fbpx

Kneleddet til Marie ble presset bakover og beinet vokste i feil stilling

Kneleddet til Marie ble presset

bakover og beinet vokste i feil stilling

Marie Madeleine (13) elsker skolen. Hun tror en god utdannelse er nøkkelen til å oppnå det hun drømmer om. Hun nekter å la seg stoppe av omstendighetene.

Da Marie Madeleine var liten, fikk hun problemer med en unormalt stram muskel.

Før

Etter

Jeg håper hun kan bli som alle andre tenåringer. Da må det et under til, for vi har ikke penger til operasjon

Bestemor Adama

Da Marie Madeleine var liten, fikk hun problemer med en unormalt stram muskel. Sammentrekningen presset kneleddet bakover og beinet vokste i feil stilling. Marie Madeleine haltet veldig, men klarte likevel å fortsette skolegangen. For undervisning ville hun ha! 

– Marie Madeleine er en veldig glad jente som har mange venner, forteller Adama, bestemoren hennes.  

Marie, orthopedic patient, before surgery with her grandmother.

Selv om Marie Madeleine strever fysisk, har familien alltid omgitt henne med kjærlighet og forståelse. Hun kan ikke huske å ha blitt nedverdiget fordi hun har et handikapp, og er sosialt trygg. Likevel tenker Adama at barnebarnets potensiale hadde vært større uten handikappet. 

– Jeg håper hun kan bli som alle andre tenåringer. Da må det et under til, for vi har ikke penger til operasjon, sier hun. 

En dag fikk de høre av en nabo at det var kommet et sykehusskip til Dakar, over 160 kilometer fra landsbyen deres. Naboen visste også om forundersøkelsene. Kort tid etter hadde Marie Madeleine fått avtale om kirurgi om bord på «Africa Mercy». 

Kvelden før operasjon snakket Marie Madeleine om det nye livet sitt og alle mulighetene som ventet. Operasjonen gikk fint, og hun var ivrig etter å komme i gang med gjenopptreningen. 

Hun jobbet på sammen fysioterapeutene flere timer hver uke, for å øke førligheten og styrken i beinet. Kneet hadde ikke vært brukt riktig på 12 år, så det tok tid å bygge opp beinmuskulaturen til å klare vekten hennes. Marie Madeleine hadde målet klart. Hun skulle tilbake til skolen. Derfor holdt hun ut. 

Etter flere måneder på «Africa Mercy» var Marie Madeleine klar til å dra hjem – med et triumferende smil og to rette bein. – Gud og Mercy Ships har gjort meg frisk, svarte hun da klassekameratene lurte på hva som hadde skjedd med beinet hennes. 

Alt mannskap og helsepersonell er frivillige som jobber gratis.
Alt mannskap og helsepersonell er frivillige som jobber gratis.

Gi en operasjon i dag

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre leppe- og ganespalteoperasjon på et barn

Roger-video-thumb

Hei, jeg heter Roger og jeg vil utfordre​ deg!

Fra 2022 skal vi ha to skip i drift; både «Africa Mercy», som vi har hatt siden 2007, og vårt nye flaggskip «Global Mercy» som nå er ferdig bygget og som skal på sitt første oppdrag. For å bemanne de to skipene trenger vi til enhver tid 1100 frivillige

Kunne du tenke deg å bli frivillig på ett av sykehusskipene våre?
Uansett om du kan nå eller en gang i fremtiden, jeg vil veldig gjerne  komme i kontakt med deg. Fyll ut navn og e-post, så sender jeg deg mer informasjon. Håper jeg hører fra deg, hilsen Roger!

Fyll ut så sender jeg deg mer informasjon med én gang

Start ditt livs eventyr

Fyll inn navn og epost så sender jeg deg en mail om det å bli frivillig på ett av våre skip. Håper å høre fra deg, hilsen Bowie 👍  

Bowie Buverud
Rekrutteringsansvarlig

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

En gave på 350,- kroner dekker kostnadene til bandasjer og materiell som brukes i forbindelse med operasjonen.

En gave på 660,- kroner eller mer hjelper oss å gjennomføre en leppe- og ganespalteoperasjon.

Tusen takk!

Så bra du er interessert i å bli frivillig for Mercy Ships. Du vi motta en mail med mer informasjon fra meg. Sjekk spam-folder om du ikke finner eposten. Hilsen Roger i Mercy Ships!

Tusen takk!

Takk for påmeldingen til våre nyhetsmail.
Hilsen  Mercy Ships!

Tusen takk!

Så bra du er interessert i å bli frivillig for Mercy Ships. Du vi motta en mail med mer informasjon fra meg. Sjekk spam-folder om du ikke finner eposten. Hilsen Bowie i Mercy Ships!

Mercy Ships ønsker at du skal være trygg når du bruker hjemmesiden vår. Vi benytter cookies for å sikre at du får en best mulig brukeropplevelse og for å hente inn statistikk for å gjøre siden bedre. Trykk JEG FORSTÅR for å akseptere vår bruk av cookies. Les våre retningslinjer for personvern her