fbpx

Aicha kan nå se for første gang

Før

Etter

Aicha er blitt helt forandret. Hun danser og ler. Alt de andre sa om henne, var fei.

Hver morgen ved dagry tar Fatmata datteren Aicha (2) på ryggen og drar til markedet der hun selger appelsiner. Rundt dem er det hektisk aktivitet og markedsplassen er et fargerikt sted. Aicha kan ikke se det. Hun har melkehvite hinner på begge øynene. De andre kvinnene på markedet kaller den lille jenta for heksa.

Da Aicha var tre måneder, skjønte foreldrene at det var noe galt med synet hennes. Hun var ikke oppmerksom på omgivelsene på samme måte som søsknene hennes hadde vært. Da hun var på krabbestadiet, fikk de bekreftet det de fryktet.

Aichas foreldre var nervøse da de tok datteren med til Mercy Ships’ øyeundersøkelser. Mens de ventet så de pasienter som fikk bandasjene fjernet. De hoppet og danset i glede over å kunne se igjen. Fatmata kjente at håpet overvant nervøsiteten.

Mercy Ships’ øyeteam var usikre på om Aichas syn hadde stoppet å utvikle seg. For å teste, lyste de henne i øynene med en lommelykt. Da smilte Aicha fra øre til øre og trakk lommelykten til seg.  ̶  Det var utrolig å se effekten av den lysstrålen, sier optiker Larina Brink. Aicha fulgte lyset med øynene. Da visste jeg at operasjonen kom til å bli vellykket. Snart kom en helt ny verden til å åpne seg opp foran henne.

Morgenen etter operasjonen ventet alle i spenning på Aicha store øyblikk. Hun hadde bandasjer på hendene så hun ikke skulle plukke på bandasjene. Først skjønte hun ikke helt hva som skjedde. Men så ble hun satt ned slik at hun kunne gå rundt, og da bredte smilet seg igjen. Det var som om hun ikke kunne ta inn omgivelsene fort nok.

Aicha skjønte at hun hadde et publikum og gikk frem og tilbake til hun fant moren, og så henne for aller første gang.

Aicha er blitt helt forandret. Hun danser og ler. Alt de andre sa om henne, var feil, sier Fatmata.

Nå er Aichas verden blitt mye større og full av muligheter. Hun er fortsatt med moren på markedet.  ̶  Nå kaller alle henne for et lite mirakel. De sier at magien har forlatt henne. Men jeg vet hva som skjedde. Hun var syk, og nå er hun blitt frisk igjen. Jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er, sier Fatmata.

Alt mannskap og helsepersonell er frivillige som jobber gratis.
Alt mannskap og helsepersonell er frivillige som jobber gratis.
Mercy Ships bruker sykehusskip som ligger til kai i fattige land i Afrika uten tilgang til et fungerende helsevesen.

Gi en operasjon i dag

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre leppe- og ganespalteoperasjon på et barn

Nå dobler vi innsatsen og vi vil utfordre​ deg!

Fra 2024 skal vi ha to skip i drift; både «Africa Mercy», som skal til Madagaskar i januar og vårt nye flaggskip «Global Mercy» som dette året vil betjene Senegal, Gambia og Sierra Leone. For å bemanne de to skipene trenger vi til enhver tid 3000 frivillige

Kunne du tenke deg å bli frivillig på ett av sykehusskipene våre?
Uansett om du kan nå eller en gang i fremtiden, vi vil veldig gjerne komme i kontakt med deg. Fyll ut navn og e-post, så sender vi deg mer informasjon. Håper vi hører fra deg!

Fyll ut så sender vi deg mer informasjon med én gang

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Tusen takk!

Så bra du er interessert i å bli frivillig for Mercy Ships. Du vi motta en mail med mer informasjon fra meg. Sjekk spam-folder om du ikke finner eposten. Hilsen Roger i Mercy Ships!

Mercy Ships ønsker at du skal være trygg når du bruker hjemmesiden vår. Vi benytter cookies for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse og for å hente inn statistikk for å gjøre siden bedre. Trykk JEG FORSTÅR for å akseptere vår bruk av cookies. Les våre retningslinjer for personvern her