synes det er helt greit å være med på morgensamlinger med en andakt og bønn. Mercy Ships er en kristen organisasjon og følger Jesus' forbilde ved å vise praktisk nestekjærlighet til mennesker som lider.